FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID 3-1

Rapid, comunicat incendiar după derby: „Cerem public domnului Bode să ia măsuri urgente și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați!”

Clubul Rapid îi cere explicații lui Lucian Bode, ministrul de Interne, în urma evenimentelor petrecute de derby-ul cu FCSB, scor 1-3, de pe Arena Națională.
Clubul Rapid îi cere explicații lui Lucian Bode, ministrul de Interne, în urma evenimentelor petrecute de derby-ul cu FCSB, scor 1-3, de pe Arena Națională.

Articol de GSP - Publicat luni, 07 noiembrie 2022 17:13 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2022 17:28

Clubul Rapid îi cere explicații lui Lucian Bode, ministrul de Interne, în urma evenimentelor petrecute la derby-ul cu FCSB, scor 1-3, de pe Arena Națională. 

Rapid a avut oficial o galerie formată din 2.400 de persoane la derby-ul de pe Arena Națională. Un alt grup important de susținători și-a cumpărat separat bilete și a fost distribuit la Tribuna 2. 

Un jucător de la FCSB, acuzat după derby-ul cu Rapid: „Nu a vrut să joace, deși medicul a spus că poate”
FCSB - RAPID 3-1
Un jucător de la FCSB, acuzat după derby-ul cu Rapid: „Nu a vrut să joace, deși medicul a spus că poate”

Înaintea startului partidei, Jandarmeria București a constituit un filtru unde giuleștenii erau controlați cu strictețe și fotografiați cu buletinele lângă chip. Clubul Rapid a emis astăzi un comunicat în care numește abuziv demersul forțelor de ordine. 

Rapid, comunicat după evenimentele de la derby-ul cu FCSB: „Demnitate pentru suporteri!”

„Am primit cu indignare vestea privind modul în care forțele de ordine au înțeles să trateze suporterii noștri înainte de intrarea în Arena Națională, pentru partida din 6 noiembrie. Tratementul la care aceștia au fost supuși din partea jandarmilor, care i-au separat după criterii doar de ei știute, dezbrăcat, fotografiat și inventariat ca pe niște obiecte, este unul nu doar abuziv, ci unul care încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului: dreptul la demnitate. 

Acesta este un drept fundamental, recâștigat de români la Revoluție, și nu vom accepta ca el să fie terfelit din niciun motiv, cu atât mai puțin pentru simpla “crimă” de a fi membru al unei galerii. Am luat asupra noastră munca de a umple stadioanele cu spectatori ca odinioară, pentru că am ales să conducem prin puterea exemplului și să nu așteptăm nimic de la alții. 

Asemenea lui Don Quijote, pare că ne luptăm, însă, cu morile de vânt: cu cât facem mai multe ca să atragem suporterii pe stadioane, cu atât mai multe statul face ca să îi gonească. Astfel de acțiuni desprinse din vremuri de tristă amintire nu fac decât să slăbească încrederea nu doar a suporterilor rapidiști, ci a tuturor iubitorilor de sport, în tot ceea ce înseamnă polițiști și jandarmi. 

Cerem în mod public d-lui Ministru Bode să ia măsuri urgente pentru stoparea acestei practici a Jandarmeriei Române, pentru stabilirea împrejurărilor în care aceste ordine, vădit nelegale, au fost date și executate și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați. 

Le mulțumim suporterilor noștri pentru că au pus pe primul loc prezența alături de echipă și le transmitem că nu sunt singuri în fața acestor abuzuri. Hai, Rapid!”, se arată în comunicatul emis de Rapid.

VIDEO. Liderul galeriei Rapidului: „Abuzuri! Să vină domnii jandarmi să cânte!”

Liviu Ungureanu, unul dintre liderii galeriei rapidiste, susține că demersul Jandarmeriei a fost unul abuziv și a amenințat că va scoate suporterii de pe stadion.

Nu trebuie să arătăm abuzurile? Ce, suntem criminali, asasini? Uitați la ce sunt supuși suporterii din România. Dacă se vor mai întâmpla asemenea abuzuri, galeria Rapidului va lua pauză. Să cânte domnii jandarmi, să susțină dumnealor echipele. Suntem abuzați, puși să trecem prin atâtea filtre. Eu mă simt abuzat când pe mine pun mâna 70 de inși. 

Cu ce am venit, cu tancuri, cu armament? Vi se pare normal să fie oamenii ținuți așa? Forțele de ordine se cam joacă cu răbdarea suporterilor. Suntem provocați! Ferească Dumnezeu, sper ca oamenii să nu răspundă cu violență. Sunt sictirit! Îi dezbracă în cort, cu buletinele lângă ei. Nici nu îmi mai pasă, îmi vine să scot toți oamenii și să mergem acasă

- Liviu Ungureanu, lider galerie Rapid

Jandarmeria, pe urmele ultrașilor

Jandarmeria a intensificat procesul de legitimare a ultrașilor în ultimele săptămâni. Scene asemănătoare s-au petrecut la meciul de Liga 2 din sezonul trecut, dintre CSA Steaua și Oțelul, scor 1-0. Galeria „militarilor” a refuzat atunci să se supună și nu a intrat pe stadion.

Un caz similar a fost denunțat de o facțiune nou-înființată a ultrașilor, „Youth România”, grup asemănător cu „Uniți sub Tricolor”, care susține doar echipele naționale. Ei au spus că la meciul jandarmii i-au pozat cu buletinul în mână la meciul de rugby dintre România și Chile, scor 30-23, disputat sâmbătă, 5 noiembrie, pe arena „Arcul de Triumf”.

Rapid, comunicat incendiar după derby: „Cerem public domnului Bode să ia măsuri urgente și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați!”
FOTO: Facebook @Youth România

Jandarmii împreună cu FRR au continuat abuzul asupra suporterilor care merg să susțină echipa favorită pe stadion. De data aceasta, jandarmii au dezbrăcat câțiva membri până la piele folosind scuza "este o percheziție", cu precizarea că am fost singurii controlați in acest mod. Ulterior, au fotografiat materialele cu care am intrat pe stadion. 

În momentul in care am afișat japoneza cu însemnele grupului, jandarmii au intrat in sectorul in care ne aflam, pentru a ne-o confisca, motivul fiind faptul ca organizatorul, in speța, Federatia Romana de Rugby, le-a transmis ca acea japoneza este interzisa in incinta stadionului, aceasta neavând vreun însemn tricolor. La final de meci ne-au legitimat pe toți cei prezenți pentru că eram "îmbrăcați la fel" 

- Comunicat Youth România

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

„Sfinxul” l-a dat din nou pe spate pe Becali: „E bun, dar nu îmi vine să cred ce a făcut cu Rapid”

EXCLUSIV Fenomenul Elvir Koljic! Revenire în timp record a atacantului! Deja se antrenează cu Universitatea Craiova și din decembrie poate juca!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (66)
istet10
istet10  •  09 Noiembrie 2022, 15:54
Postat de brentford pe 08 Noiembrie 2022, 10:17

Suprafata destinata organizarii evenimentului public era la 30 de metri distanta.Am vrut sa evidentiez ca nu s-a putut conversa cu distinsii...se putea lasa cu "lasa si tu berea aia" sau "dam si noi un avertisment?",dar nu...amenda.

Cum ai constatat tu ca era la 30 de m? Tu unde te aflai pana la urma? Pe proprietatea cuiva cu incuviintarea aceluia? Nu, nici nu trebuie sa stea la discutie. Aplica o sanctiune cu amenda si gata. Avertisment se aplica cand legea spune ca se poate .

Trandafir
Trandafir  •  09 Noiembrie 2022, 10:53

Din pacate un control riguros este necesar peste tot. Si asa scapa multi cu obiecte interzise.

pixelplus
pixelplus  •  08 Noiembrie 2022, 11:30

Voi sunteti scandalizati ca ati fost controlati la intrare, iar Asztalos a cerut interdicta totatla pe stadion? Fiiti civilizati si numai asa veti fi tratati cum se cuvine. In Anglia de exemplu un individ pe nume Alan Strank in varsta de 42 de ani a fost interzis timp de 3 ani de a intra pe stadioane si amendat si cu £180 pentru un gest rasist. Asa ca nu mai cereti ceva ce nu puteti sa oferiti. Luati aminte la exemplul dat. Alan Strank, 42, has been banned from attending football matches for 3 years and fined £180 after making a racist gesture at a match

Vezi toate comentariile (66)
Comentează