FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA URZICENI

Poveşti de Crăciun (III) » Cînd Unirea Urziceni a îngheţat Ibrox Park

Articol de - Publicat marti, 25 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 25 decembrie 2012 21:46

GSP.RO îţi oferă de Crăciun 3 poveşti dedicate celor 3 echipe dispărute de pe harta fotbalului românesc în ultimii ani.

După Poli Timişoara şi Universitatea Craiova încheiem cu Unirea Urziceni, desfiinţată în 2011.

Citeşte şi: Poveşti de Crăciun (I) » Ziua în care Poli ne-a arătat ce înseamnă civilizaţie
Citeşte şi: Poveşti de Crăciun (II) » Craiova strîngea la un amical cîţi suporteri au alte echipe într-un an

În 2009, cu numai doi ani înainte să închidă porţile, Unirea Urziceni, campioana României, obţinea o victorie istorică în Scoţia, chiar pe Ibrox Park. Un 4-1 împotriva celor de la Rangers, într-un meci în care cuvîntul ghinion n-a existat vreme de 90 de minute.

Dan Petrescu uimise România cu doar cîteva luni în urmă după ce cîştigase titlul în Liga 1. Acum venise şi rîndul Europei.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

În faţa a 50.000 de scoţieni, SuperDan aliniase o formulă superdefensivă cu 5 fundaşi şi cu Bilaşco singur în careul britanicilor. Partida a început însă prost. Ricardo deviază un balon în proprie poartă şi tehnicianul Unirii e nevoit să schimbe din mers.

Gata cu autobaza
Dan îl scoate la încălzire pe Onofraş şi îl introduce pe teren în minutul 19. Mutarea s-a dovedit a fi cîştigătoare. În minutul 32, Brandan pleacă pe contraatac, trimite în faţa porţii, iar Bilaşco reia simplu în poartă. 1-1!

Înainte de pauză însă, Rangers primeşte o lovitură de pedeapsă. Davis se îndreaptă pe balon, dar Tudor, rezerva accidentatului Arlauskis, parează. Un portar de 35 de ani, debutant în Liga Campionilor, ţine Unirea în joc.

Spectacol românesc, autogoluri britanice
Unirea se dezlănţuie după pauză şi îi linişteşte pe scoţieni cu trei faze fixe şi trei mingi deviate de gazde în propria poartă. Ca la biliard, Unirea lui Dan Petrescu profita de orice unghi şi de orice deviere pentru a introduce mingea în plasă.

Minutele 49, 59 şi 65 reprezintă dezastrul pentru gazde. Lafferty şi McCullogh îşi înving propriul portar, în timp ce Brandan profită şi el de o deviere pentru a produce un nou 4-1 istoric după cel al Stelei la Kiev.

Unirea a făcut 8 puncte în grupele Champions League atunci. N-au fost de ajuns pentru optimi, dar suficiente pentru respect.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
jalemare
jalemare  •  26 Decembrie 2012, 19:23

bine ca Unirea nu a avut nici un amical cu Steaua :))

chr508
chr508  •  26 Decembrie 2012, 17:07
Postat de ovidiu_3003 pe 26 Decembrie 2012, 10:57

Chr508...crezi ca esti mai bun in exprimare si la gramatica decat mine ? Hai sa vedem ...Ia vino tu cu o compunere despre patria noastra draga ...Romania ...Ca fac si eu una ...si pe urma ii cerem parerea lui imperator sa vedem care este mai bun ...Daca refuzi ...te am batut prin abandon !!!

Lui imperator ii ceri tu parerea? M-am convins! Sa facem compuneri despre Romania? Ce suntem la gradinita? Mai bine scrie fiecare despre ce a inteles din teoria relativitatii!

davitz
davitz  •  26 Decembrie 2012, 12:28

este o mare diferenta (ma refer pt. istorie) intre o echipa care sa desfiintat si o echipa care o fost desfiintata......

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close