FOTBAL  »  Superliga  »  POVESTE

Povestea nevăzută din ultimul derby » Cum continuă lupta reală pentru viață

Articol de - Publicat miercuri, 01 august 2018 18:37

O piesă de puzzle din ultimul episod al Derby-ului de România dintre FCSB/Steaua (fiecare cum dorește) și Dinamo. Pe repede înapoi: un bărbat ce livra pizza la Național Arena s-a prăbușit la zona mixtă a stadionului, a suferit un stop cardiorespirator, a primit ajutor de la câțiva cameramani ai televiziunilor prezente la meci și, mult mai important!, îngrijiri medicale de specialitate.

A fost readus la viață. Apoi, dus la Urgență. "Doamne, sper că e-n regulă! Am auzit de ceea ce s-a întâmplat, mi-a tăiat respirația. Omul ăla ne aducea nouă pizza, în vestiar, obișnuim să mâncăm după meci", a mărturisit Florin Bratu, antrenorul dinamoviștilor, a doua zi după partidă.

O poveste care pare simplă, care pare că s-a încheiat cu happy-end, care trece la clasate. Viața, în general, e simplă. În detaliu, e complicată. Ce este în spatele "happy-end"-ului? Bărbatul cu pricina s-a întors pe această lume de-abia ieri după-amiază. Încă este confuz, luptă din răsputeri pentru a trăi normal pe mai departe. Familia se roagă la Dumnezeu să-și revină cu adevărat după 36 de ore de chin crunt. El a ajuns puțin după miezul nopții la "Urgențe".

Doctorii s-au ferit sau au evitat să dialogheze chiar și cu membrii familiei. Povestea a ceea ce se întâmplă cu omul respectiv este redată cu ajutorul fiicei sale, Sabina Enășoaie, pe un ton emoțional, ușor subiectiv, dar real și crud.

"A suferit un stop cardiorespirator în urma unei tulburări de ritm cardiac. L-au ținut intubat și sedat până marți după-amiază. Am stat pe la uși și ne rugam. Situația a fost extraordinar de gravă, acum este OK. Dacă putem folosi cuvântul OK: Dumnezeu i-a oferit o nouă șansă la viață. Da, și doctorii, bineînțeles, și fiecare om care a fost în preajma lui la stadion.

Chiar ne ziceau medicii că 80 la sută dintre cazurile de stop cardiac nu pot fi salvate întrucât se produc în zone unde nu se poate acorda primul ajutor. Bine că s-a putut interveni rapid. Tata și-a revenit, dar e confuz. Are un stent pus acum zece ani, dar ni s-a spus că nu e de la ăla. Pur și simplu a avut palpitații foarte puternice, iar medicii nu știu exact cauza", a povestit doamna.

Bărbatul e la "Terapie", la etajul 5, și luptă pe mai departe pentru viața lui. "E treaz, dar confuz, nu știe mare lucru. Ne întreabă mereu de ce e acolo. Nu i-au găsit leziuni pe creier sau la inimă. Ni s-a mai spus că din cauza eclipsei totale de lună au mai fost multe cazuri de oameni cu probleme la inimă, mai mari sau mai mici", a mai zis Sabina Enășoaie.

Bărbatul are 49 de ani, e în putere. Numele lui este Florin Costel Mutu. Un surâs după atâta încruntare. Are cuvântul fiica: "Ține cu Steaua, e stelist înfocat. Chiar îi ziceam că l-a ajutat și doctorul Stelei, acolo, înainte de intervenția celor de la "Ambulanță". Era bucuros... "Ce-au făcut băieții?", m-a întrebat. I-am spus ce aflasem și eu de scor. Și era curios întrebându-ne de câteva ori dacă a livrat pizza, nu mai știa...".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează