FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ultimul sosit la Dinamo anunță: „N-am venit să mă mulțumesc cu statutul de rezervă. Frate, trebuie să ieși din zona de confort!”

Dorian Railean
Dorian Railean

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 15:22 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 17:07

Dorian Railean, 30 de ani, este ultimul transfer reușit de Dinamo, momentan, portarul naționalei Moldovei punând presiune pe titularul de drept al „câinilor”, Adnan Golubovic. Curajos, goal-keeperul care a jucat împotriva bucureștenilor în eșalonul secund se prezintă fanilor dinamoviști.

Dorian Railean, 30 de ani, este ultimul sosit la Dinamo. Portarul naționalei Moldovei nu a mai jucat la nivelul primei ligi din România, dar are curaj înaintea unui transfer ce l-a propulsat la o formație cu un brand renumit.

Dinamo forțează transferul unui jucător dat afară de Marius Șumudică! „Câinii” au mai fost interesați de el
DINAMO
Dinamo forțează transferul unui jucător dat afară de Marius Șumudică! „Câinii” au mai fost interesați de el

Crescut la Academia celor de la Sheriff Tiraspol, Dorian a mai evoluat la diverse echipe din țara sa, în primul eșalon, înainte de a sosi în România în urmă cu 4 ani. A evoluat pentru Comuna Recea, apoi a jucat pentru Unirea Dej și, din vară, pentru Chindia Târgoviște. A prins naționala României de peste Prut și s-a impus, remarcându-se în două meciuri cu Polonia lui Robert Lewandowski, 1-1 și 3-2.

16meciuri a adunat în naționala Moldovei, dintre care 10 în 2023

Va fi o luptă acerbă pentru titularizare între buturi, între Adnan Golubovic și Dorian Railean

Dinamoviștii îl știu pe goal-keeper-ul de 30 de ani din ediția precedentă, când "haita" evolua în Liga 2, iar Railean era la Unirea Dej. În vară, fotbalistul a avut ofertă și din primul eșalon din România, dar a fost sedus de promisiunea celor de la Chindia Târgoviște.

Acolo, a adunat 14 meciuri, a încasat 11 goluri, iar în 5 partide nu a primit gol. A fost unul dintre cei mai apreciați jucători ai ligii secunde. În această iarnă, a decis să rupă colaborarea cu o grupare care are mari probleme financiare. Gazeta Sporturilor v-a informat de la bun început de tratative, iar afacerea s-a perfectat imediat după ce fotbalistul a devenit liber de contract.

Astăzi, Dorian Railean a oferit un interviu Gazetei Sporturilor în care a explicat ce l-a determinat să vină la Dinamo să se lupte pentru evitarea retrogradării, să ajungă să se lupte cel puțin cu un portar, Adnan Golubovic, care este cel mai bun jucător al "câinilor" în sezonul de toamnă, un goal-keeper ce pare de neclintit și în mandatul lui Zeljko Kopic.

3portari are Dinamo în acest moment: Golubovic, Began și Railean

Dorian Railean nu se sperie de concurență: „Aveam siguranță mare, dar am zis să ies din zona de confort”

- Dorian, de ce Dinamo?
- Pentru că este o provocare, uriașă. Am avut și alte propuneri, chiar din Liga 1 din România, dar m-am gândit că Dinamo e prea mare, este totuși una dintre cele mai iubite echipe din țară. Am venit în România de patru ani deja, mă vedeam și eu la un nivel mai bun decât eșalonul secund. Mai sunt și alte formații mari aici, dar pentru mine nu mai contează acum ... (râde) Doar Dinamo București! De restul, nu mai zic.

- Ești conștient că-ți va fi extrem de greu? Vii să concurezi cu Golubovic, ai venit după cantonament, în mijlocul sezonului, la o echipă în criză.
- Sunt perfect conștient. Nu-mi rămâne decât să muncesc. Nu am primit nimic gratuit în viață, de-a gata. Sunt conștient cât de greu va fi. Dacă voiam să-mi fie ușor, stăteam liniștit unde eram. Cu un contract nou, mai bun decât îl aveam, inițial, la Chindia. Aveam siguranță mare că sunt titular. Am zis să ies din zona de confort.

Dorian Railean anunță public: „Nu accept statutul de rezervă, altfel stăteam acasă! Îmi aștept șansa”

- Ce ți-ai spus când ai auzit că te vrea Dinamo?
- „Frate, trebuie să ieși din zona de confort, să ieși să lupți pentru tine!”, asta mi-am zis. Nu mă laud, dar eu zic că am jucat bine în ultimii ani. Și vara trecută, probabil, ar fi trebuit să aleg una dintre ofertele din Liga 1, dar nu aș considera că am pierdut jumătate de an. Sunt conștient de fiecare pas făcut. Nu regret nimic, Târgoviște a fost un oraș drăguț, cochet, cu fani iubitori de fotbal, pe care i-am apreciat enorm. Am avut o perioadă foarte, foarte bună, uită că am jucat și în naționala Moldovei datorită continuității la echipele de club.

- Acum, o să-ți fie mai greu și-n perspectiva echipei naționale?
- Sunt titular la națională pe forțele mele. Nu am venit la Dinamo să mă mulțumesc cu statutul de rezervă! Nu accept așa ceva, altfel stăteam acasă cu bunicii, cu mama, în zona de confort. Am venit să lupt pentru locul meu. O să vedem cine joacă!

- E de apreciat curajul tău, dar, deși Dinamo este unde este, Golubovic a arătat multă siguranță până acum.
- Îmi aștept șansa, sper s-o am, mai departe depinde de mine, de noi, de ceea ce arătăm la fotbal.

Dorian Railean, mesaj de forță și pentru fani: „Dacă nu credeam în salvare, nu mai semnam cu Dinamo”

- Ai sosit la Dinamo, care este înțepenită de luni bune pe penultimul loc în clasament. Crezi că aveți șanse să vă salvați de la retrogradare?
- Eu îți spun ceea ce am văzut la antrenamente și am resimțit atmosfera din cantonament. Dinamo are jucători cu multă calitate, serios vorbind. Dacă nu credeam că putem să ne salvăm de la retrogradare, atunci nu mai semnam cu Dinamo! Poate nu aș mai fi făcut pasul, mergeam în altă parte în Liga 1, unde mă așteptau.
Dar cred în Dinamo, în echipa noastră, la final să sărbătorim alături de suporteri menținerea în prima divizie. Chiar dacă nu este onorant. Apoi, din vară, Dinamo să construiască o echipă puternică, pentru a sărbători o eventuală calificare în play-off.

- Tu când vei putea fi o soluție pentru Dinamo?
- Mă antrenez de trei zile cu Dinamo. Am trecut peste toată testele, m-am antrenat cu echipa, totul este OK în ceea ce mă privește. Deja decizia nu mai e la mine. Actele cred că sunt gata, sincer, nu știu eu despre acest detaliu. Eu mă antrenez cu echipa, tot ceea ce ține de mine e făcut.

47de meciuri a adunat Railean pentru Unirea Dej. A încasat 45 de goluri, la o echipă considerată "mică", în 17 partide a menținut neatinsă plasa porții sale

Match Quiz Dinamo - Rapid
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Dinamo - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

VIDEO Adnan Golubovic întrevede salvarea lui Dinamo: ”Noi aceste cuvinte ni le-am spus în vestiar. Putem câștiga și 13 meciuri la rând, de ce nu?!”

Citește și alte știri:

OUT de la Dinamo! Omul decisiv la promovare, scos din lot de Kopic. Zero în 26 de meciuri!

EXCLUSIV // VIDEO Un belgian care nu mai joacă în Liga 1 vrea un apartament la Cluj Napoca: „M-am atașat de acele locuri. Nu pot uita oamenii, supa și muzica lui Tzancă Uraganu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
concret
concret  •  28 Ianuarie 2024, 00:22
Postat de istet10 pe 27 Ianuarie 2024, 23:16

Du-te ba prostule cu explicatiile tale .

Stiu ca ai prea putini neuroni ca sa le pricepi. Se vede de la o posta. De ai reusi sa intelegi cumva cat esti de prost... singur te-ai arunca in cap.

istet10
istet10  •  27 Ianuarie 2024, 23:16
Postat de concret pe 27 Ianuarie 2024, 22:49

Incredibil cat esti de prost... ce conteaza ba ca e CS Dinamo sau FC Dinamo... tot Dinamo e ba prostule. La noi nu e ca la voi, cu separare totala si lupta pentru identitate. Echipa din prima liga chiar are relatii bune si e in parteneriat cu cei de la clubul sportiv... prost esti, incredibil de prost!

Du-te ba prostule cu explicatiile tale .

concret
concret  •  27 Ianuarie 2024, 22:49
Postat de istet10 pe 27 Ianuarie 2024, 22:07

Ba prostalaule, ce legatura are CS Dinamo cu rusinea sustinuta de ddb?

Incredibil cat esti de prost... ce conteaza ba ca e CS Dinamo sau FC Dinamo... tot Dinamo e ba prostule. La noi nu e ca la voi, cu separare totala si lupta pentru identitate. Echipa din prima liga chiar are relatii bune si e in parteneriat cu cei de la clubul sportiv... prost esti, incredibil de prost!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează