FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Primele măsuri ale lui Marian Copilu la Petrolul » Noul șef al clubului și-a fixat un obiectiv urgent

Marian Copilu, noul conducător al Petrolului
Marian Copilu, noul conducător al Petrolului

Articol de , , - Publicat joi, 23 martie 2023 07:40 / Actualizat joi, 23 martie 2023 09:39

Marian Copilu, fostul președinte de la CFR Cluj și de la CS Universitatea Craiova, a preluat conducerea Petrolului. „Lupii galbeni” speră să-și rezolve astfel problemele economice care îi chinuiau într-un sezon în care rezultatele echipei sunt chiar bune.

Petroliștii își pun speranțele în soluția de salvare pe care au găsit-o: ei i-au predat conducerea clubului lui Marian Copilu, președintele care a fost numărul unu executiv la CFR în toate cele cinci sezoane în care vișiniii au câștigat campionatul. El a plecat din Gruia după etapa a șaptea a sezonului trecut, odată cu debarcarea lui Marius Șumudică.

Copilu a petrecut apoi o vreme ca președinte al Universității Craiova, un post pe care l-a abandonat la mijlocul lunii octombrie a anului trecut. El negocia de câteva luni preluarea conducerii „lupilor”, timp în care a tratat cu oamenii din club și apoi a așteptat o verificare a actelor pentru a avea o imagine exactă despre datoriile existente.

Nu poate Federația să redacteze atâtea reguli câte poate FCSB să păcălească! » Federalii încearcă să țină pasul: ultima modificare la care se gândesc
FCSB
Nu poate Federația să redacteze atâtea reguli câte poate FCSB să păcălească! » Federalii încearcă să țină pasul: ultima modificare la care se gândesc

Primele măsuri ale lui Marian Copilu la Petrolul: „Banii la zi și licența!”

Oficial, Marian a devenit președinte al ACS Petrolul 52, asociația non-profit care gestionează echipa de fotbal. Numărul unu executiv în club a rămas Claudiu Tudor, însă Copilu va fi șeful de facto de acum înainte. El a obținut poziția aceasta după ce și-a asumat să asigure și finanțarea clubului, nu doar un sprijin în management.

Ploieștenii mai ales de bani aveau nevoie, fiindcă mai mult s-au târât în sezonul acesta în care au rostogolit datorii, au cesionat creanțe pentru drepturi TV inclusiv din sezonul următor, adică pentru niște venituri incerte în momentul acesta, fiindcă nu e sigur că echipa pe care o antrenează Florin Pârvu va evita retrogradarea.

Prima acțiune a lui Marian Copilu a fost să-i înștiințeze pe fotbaliști și pe ceilalți angajați că le vor fi achitate tuturor salariile la zi, o situație ce e anormală la Petrolul, formație în care oamenii au fost obișnuiți să existe restanțe în permanență. Urma ca ieri să fie plătite salariile pentru două luni.

Misiunea cea mai importantă pe care o are Copilu este să gestioneze și alte datorii, mai vechi, astfel încât ploieștenii să obțină licența pentru campionatul următor. Condiția este ca ei să demonstreze la 30 aprilie că nu mai înregistrează datorii dinainte de 31 decembrie 2022. Din cauza datoriilor pe care le acumulase, conducerea lua în calcul la un moment dat să ceară insolvența. Clubul acesta a fost reînființat în 2016, după ce Petrolul mai falimentase o dată, sub comanda lui Dan Capră.

Au dispărut foști fotbaliști

Petrolul a anunțat într-un comunicat cooptarea lui Marian Copilu în conducerea clubului. Anunțul conține și informația că din ACS Petrolul 52, asociația care conduce echipa, „s-au retras fără pretenții Mircea Dridea, Gheorghe Liliac, Octavian Grigore, Ion Haralambie, Decu Crângașu, Ion Cojocaru, Constantin Ștefan și Paul Gușă”. 

Foști fotbaliști ai Petrolului, aceștia fuseseră cooptați în ACS în momentul în care a repornit clubul acesta, după faliment. Mircea Dridea, o glorie a „lupilor galbeni”, va rămâne președinte onorific al Petrolului. 

VIDEO. Marius Șumudică îl laudă pe Jefferson, noul transfer al Petrolului: „Cel mai bun mijlocaș din România”

Mai multe știri de actualitate din Superliga:

Dan Petrescu nu primește atacantul pe care l-a cerut: „Suntem descoperiți”
CFR Cluj
Dan Petrescu nu primește atacantul pe care l-a cerut: „Suntem descoperiți”
Variantă „bombă” » Tertipul prin care FCSB vrea să-l țină pe Pintilii pe bancă până la finalul sezonului
FCSB
Variantă „bombă” » Tertipul prin care FCSB vrea să-l țină pe Pintilii pe bancă până la finalul sezonului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
valentindragobete
valentindragobete  •  26 Martie 2023, 16:22
Postat de Mandpv pe 26 Martie 2023, 13:53

Asa-i ca nu-ntelegi?..Trebuie stinse toate datoriile care trebuiau platite pana la sfarsitul anului trecut. Cele care au aparut dupa 1 ianuarie ,au alt termen. Copilu zice ca le va plati integral. Ramane de vazut.

Mai încearcă! Vorba ta " așa-i că nu-nțelegi"? Să te ajut ca să nu te mai obosești cu un răspuns: dacă nenea scria că până la 30 aprilie sunt obligați să stingă obligațiile cu termen de plata 31 decembrie avea o logică, așa... nici ASE-ul ăsta nu mai e ce era !

Mandpv
Mandpv  •  26 Martie 2023, 13:53
Postat de valentindragobete pe 23 Martie 2023, 09:33

Săracii, auzi ce scriu: "Condiția este ca ei să demonstreze la 30 aprilie că nu înregistrau datorii la 31 decembrie 2022"! Scriitorilor, și cum vor reuși, ce vor "inventa", că 31 decembrie a cam trecut de multișor ?! Of Doamne, al naibii neuron !

Asa-i ca nu-ntelegi?..Trebuie stinse toate datoriile care trebuiau platite pana la sfarsitul anului trecut. Cele care au aparut dupa 1 ianuarie ,au alt termen. Copilu zice ca le va plati integral. Ramane de vazut.

emil1986
emil1986  •  23 Martie 2023, 18:39
Postat de parpalache pe 23 Martie 2023, 16:45

I-aauzi!Dupa logica unuia ca tine de ce nu o fi fugit la ruși bre,de ce s-a dus la Belgrad?!Daca el zicea ca era convocat de doua ori pe saptamâna la„stația CIA din București”crezi ca nu a fost verificat?!

E ca si la rusi, din moment ce guvernul sarb e pro Putin si Rusia. La sarbi are prieteni si sunt, ca mentalitate si temperament, cam ca noi. Multi au uitat, dar Ghita a platit jucatori si antrenori sarbi cu bani buni atata timp cat a finantat echipa de baschet a Ploiestiului.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează