FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

UPDATE Adrian Mutu, prezentat oficial de Rapid » Primele declarații ale antrenorului: „E o mare responsabilitate”

Adrian Mutu // FOTO: rapidfc
Adrian Mutu // FOTO: rapidfc

Articol de - Publicat miercuri, 02 martie 2022 15:50 / Actualizat miercuri, 02 martie 2022 18:50

Adrian Mutu a semnat astăzi cu Rapid și îl înlocuiește pe Mihai Iosif. „Briliantul” a fost anunțat oficial de giuleșteni și deja a condus antrenamentul de la ora 16:00.

UPDATE 18:30 » Adrian Mutu, la primul interviu ca antrenor al Rapidului

Tehnicianul a vorbit pentru prima dată după instalarea la Rapid. Acesta a afirmat că este fericit să fie antrenourul giuleștenilor și că echipa va arăta altfel în mandatul acestuia.

Mă simt bine, e un club de tradiţie, un club important al României. Mă bucur să fiu aici. Sunt concentrat să facem treabă bună şi să reuşim să avem rezultate şi mai bune de acum încolo. Să spun ce înseamnă pentru mine... nu prea aş putea. Să spun din ceea ce am văzut ca adversar, acest spirit unic al Rapidului, pe care l-au construit de-a lungul anilor, alături de suporteri care transmit acea pasiune, pe care o vedem de fiecare dată. Au fost alături de noi când jucam pentru echipa naţională, în Giuleşti. 

E o mare responsabilitate. Rezultatele acestui club şi istoria te obligă să ai o mare responsabilitate şi să fii concentrat, să dai 100% pentru acest club. La începutul sezonului, Rapid juca extraordinar, cu o echipă foarte puternică. Pe urmă a fost acel recool, dar se poate remedia. Ceea ce e foarte important e că am mare încredere în echipă, de aceea am acceptat să vin, am încredere că putem scoate anul acesta un rezultat bun pentru club. 

După aia, la anul, când e şi centenarul, încercăm să ne întrecem. nu aş putea spune că sunt mulţumit sau nemulţumit de lot, fiind prima zi... mă abţin să dau verdicte, mai ales că înaintea mea a fost un antrenor care la început a avut rezultate pe măsură, pentru care trebuie felicitat. Un antrenor a cărui pasiune pentru Rapid se ştie, născut şi crescut cu spiritul Rapidului, merită respectat şi felicitat, dar să vorbesc despre ce a făcut el nu mi se pare normal. 

Îmi doresc să intru cât mai repede la antrenamente, e scurt timpul până la primul meci. Sunt bucuros că am astfel de jucători, Săpunaru şi Grigore sunt jucători alături de care am jucat la naţională. Sper, alături de ei, să redresăm echipa. Indiferent de adversar, mergem la câştig. 

Primul meci va fi greu, venim după 10 meciuri fără victorie, trebuie să lucrăm mult la moral. De sâmbătă începe alt campionat. Eu şi stafful meu vom da tot ce avem pentru club. Îi aşteptăm pe suporteri aproape de echipă, ei sunt esenţa acestui club
-Adrian Mutu, antrenor Rapid

UPDATE 17:00 » Adrian Mutu, prezentat de Rapid

După cum GSP a dezvăluit în exclusivitate, Adrian Mutu a semnat și a fost prezentat de Rapid. El are un contract până în vara lui 2023.

„Rapid este un club important al României, mă bucur să fiu aici, dar în același timp sunt concentrat să facem treabă bună și să reușim să avem rezultate și mai bune de-acum încolo. Rapid are un spirit unic, construit de-a lungul atâtor ani, cu niște suporteri ce transmit acea pasiune, pe care am văzut-o întotdeauna în tribune. 

Au fost alături de noi atunci când am jucat cu echipa națională în Giulești. Este o mare responsabilitate, rezultatele din trecut și istoria ne obligă să dăm 100% pentru acest club”, a declarat Adrian Mutu la instalarea pe banca giuleștenilor.

ADRIAN MUTU ESTE NOUL ANTRENOR AL RAPIDULUI Adi Mutu a semnat un contract până în vara lui 2023! 💬 „Rapid este un...

Publicată de FC Rapid 1923 pe Miercuri, 2 martie 2022

Staff-ul lui Adrian Mutu la Rapid: 

  • Bogdan Pătrașcu, Eduard Stăncioiu (antrenori secunzi)
  •  Roberto Buerrero (preparator fizic)
  • Ciprian Niță (analist video)
  • Puiu Niță
  • Mihai Nădăban (antrenor de portari)

Știrea inițială: Adrian Mutu a semnat cu Rapid

Din informațiile GSP, Mutu a semnat acordul valabil pe un an și jumătate, urmând să aibă un salariu lunar de 10.000 de euro la Rapid.  El își dăduse acordul să preia Rapidul și aștepta doar rezilierea contractului lui Mihai Iosif, lucru care s-a întâmplat în urmă cu câteva ore.

Mutu va debuta pe banca Rapidului pe 5 martie, de la 20:30, în meciul cu Academica Clinceni.

Adrian Mutu a semnat cu Rapid

GSP.ro a dezvăluit aseară Mutu va fi ajutat la Rapid de Bogdan Pătrașcu (secund) și de Eduard Stăncioiu (antrenor de portari). Noul staff giuleștean a fost pe stadion la FCU Craiova - Rapid 3-2.

Adrian Mutu e liber de contract din octombrie 2021, când a fost demis de la FCU Craiova. A mai antrenat la FC Voluntari, Al Wahda U23 și naționala de tineret a României.

Cu ce noutăți vine Adrian Mutu la Rapid + două semnale de alarmă
Rapid
Cu ce noutăți vine Adrian Mutu la Rapid + două semnale de alarmă

Mutu, avertizat de fanii Rapidului: „Trebuie să arăți multe”

În această dimineață, Gheorghe „Corsicanu” Răducanu, liderul fanilor Rapidului, a anunțat la ce să se aștepte Mutu după numirea la Rapid și a avertizat conducerea clubului să își asume răspunderea totală în privința instalării „Briliantului”.

„Mutu trebuie să fie profesionist, știe că la Rapid e greu. Știe că aici trebuie să ai performanțe, mai ales dacă nu faci parte din familia Rapidului. Dacă ai onoarea de a fi ales în detrimentul unor rapidiști extrem de iubiți, trebuie să arăți multe. E o sarcină dificilă pentru Adi Mutu. Sper să reușească și să fie bine pentru toată lumea”, a spus liderul fanilor Rapidului la ProX.

Dragomir îi dă un sfat lui Mutu: „Să-l țină aproape pe Iosif”

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, l-a lăudat pe Mihai Iosif pentru munca depusă la Rapid și i-a transmis lui Mutu să colaboreze cu acesta.

„L-a pus pe Mutu. Să-l vedem. E tânăr, a fost mare fotbalist, s-ar putea să aibă succes. Are nume mare. Nu mă surprinde această mutare, ştiam de această mutare. Merită respect mult Iosif. E unul dintre antrenorii buni, e curajos. Acum îl aşteptăm pe noul antrenor. Eu zic să îl ţină aproape şi pe Iosif”, a spus Dumitru Dragomir as.ro.

Mutu i-a luat fața lui Pancu
 

În această dimineață, Dainel Pancu a recunoscut că a fost căutat și el de conducerea Rapidului, dar știa că Mutu e principala variantă.

„Am fost contactat aseară. Probabil că azi sau mâine se va lua o decizie. Le mulțumesc celor din conducere că sunt pe lista lor scurtă. Vedem ce va fi, orice e posibil. Din ce știu, Mutu e varianta principală. În cazul meu, cei din conducere cred că se gândesc că am plecat de curând de la echipă și au frica unui nou eșec. Dar eu nu consider că primul meu mandat a fost un eșec.

Anul acesta nu există posibilitatea unui eșec. Poate anul viitor. Am vorbit cu Angelescu despre buget și mi-a zis că vrea să intre în primele 3 echipe. I-am zis că ar mai trebui 1 milion de euro în plus, dar el e sigur că se poate. E greu, trebuie ca Rapid să treacă de CFR, FCSB, Craiova sau Farul”, a spus Pancu la ProX.

VIDEO LPF vrea să implementeze modelul spaniol și să impună praguri pentru salarii

Citește și: 

Mesajul de adio al lui Mihai Iosif, după ce a fost dat afară de Rapid: „Ăsta e singurul meu regret”

Transferul din Liga 1 care a generat dihonie la CFR Cluj: „M-a surprins neplăcut, nu trebuia să-l lăsăm să plece”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (41)
gago747
gago747  •  03 Martie 2022, 14:57
Postat de Alexandru Platon pe 02 Martie 2022, 16:31

Cu Iosif Rapid a facut 37+3 puncte in 30 de meciuri. Mutu in playout trebuie sa faca minim acelasi procentaj,...adica 24 puncte,...cu aceeasi jucatori.

În play-out sînt doar 9 meciuri, nu se joacă tur-retur.

ucluj2011
ucluj2011  •  03 Martie 2022, 12:17
Postat de andrei.steaua pe 02 Martie 2022, 18:29

Vechi este Rapidul dar ăla a falimentat, nu mai este

Stai jos , ai nota UNU. Nu spune lucruri pe care nici tu nu le crezi!!!

ucluj2011
ucluj2011  •  03 Martie 2022, 12:14
Postat de Emilian Albu pe 02 Martie 2022, 20:07

CATA INCONSTIENTA !?! Ce cauta MUTU la RAPID. Pregatiti-va de barajul pentru ramanere in Liga I. MUTU nu are nici o gara cu Rapid si nici nu a demonstrat ca stie sa conduca o echipa. Galeria a distrus echipa care dorea sa o faca COPOS, acum il impune pe Mutu. Niste inconstienti, care stiu sa dea cu petarde si sa aduca pagube clubului. Si asa va incepe din nou cantecul cu A-B-A sau poate ingroapa Rapidul in B. INCONSTIENTILOR,

După cum spuneam , galeria și liderii acesteia NU au avut nici o implicare de această dată. NICI UNA. Dacă se implica galeria , Mutu nu ar fi fost ales niciodată. Este EXCLUSIV alegerea Dlui. Angelescu. Până una alta... Mult Succes Mutu , la cât mai multe victorii și performanțe!!!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează