FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDALUL PARIURILOR

Președintele Romanian Bookmarkers despre abuzurile asupra caselor offline de pariuri: "ANAF ne-a trimis la Finanţe!"

Liviu Popovici // Foto: Curierul Național
Liviu Popovici // Foto: Curierul Național

Articol de - Publicat marti, 24 noiembrie 2015 00:00

Liviu Popovici, preşedintele Romanian Bookmakers: "Guvernul trebuie să intervină, să oprească abuzul Fiscului, altfel industria pariurilor offline dispare!"

Reprezentanţi ai caselor de pariuri, experţi în fiscalitate şi contabilitate s-au reunit pentru a dezbate modul în care Fiscul impozitează veniturile din această industrie. Au lipsit însă cei de la ANAF şi de la Ministerul de Finananţe.

Liviu Popovici, preşedintele Asociaţiei Romanian Bookmakers, a explicat că "pericolul ca această industrie să moară este iminent fiindcă ANAF vrea să ne impoziteze cu 5 la sută din venituri, fără să ţină cont că din aceşti bani noi dăm 60 la sută ca premieri. Am avut o discuţie cu domnul Gelu Diaconu, şeful ANAF, care, la argumentele nostre, a admis că poate modul lor de a interpreta legea nu e tranşant. Ne-a trimis la Ministerul de Finanţe. «Dacă obţineţi de acolo alt punct de vedere, ANAF se va conforma», ne-a spus Diaconu. Adică a pasat pisica! Între timp, abuzul ANAF continuă şi case de pariuri se închid".

Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end

Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”


Comentarii (3)
876135319129550
 •  24 Noiembrie 2015, 13:15

@bumbabum Pari un tip care se pricepe. De ce nu te documentezi un pic inainte sa scrii balarii? Regimul de impozitare al jocurilor de noroc este abuziv. Calculul se face asa: 1. Se ia profitul firmei de pariuri 2. Se calculeaza 16% impozit pe profit 3. Daca acest 16% virtual e mai mic decat 5% din incasari, sunt pusi sa plateasca 5% din venit. Practic, statul isi alege arbitrar "suma cea mai mare", fara ca aceasta sa aiba neaparat legatura cu profitul realizat. Practica nu e numai neconstitutionala, ci si discriminatorie. Daca maine s-ar da o lege care ar spune ca economistii ar trebui sa plateasca impozit mai mare decat mecanicii auto, ti s-ar parea normal? Si tu, ca economist, nu ai fi revoltat de chestia asta?

bumbabum
bumbabum  •  24 Noiembrie 2015, 10:55

E vorba de marginea de profit pe care si-o doresc. Dau 60% din incasari catre castigatori (impozitele li se retin din suma castigata, deci compania plateste doar impozit pe cei 40% ce la raman lor). Mai dau taxe (sincer, nu stiu daca taxele pe profit sunt diferite la companiile de pariuri), dar imi e greu sa cred ca profitul net este mai jos de 10% din incasari. Ceea ce este chiar bine...dar deh, ei trebuie sa forteze nota, ca le ia lor din prajitura. Nu pot sa stea fara sa faca galagie. Ce, tu daca ai lua salariu de 2000 E (ceea ce ar fi superb, recunoaste), nu te-ai zburlii daca ti-ar luar 300E din ei ?!? Ba da...sigur ai face-o :P

xanathos
xanathos  •  24 Noiembrie 2015, 10:10

Au ajuns sa fie mai multe agentii de pariuri decat farmacii. Chiar vreti sa credem ca sunt asupriti oamenii astia?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează