FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

EXCLUSIV Lovituri URIAȘE pregătite de Rapid: Șucu vrea titlul cu Balotelli, marea speranță a lui Arsenal și un ex-jucător de la Barça! Condiția pusă de SuperMario

Mario Balotelli și Cătălin Cîrjan ar fi marile ținte ale Rapidului pentru următorul mercato / Sursă foto: Guliver/Getty Images +4   FOTO
Mario Balotelli și Cătălin Cîrjan ar fi marile ținte ale Rapidului pentru următorul mercato / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2023 21:18 / Actualizat sambata, 13 mai 2023 00:33

Rapid pregătește în culise două mutări-bombă pentru următorul sezon. Sursele Gazetei Sporturilor dezvăluie că Dan Șucu are două mari ținte pentru viitorul mercato: „rebelul” Mario Balotelli (32 de ani), fostul atacant de la Milan, Inter sau Manchester City, și Cătălin Cîrjan, 20 de ani, marea speranță de la juniorii lui Arsenal! Cea de-a treia țintă: Alen Halilović, fostă promisiune la Barcelona!

Rapid a fost departe de titlu în actuala stagiune, dar vrea să treacă la următorul pas începând cu următoarea ediție de campionat. Conștient că investițiile sunt singura soluție pentru a lupta cu „balaurii” FCSB, CSU Craiova și CFR Cluj, patronii Rapidului lucrează la un superplan în culise. 

Giuleștenii vor să puncteze serios la capitolul imagine prin două mutări de top: Mario Balotelli și Cătălin Cîrjan, adică un mix de experiență și entuziasm pentru titlul #4 din istorie!

Adio, Istanbul?! UEFA plănuiește o măsură-ȘOC: finala Champions League mutată de urgență!
FINALĂ
Adio, Istanbul?! UEFA plănuiește o măsură-ȘOC: finala Champions League mutată de urgență!

Mario Balotelli ar vrea la Rapid, dar pune condiții: „Fără un milion de euro la semnătură nu vin”

Ieșit din prim-planul fotbalului mondial după experiențe world-class în Premier League, Serie A, dar și la naționala Squadra Azzurra, atacantul italian evoluează în prezent în Elveția, la FC Sion, o echipă de mijlocul clasamentului cu care-și încheie contractul în vară 

Rapid a luat deja legătura cu agentul lui SuperMario, iar răspunsul charismaticului fotbalist ar fi fost unul pozitiv. După ce a bifat și o experiență în Turcia, lui Balotelli i-ar surâde o „escală” și în România, însă a transmis un mesaj clar:

Fără un milion de euro la semnătură nu vin”, a fost mesajul vârfului cu 14 goluri în naționala Italiei.

Rapid îl vrea și pe Cătălin Cîrjan, puștiul de la Arsenal care a „demascat” circuitul intereselor din FRF

Cea de-a doua superțintă a alb-vișiniilor e Cătălin Cîrjan, mijlocașul central care evoluează pentru juniorii lui Arsenal, sub contract cu „tunarii” încă din 2019. N-ar fi vorba despre un transfer definitiv, ci despre un împrumut al acestuia într-un climat în care să acumuleze experiență.

Playmakerul, decar la Arsenal U21, se antrenează constant cu echipa lui Arteta, dar încă n-a apucat să debuteze în Premier League. A fost utilizat în unele amicale ale primei echipe și i-a atras atenția managerului spaniol, care-l supervizează atent pe tânărul originar din București. 

De curând, Cîrjan spunea ce își dorește: „să fiu primul român care joacă la Arsenal. Și să fiu cel mai tânăr român din istoria Premier League”. 

2024este anul în care expiră contractul lui Cătălin Cîrjan la Arsenal, acord prelungit în primăvara trecută

Practic, giuleștenii vizează nu unul, ci doi „rebeli”. Mario Balotelli a șocat de-a lungul timpului prin derapajele și episoadele șocante din afara terenului. În ceea ce-l privește pe Cîrjan, el a lăsat mască lumea fotbalului românesc în această primăvară, când a lansat un atac în rafale la adresa oamenilor din Federația Română de Fotbal. În prealabil, acesta refuzase să onoreze o selecție la reprezentativele de juniori. 

Convocat de principiu pentru lotul U21, Cîrjan a fost anunțat în ultima clipă să se prezinte la U20, dar a refuzat. O făcuse și în noiembrie, când a evitat o convocare la „tineret”. „Mă simt nedorit la națională”, a spus Cîrjan, susținând la acel moment că a asistat la scene șocante cu doi oficiali FRF, șeful departamentului de scouting Ion Geolgău și directorul tehnic Mihai Stoichiță.

„Bomba” #3: Alen Halilović ar negocia cu Rapid

Rapid mai are o țintă de renume, în persoana croatului Alen Halilović, fost la Barcelona, liber de contract în acest moment. Mijlocașul ofensiv, ultima oară la Rijeka, în prima ligă croată, va intra la masa negocierilor cu șefii din Grant și ar putea reprezenta o soluție pentru ofensiva alb-vișiniilor. 

Lovituri URIAȘE pregătite de Rapid: Șucu vrea titlul cu Balotelli, marea speranță a lui Arsenal și un ex-jucător de la Barça! Condiția pusă de SuperMario
Alen Halilović, în perioada petrecută la Barcelona / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Fotbalistul născut la Dubrovnik era considerat la un moment unul dintre puștii de mare perspectivă de la Barcelona, însă n-a apucat să debuteze în La Liga în tricoul catalanilor. Acum în vârstă de 26 de ani, cariera lui a luat-o în jos, după ce a mai bifat experiențe la Hamburg, Las Palmas, Standard Liege, Herenveen, Birmingham, Reading sau Rijeka.

Croatul a debutat pe 10 iunie 2013 în tricoul echipei naționale a Croației, devenind astfel cel mai tânăr fotbalist care a îmbrăcat „tricoul în carouri”, la doar 16 ani, 11 luni și 23 de zile. La acea vreme, Halilovic era văzut ca fiind noua speranță a fotbalului croat, presa comparându-l cu Luka Modric și Ivan Rakitic. Tânărul fotbalist era om de bază la Dinamo Zagreb și se pregătea să își facă bagajele pentru a ajunge la FC Barcelona și a face parte din La Masia.

Chiar dacă toată lumea se aștepta să îl vadă cât mai repede jucând la prima echpă a Barcelonei, debutul său a tot fost amânat. Halilovic a jucat un singur meci pentru clubul catalan, fiind introdus în locul lui Adama Traore în victoria din ianuarie 2015 din Copa del Rey, împotriva lui Elche, scor 4-0.

VIDEO Cum arată circuitul transferurilor la Rapid » Dezvăluiri din interior

Citește și alte știri despre Rapid: 

Rapid old boys » Angelescu a anunțat a treia mutare pentru sezonul viitor: „Din ce știu, va semna”

Titlul se decide la „indirecte”! Aliații Farului: Rapid, CFR și Craiova! Cu FCSB e doar Sepsi

Rapid a semnat cu doi jucători U21: „În 6 luni, la prima echipă”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (55)
tororosso
tororosso  •  13 Mai 2023, 17:50

Șucu are dorințe la Balotelli dar chiar dacă ar veni cu lotul actual va face *** praf . Ca jucător Balotelli a fost mare dar valoarea ca antrenor stă sub semnul întrebări . Unde a antrenat ? , are experiență ca antrenor ? . Avem și noi un jucător valoros la vremea sa dar slăbuț ca antrenor .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xipen
xipen  •  13 Mai 2023, 13:35

Eu unul, nu cred in veridicitatea informatiilor din acest articol de presa. Dar si daca ar fi asa, cum ca va veni, Super Mario in Giulesti, eu va spun ca stadionul trebuie pregatit, nu doar pentru circ, ci pentru balci. Daca ar veni Mario, sigur ar fi adus de Mutu. O tempora. Ce Nopti vor urma. Mario un fotbalist terminat, conflictual, refuzat de catre cluburile serioase, este invitat sa vina in Giulesti. Ce campanie, ce perspectiva. Dar ma inseala memoria? De curand marele strateg, dl. Sucu, anunta ca va aduce sub forma de imprumut, multi jucatori, de la cluburi mari, partenere. Acei potentiali jucatori se vor RODA, la Rapid si vor veni cu o valoare fotbalistica, net peste cea autohtona. Nu comentez mai mult acest articol, slab jurnalistic, dar simt ca in imediata pauza competitionala, de la nivelul conducerii Rapid-Fotbal, vor veni multe stiri desucheate.

xipen
xipen  •  13 Mai 2023, 13:20

"Lovitura de Imagine" - asta-i gluma zilei. Mai baieti, aia cu 2-7 de la niste pusti fara experienta, dar voi vreti imagine sau rezultate sportive? Lui Mutu ii este dor de serile de la Londra si nu are cu cine sa petreaca? Inainte de al jigni pe Panduru, povesteste-ne, te rog despre frumoasele tale realizari. Fa-ti imagine, da Lovitura!

Vezi toate comentariile (55)
Comentează