FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Poveşti de Crăciun (II) » Craiova strîngea la un amical cîţi suporteri au alte echipe într-un an

Articol de - Publicat marti, 25 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 14 iunie 2013 03:29

GSP.RO îţi oferă de Crăciun 3 poveşti dedicate celor 3 echipe dispărute de pe harta fotbalului românesc în ultimii ani.

După Poli Timişoara continuăm cu Universitatea Craiova, dezafiliată în 2011 de către FRF.

Citeşte şi: Poveşti de Crăciun (I) » Ziua în care Poli ne-a arătat ce înseamnă civilizaţie
Citeşte şi: Poveşti de Crăciun (III) » Cînd Unirea Urziceni a îngheţat Ibrox Park

Mergem în 2004, înainte de startul sezonului. Craiova şi Steaua se întîlnesc într-un super amical caritabil. Banii obţinuţi din bilete au fost donaţi atunci unui spital pentru copii.

Oltenia a răspuns prezent atunci cînd Craiova şi Steaua şi-au unit forţele pentru o cauză nobilă. Nu mai puţin de 12.000 de fani ai Universităţii au venit pe "Ion Oblemenco" la un amical. O cifră care astăzi e greu de atins de unele echipe chiar şi la cele mai importante derby-uri.

Cele două echipe nu s-au menajat însă deloc, iar spiritele s-au încins încă din primele minute. Steaua venise la Craiova cu "11"-le care urma să obţină prima calificare din cele nouă consecutive de astăzi în grupele unei cupe europene. De partea cealaltă, gazdele prezentau noile achiziţii.

Amical şi nu prea
Steaua începea decisă meciul, dominînd categoric primele minute. Nicolae Dică deschidea scorul în minutul 17 la o fază la care Moţi şi compania au cerut ofsaid. Împinşi de la spate de cei 12.000 de olteni, gazdele au restabilit egalitatea înainte de pauză prin Gane, care a transformat un penalty acordat uşor.

Rupere după pauză
Partida s-a echilibrat în partea a doua, cînd orgoliile şi rivalitatea puseseră stăpînire pe joc. Orice nuanţă de amical dispăruse. Mirel Rădoi a fost scos cu salvarea de pe teren, în timp ce Diniţă s-a ales cu o entorsă, iar Ghionea cu o contuzie. Oltenii au terminat chiar în "10" meciul, Iordache fiind eliminat.

Craiova - Steaua s-a încheiat 1-1, dar suporterii prezenţi au apreciat devotamentul jucătorilor. În ciuda denumirii, amicalul dintre cele două forţe a fost mai aspru ca orice oficial.

Craiova - Steaua 1-1
(Gane 40p / N. Dică 17)
Craiova: Guso - Moţi, Papură (78 Murgan), Jovanovici (73 M. Iordache) - A. Dumitru (46 Buhuşi), Bundea (80 Stoianof), Pleşan (71 Baştină), Nkoy (84 L. Preda) - Luţu (46 S. Frunză), Gane (61 M. Ilie), Rubinelson (56 Borbely)
Antrenor Mircea Rednic
Steaua: Hamutovski - P. Marin, Ghionea, Răchită (67 Rădoi), P. Stoica (75 Neşu) - Fl. Dumitru (59 Ogăraru), Paraschiv (59 D. Munteanu), Aliuţă (59 Pădureţ), Boştină (46 Opriţa, 73 A. Cristea) - Diniţă (59 Neaga), N. Dică (73 Pitu)
Antrenor Victor Piţurcă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
forza.stiinta
forza.stiinta  •  14 Ianuarie 2014, 10:01

dupa care a venit mititelu si s-a dus ura fata de steaua, au aparut meciurile vandute. Multumim saracule, ne-ai divizat echipa, suporterii, pana ne-ai desfiintat! MORI!

oltean79
oltean79  •  09 Februarie 2013, 22:11
Postat de cs_oltenia_craiova pe 25 Decembrie 2012, 19:46

pacat ca nu a avut niciodata Oltenia echipa pe care o merita, Universitatea Craiova alb albastra e o condamnare a oltenilor pentru a nu avea o echipa victorioasa, daca era o echipa rosie in Banie ar fi fost de departe Liverpool-ul sau Manchesterul Romaniei, ar fi fost mai ceva ca la Belgrad la Crvena Zvezda(Steaua Rosie) dar asta este nimeni nu a facut o alternativa, la Craiova se vorbeste de Stiinta de Universitati se crede ca doar daca ai titlul academic esti mai echipa, nimic mai fals, daca strigi Stiinta nu e motivant mai bine strigi Oltenia suna mai razboinic dar fotbalul nu se joaca pe calculator sau in laboratorul universitatii e un joc care se joaca totusi pe un camp de lupta

ba tu esti obsedat cu culoarea rosie''?? ai rupt p-la cu fc oltenia ta... i

mir25
mir25  •  26 Decembrie 2012, 23:17

sa isi faca frate si justitia treaba! nu sunt platiti din banii nostrii,ai contribuabililor? nu de asta sunt acolo? sa faca dreptate! for Craiova!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează