FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

A venit replica pentru Marius Șumudică: „Din respect pentru adevăr, trebuie să lămuresc lucrurile”

Marius Șumudică / foto: Arhivă GSP
Marius Șumudică / foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 19:36 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 20:14

Lucian Ionescu, ofițerul de presă al celor de la Rapid, a reacționat printr-o amplă postare pe contul său de Facebook, după ce Marius Șumudică făcuse publică joi seara invitația primită din partea oficialului rapidist cu ocazia centenarului care va fi sărbătorit pe 25 iunie. 

Șumudică, fost atacant și antrenor la Rapid, s-a declarat deranjat că a primit invitația prin intermediul unui mesaj și că i s-a cerut să se filmeze singur și să trimită un clip de 30 de secunde în care vorbește despre clubul din Giulești. Tehnicianul a primit replica din partea lui Lucian Ionescu. 

Lucian Ionescu îi răspunde lui Marius Șumudică: „Nu știam că funcția de ofițer de presă într-un club este atât de degradantă”

„Am luat la cunoștință de dezamăgirea lui Marius Șumudică legată de faptul că, în numele clubului, l-am invitat la Centenar prin intermediul unui mesaj pe WhatsApp. Da, îmi asum, eu sunt autorul. 

Nu îmi permit să polemizez cu Șumudică pentru că, din respect, nu am făcut-o niciodată, indiferent de situație, cu niciun fost jucător sau antrenor de-al Rapidului pentru simplul fapt că la toți țin la fel de mult. În plus, Șumi se află sus, pe un soclu de cristal, iar eu sunt doar un umil slujbaș în spatele reflectoarelor la clubul pe care îl iubesc.

Dar din respect pentru adevăr, trebuie să lămuresc cum stau lucrurile. Având în vedere că din 2016 mă ocup de relațiile cu foștii jucători din diferite generații și am reușit să-i coagulez în fenomenul old-boys, la fel ca la inaugurarea stadionului, conducătorii clubului mi-au dat misiunea de a-i invita și la Centenar.

În paranteză, nu știam că funcția de ofițer de presă într-un club este atât de degradantă încât nu este normal ca eu să invit un fost jucător la un eveniment, așa cum se discuta la o emisiune unde Șumi își exprima nemulțumirea.

În fine, am întocmit o listă de aproximativ 200 de nume din București, Provincie și Diaspora! De ce 200? Pentru că, în viziunea noastră, nu au existat criterii de longevitate, meciuri jucate, goluri marcate, etc. Toți sau aproape toți cei care au îmbrăcat tricoul Rapidului și puteau fi găsiți erau invitați la un moment unic. Am trimis tuturor, oameni din diferite generații, un mesaj în care le explicam că sunt invitați la Centenar și i-am rugat să trimită și un clip video de aproximativ 30 de secunde care să se încheie cu o urare adresată Rapidului la 100 de ani.

Da, am adresat rugămintea fiecăruia și am insistat să spună cine este și câte ceva din trecutul rapidistic, pentru că sunt și jucători din generații ale trecutului care poate nu sunt cunoscuți de cei foarte tineri. Logistic și din punct de vedere al distanței nu puteam acoperi noi o paletă atât de mare de oameni împrăștiați pretutindeni. 

Sigur, după acest prim mesaj, fiecare urma să fie contactat sau a fost deja contactat telefonic, de mine și de o colegă, pentru detalii ținând de expedierea invitațiilor, program la dineul oficial și al zilei de 25, cazare, mese, bilete de avion, etc. Multe detalii, evident, diferite de la individ la individ.

- Lucian Ionescu, ofițer de presă Rapid

A venit replica pentru Marius Șumudică: „Din respect pentru adevăr, trebuie să lămuresc lucrurile”
Lucian Ionescu, ofițerul de presă al clubului Rapid

Lucian Ionescu, răspuns amplu pentru Marius Șumudică: „Nu consider că ar fi un mesaj jignitor”

„Aproape toți au răspuns. Unii au declinat invitația din varii motive, însă marea majoritate a confirmat participarea și foarte mulți foști jucători s-au declarat fericiți că Rapid nu i-a uitat. Foarte mulți ne-au trimis și video-clipurile și o fac în continuare cu mijloacele tehnologice avute la dispoziție. 

Ne-au trimis de peste tot de pe unde viața i-a trimis: București, alte orașe din țară, alte meleaguri. Sincer vorbind, foarte greu de gestionat totul, dar nu imposibil. 

Sigur, am fost mâhnit când mi s-a transmis ceea ce a spus Marius Șumudică la acel post de televiziune. Mai ales că exact în acel moment, adusesem la stadionul Giulești un fost jucător cu peste un deceniu de rapidism și vreo 300 de meciuri în vișiniu, absent de 25 de ani din peisajul Grantului și i-am oferit surpriza revederii cu vreo 8 foști coechipieri. Cu respectivul comunicasem tot pe whatsapp, iar coechipierii fuseseră convocați la stadion în același mod. 

(...) Așa cum spuneam la început, fug de o polemică și de can-can-uri, nu sunt pentru mine. Și nici nu voi intra în contradicții cu Șumi. Dacă s-a arătat deranjat, asta este, personal gestul acelui mesaj nu îl consider unul jignitor

După invitația trimisă pe whatsapp, cu Șumudică am dialogat vocal, el mi-a răspuns prin mesaj vocal pe whatsapp că ar fi venit la Centenar cu drag însă va fi plecat în vacanță și la final mi-a mulțumit. În acel moment nu mi-a adresat niciun reproș.

- Lucian Ionescu, ofițer de presă Rapid

Marius Șumudică a citit în direct mesajul primit de la Rapid: „Nu este normal! Mă doare!” + Contrat imediat: „Nici ce ai făcut tu nu este corect”
RAPID
Marius Șumudică a citit în direct mesajul primit de la Rapid: „Nu este normal! Mă doare!” + Contrat imediat: „Nici ce ai făcut tu nu este corect”

Marius Șumudică izbucnise la TV: „Nu este normal să primești o astfel de invitație pe Whatsapp”

Joi, antrenorul saudiților de la Al Raed a citit în direct la TV invitația primită din partea Rapidului la evenimentul organizat cu ocazia centenarului clubului. 

„Nu este normal să primești o astfel de invitație pe Whatsapp. Și să mă pui să mă înregistrez 30 de secunde. Dacă ești un club care ține la foștii jucători, nu este normal să nu ai timp să trimiți pe cineva cu o cameră să faci un clip”, a spus Șumudică, la la „Digi Sport Special”. 

Marius Șumudică, la „Profu' de Sport”: „Nu vă mai ascundeți să spuneți că la anul sunt 100 de ani!”

Recent, invitat într-o ediție specială a podcastului „Profu' de Sport”, Marius Șumudică s-a implicat și el în dezbaterea iscată în jurul cententarului alb-vișiniu și a presărat o ironie la adresa rapidiștilor, după neînțelegerile privind sărbătorirea celor 100 de ani de existență:

Acum există o stare în care văd că se ascunde gunoiul sub preș. Păi cum să ajungi să spui că nu anul ăsta face Rapidul 100 de ani? Băi, e anul Centenarului! Nu vă mai ascundeți să spuneți că la anul sunt 100 de ani! La anul sunt 101 dalmațieni, dacă vrei. Nu, anul ăsta se fac 100 de ani!

Iar pentru anul Centenarului să termine pe locul cinci ... Pentru mine, ăsta este un insucces total. Total! Poa' să-mi zică mie ce mi-or zice, că bag eu bățul prin gard, dar nici nu mă interesează”, a declarat Șumudică, în dialog cu Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.

Citește și alte știri de actualitate:

A plecat de la Rapid și a semnat cu Farul » Prezentarea oficială

Ce l-a deranjat pe Șumudică în Kosovo – România: „Nu am avut curaj. Ne-am mulțumit cu puțin” » A remarcat 4 „tricolori”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
voinea72
voinea72  •  19 Iunie 2023, 07:29

Ce greu trebuie să fie pentru un om, să fie penibil, fără să-și de-a seama...Auzi, domne'! Să trimiți cameraman după Șumudică. Asta se-ntâmplă, când unora le crește prea mult nasul.

Chess
Chess  •  18 Iunie 2023, 21:42

Cand Rapidul a avut nevoie de tine Sumudica, ai intors spatele....acum stai in spate, nu mai calomnia clubul si poate mai ai o sansa ! Nu vezi ca foarte multi rapidisti te contesta...frustratule ?!

Chess
Chess  •  18 Iunie 2023, 21:40
Postat de emil1986 pe 18 Iunie 2023, 09:31

Prima echipa comunistă din România de decedat acum 7 ani. Actuala e o simplă clonă, înființată de fostul ofițer de securitate Vasile Mălureanu pentru a fi un vehicul electoral al PSD. Asta-i adevărul istoric.

Iar ai aparut ceausistule ***....?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează