FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Poveşti de Crăciun (I) » Ziua în care Poli ne-a arătat ce înseamnă civilizaţie

Articol de - Publicat marti, 25 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 25 decembrie 2012 21:44

GSP.RO îţi oferă de Crăciun 3 poveşti dedicate celor 3 echipe dispărute de pe harta fotbalului românesc în ultimii ani.

Începem cu Poli Timişoara, desfiinţată în această vară, deşi reuşise să obţină pe teren promovarea în Liga 1.

Citeşte şi: Poveşti de Crăciun (II) » Craiova strîngea la un amical cîţi suporteri au alte echipe într-un an
Citeşte şi: Poveşti de Crăciun (III) » Cînd Unirea Urziceni a îngheţat Ibrox Park

Ne întoarcem pe 9 aprilie 2004. Etapa cu numărul 20, bănăţenii încă în cursă pentru un loc de Cupa UEFA şi aproape 40.000 de suporteri prezenţi pe " Dan Păltinişanu". Poli Timişoara urmează să evolueze împotriva Stelei, echipă aflată în lupta pentru titlu cu Dinamo.

Se joacă dur încă din start. Timişorenii promiseseră "a doua Revoluţie" împotriva Stelei şi încearcă să se ţină de cuvînt. Arbitrul Augustus Constantin nu vede cîte un penalty pentru fiecare tabără, dar îl observă pe al treilea la un fault al lui Şoltuz asupra lui Diniţă.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Eliminarea care a schimbat jocul
Abia minutul 14, iar Florin Bătrînu, căpitanul gazdelor, porneşte furios spre "central". Îl îmbrînceşte, îl înjură şi îl scuipă pe Augustus, care îi acordă "roşu" direct.

Neaga transformă fără emoţii şi Steaua conduce cu 1-0. Rămasă în 10 jucători reduta timişoreană se clatină şi mai rezistă doar un sfert de oră fără gol. Dică face 2-0, pasează pentru reuşit lui Diniţă şi reuşeşte dubla, toate în şase minute. Paraschiv pune sare pe rană cu un şut de la marginea careului. E pauză şi e deja 5-0!

Începe sărbătoarea
Timişoara doarme pe teren, dar nu şi în tribune. "Commando Viola", galeria lui Poli, face senzaţie. O parte din suporteri n-au mai rezistat să asiste şi la repriza a doua, dar peste 30.000 de bănăţeni au rămas şi au continuat să scandeze "Poli! Poli!".

Steliştii nu sînt însă impresionaţi de recitalul suporterilor. Încă trei goluri vin aproape firesc, Paraschiv reuşind "dubla", cu un gol din ofsaid, în timp ce Neaga îşi trece în cont hat-trick-ul. Nu contează însă, pentru că în Banat e sărbătoare. E momentul pentru o lecţie de ataşament.

"Banatul e în Vest"
În minutul 78, timişorenii obţin o lovitură de pedeapsă. Buia transformă, iar publicul erupe. Nu este nimic ironic, Timişoara doar se bucură de fotbal. "Pentru România e anormal ca publicul să cînte şi să aplaude la 0-8, dar Timişoara nu e în România, e în Vest", spunea Cosmin Contra, aflat sub contract cu Atletico Madrid la acea vreme.

9 aprilie 2004 a fost ziua în care publicul timişorean şi-a predat lecţia de civilizaţie şi de ataşament.

Poli Timişoara - Steaua 1-8
(Buia 78p / Neaga 14p, 58, 75, Dică 30, 36, Diniţă 32, S. Paraschiv 45, 72)
Poli Timişoara: Grigore - A. Dumitru, Şoltuz, Bătrînu (cpt), I. Voicu, Bălace (39 Poenaru) - Balauru (18 Ionilă, 62 Băd), Buia, Şuleap, R. Stancu - Silvăşan
Antrenor Basarab Panduru
Steaua: Hamutovski - Ogăraru, Rădoi (cpt), Răchitp (77 Mutică), Neşu - Fl. Dumitru (62 Pădureţ), S. Paraschiv, Aliuţă (54 Boştină), Dică - Diniţă, Neaga
Antrenor Victor Piţurcă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
toto2010
toto2010  •  30 Iunie 2013, 18:49
Postat de tapout pe 25 Decembrie 2012, 22:33

Ce poveste de rahat, inventata si mizerabila. In primul rand, oamenii de acolo nu au plecat de la stadion si nu au fost asa nervosi pe rezultat pentru ca erau, in mare, stelisti, nu suporteri ai lui aek bragadiru. Aia au venit sa vada Steaua, sa vada spectacol si goluri si au primit fix ce si-au dorit. In al doilea rand, asta cu "doar aici se putea asa, ne-au invatat o lectie de civilizatie" e deja o fraza mult prea folosita. O folositi peste tot. Ca e la Cluj, Arad, Bucuresti, Constanta, Iasi, de fiecare data cand o echipa o ia rau si suporterii nu intra pe teren ca sa ii bata pe jucatori, voi bagati textul asta. Timisoara a luat-o cu 8-1 iar suporterii stelisti au fost fericiti.

Comentariul tau arata ca esti un complexat si un suporter de televizor.

toto2010
toto2010  •  30 Iunie 2013, 18:45
Postat de andystar pe 06 Ianuarie 2013, 22:42

un MECI DE NEUITAT PENTRU POLI 1-8 CU STEAUA :)))))) SA TINETI MINTE !

Esti un bou!

andystar
andystar  •  06 Ianuarie 2013, 22:42

un MECI DE NEUITAT PENTRU POLI 1-8 CU STEAUA :)))))) SA TINETI MINTE !

Vezi toate comentariile (34)
Comentează