FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAM

Programul primelor 2 etape din noul sezon: când se joacă FCSB - U Cluj, CFR Cluj - Rapid și CSU Craiova - Sepsi

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iulie 2022 13:33 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 23:13

Liga Profesionistă de Fotbal a comunicat programul primelor 2 etape din noul sezon al Ligii 1, primul care va beneficia de VAR, upgrade-ul cerut cu insistență de competitoare în ultimii ani. 

  • 16 echipe vor lua startul în noul sezon din Liga 1, care va începe pe 15 iulie
  • Noul sezon va avea același format ca sezonul trecut. După 30 de etape din sezonul regulat, primele 6 echipe vor juca în play-off (sistem tur-retur), iar 10 echipe vor juca în play-out (doar tur).
  • Noul sezon din Liga 1  se va întrerupe pe 13 noiembrie și se va relua pe 3 decembrie, după ce se vor termina meciurile din grupele CM, programate între 21 noiembrie și 2 decembrie.

Noul sezon din Liga 1 va debuta cu un derby. CFR Cluj, campioana din ultimii 5 ani, va primi vizita Rapidului, în ceea ce va reprezenta cel mai tare duel al rundei. Încleștarea „feroviară” va avea loc sâmbătă, de la ora 21:30, în „Gruia”

FCSB, vicecampioana din sezonul trecut, va juca în prima etapă pe teren propriu cu U Cluj, echipa care a învins-o pe Dinamo în baraj. Un alt duel atractiv e cel dintre CSU Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe, o reeditare a semifinalei din Cupa României, în care covăsnenii au avut câștig de cauză. 

Programul primei etape din noul sezon

Vineri, 15 iulie 2022 
ora 18:30: FC Hermannstadt – CS Mioveni, 
ora 21:30 Universitatea Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe 

Sâmbătă, 16 iulie 2022 
ora 18:30 FC Argeș - UTA
ora 21:30 CFR Cluj – Rapid

Duminică, 17 iulie 2022
ora 18:30 Farul Constanța – FCU Craiova 1948
ora 21:30 FCSB - U Cluj 

Luni, 18 iulie 2022
ora 18.30 FC Botoșani - Chindia Târgoviște
ora 21.30 Petrolul Ploiești – FC Voluntari

Programul etapei #2 din noul sezon

Vineri, 22 iulie 
ora 20.30 CS Mioveni – Farul Constanța

Sâmbătă, 23 iulie 
ora 18.30 FC Voluntari – FC Botoșani 
ora 21.30 FC U Craiova 1948 - CFR 1907 Cluj

Duminică, 24 iulie 
ora 12.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe - FC Argeș 
ora 18.30 Universitatea Cluj - Universitatea Craiova 
ora 21.30 FC Rapid 1923 - FCSB

Luni, 25 iulie 
ora 18.30 Chindia Târgoviște - FC Hermannstadt 
ora 21.30 UTA Arad - Petrolul Ploiești

Totul despre noul sezon din Liga 1

  • Ediția cu numărul 105 a campionatului României se va desfășura în sistem de sezon regulat (30 de etape, cu meciuri tur-retur), urmat de play-off (în care primele 6 clasate la finalul sezonului regulat vor disputa meciuri tur-retur pentru stabilirea campioanei).
  • Formațiile clasate pe locurile 7-16 vor juca 9 etape în play-out (ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 7 și 8 în play-out vor juca baraj în dublă manșă, contra ocupantelor locurilor 3 și 4 în play-off-ul din L2).
  • Campioana va merge în turul întâi preliminar din Champions League, vicecampioana în turul al doilea preliminar din Conference League.
  • Echipa clasată pe locul al treilea în play-off va juca pe teren propriu meci de baraj în manșă unică împotriva învingătoarei din barajul în manșă unică dintre ocupantele locurilor 1 și 2 din play-out.
  • Câștigătoarea va obține loc în turul al doilea preliminar din Conference League.

Programul turului sezonului 2022-2023 din Liga

Programul primelor 2 etape din noul sezon: când se joacă FCSB - U Cluj, CFR Cluj - Rapid și CSU Craiova - Sepsi

Aproape jumătate dintre echipele din Liga 1 au problemele cu stadioanele

Vineri s-a tras țintarul ediției cu numărul 105 a Ligii 1. Din cele 16 echipe, 7 nu vor evolua acasă pe propriile stadioane.

La tragerea la sorți au fost mai multe cerințe, unele dintre ele fiind rezultatul problemelor pe care 7 cluburi le au cu stadioanele lor.

S-a decis ca echipa campioană a României în stagiunea trecută, CFR Cluj, să nu se întâlnească în primele șase runde cu restul formațiilor din cupele europene (FCSB, Sepsi și CSU Craiova).

A doua cerință a fost ca echipele din aceeași localitate să nu joace în aceeași etapă pe teren propriu. Situația fiind valabilă pentru București (FCSB și Rapid), Craiova (CSU și FCU), dar și Mediaș (Hermannstadt și U Cluj). Apoi, UTA, FC Voluntari și CS Mioveni au solicitat să nu joace pe teren propriu în prima rundă din cauza altor probleme organizatorice.

Există și alt timp de probleme. CSU și FCU vor fi nevoite să-și dispute meciurile de „acasă” din perioada 10 august - 30 septembrie pe alt stadion decât „Ion Oblemenco”.

În perioada 1 - 30 august, U Cluj va juca la Mediaș, Hermannstadt nu poate evolua la Sibiu din cauza stadionului în construcții și va merge tot la Mediaș. UTA nu va putea evolua la Arad din cauza festivalului organizat cu Zilele Aradului, iar FC Voluntari și CS Mioveni au probleme cu terenul propriu pentru câteva runde.

VIDEO Moment amuzant la tragerea la sorți pentru țintarul Ligii 1: cum a deschis Bogdan Stelea o bilă problematică

Citește și alte știri din Liga 1: 

FCSB și restul lumii » Pe cine preferă fanii dintre echipele desprinse din cele 4 mari cluburi de tradiție

Superliga cu casa în spate » Aproape jumătate dintre echipele din Liga 1 au problemele cu stadioanele

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează