FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV GSP a întrebat Jandarmeria despre incidentul în care un fan dinamovist l-a lovit pe asistent cu un pahar. Răspunsul a venit după o săptămână și e halucinant: „N-am observat, n-am fost sesizați...”

Incidentul de la meciul cu FC Botoșani, când asistentul Mircea Orbuleț a fost lovit cu un pahar
Incidentul de la meciul cu FC Botoșani, când asistentul Mircea Orbuleț a fost lovit cu un pahar

Articol de , - Publicat vineri, 25 august 2023 15:28 / Actualizat vineri, 25 august 2023 15:52

Au trecut 10 zile de la meciul Dinamo - Botoșani 1-0, disputat pe Arcul de Triumf, în care un fan dinamovist de la tribuna a doua a aruncat cu un pahar plin cu lichid și l-a lovit în cap pe asistentul Mircea Orbuleț

A fost identificat persoana respectivă? A fost sancționată în vreun fel de organele competente? Mai are voie să meargă pe stadioane la meciurile viitoare? Tocmai pentru a avea un răspuns la aceste întrebări, pe care și le-au adresat foarte mulți oameni după ce au văzut incidentul respectiv, Gazeta Sporturilor s-a adresat oficial Jandarmeriei București.

Puștiul „pirpiriu” din Superligă care l-a dat gata pe Dumitru Dragomir: „E un fenomen, trebuie să fie titular la națională”
FCSB
Puștiul „pirpiriu” din Superligă care l-a dat gata pe Dumitru Dragomir: „E un fenomen, trebuie să fie titular la națională”

Ziarul a trimis un mail, în data de 17 august, în care a solicitat informații despre modul în care Jandarmeria a analizat acest caz și dacă a luat vreo măsură anume. 

Primul răspuns a fost unul formal, în care practic nu se zicea nimic concret: „Am primit cererea dumneavoastră, am înregistrat-o, are numărul ...”. Răspunsul era oferit la 3 zile distanță de la desfășurarea jocului Dinamo - Botoșani.

În cursul zilei de astăzi, Jandameria a oferit primul răspuns aplicat cu privire la actul de huliganism comis de fanul respectiv. Dar e un răspuns care practic spune nu doar că nu s-au luat niciun fel de măsuri împotriva persoanei în cauză, dar aceasta nici măcar n-a fost identificată. Și au trecut 10 zile de la partidă!

Răspunsul de astăzi al Jandarmeriei

„Ca urmare a petiției înregistrată la nivelul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti din 17.08.2023, prin care solicitați date cu privire la incidentul petrecut cu ocazia desfășurării meciului de fotbal dintre echipele, Dinamo și FC Botoșani, vă comunicăm faptul că incidentul prin care un suporter aruncă un pahar în arbitrul asistent, nu a fost observat direct de către efectivele noastre şi nici nu am fost sesizați, imediat după producerea acestuia, de vreo persoană implicată. 

Menționăm faptul că, la momentul întocmirii prezentului răspuns, în urma vizionării filmărilor efectuate de către sistemul de supraveghere a stadionului, se efectuează activități specifice de identificare a persoanei în cauză, în vederea sancționării pentru fapta săvârşită”, scrie în comunicat.

Și măsura pe linie sportivă, luată de către Comisia de Disciplină a FRF, care a judecat cazul, a fost una extrem de blândă. S-a decis sancționarea clubului Dinamo, pentru proastă organizare, cu numai 5.000 de lei. 

E practic nivelul minim, mult sub amenzile pe care cluburile le încasează atunci când, de exemplu, se aruncă torțe pe teren. 5.000 de lei a fost sancțiunea pe care și Hermmanstadt a încasat-o în cadrul aceleiași ședințe. Motivul? A încălcat Protocolul Media, unul dintre jucătorii solicitați flash-interviu după joc, Bejan, a refuzat să se prezinte pentru a da declarații.

Următorul joc pe teren propriu al lui Dinamo va fi chiar mâine seară, cu Petrolul. Meciul se va disputa tot pe Arcul de Triumf și, cum n-a fost luată nici o măsură împotriva repsectivului fan, care l-a agresat pe arbitru asistent la jocul cu Botoșani, acesta va putea să fie prezent din nou pe stadion și sâmbătă seara.

Asistentul agresat a fost în misiune în Afganistan

Arbitrul-asistent Mircea Orbuleţ este cadru militar, așa cum reiese și din fișa lui prezentă pe site-ul frf.cca. Bucureșteanul a fost în 2007 într-o misiune de menținere a păcii în Afganistan, unde a fost remunerat cu câte 2.000 de dolari/lunar. 

„Sunt angajatul unei unităţi care are specificul de Poliţie Militară. Am gradul de plutonier. Toţi colegii mei, începând din 2002, au fost plecaţi în misiune în Afganistan, iar în 2007 mi-a venit şi mie rândul. Am stat şase luni, între ianuarie şi iulie. Dacă aş fi dat înapoi şi aş fi spus că nu vreau să plec, aş fi fost un laş”, a spus Mircea pentru Click.ro în urmă cu mai mulți ani.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN LIGA 1 :  

Costel Orac se teme că Dinamo nu a depășit riscul falimentului: „Lucrurile pot scăpa de sub control în orice moment”

„Robinetul” s-a închis » Anunț ferm făcut de Mihai Stoica în direct: „E suficient!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
creeperno534
creeperno534  •  25 August 2023, 22:39

Arbitrul a fost stropit cu lichid, paharul s-a dus pe langa

tororosso
tororosso  •  25 August 2023, 18:28

... paharul a fost aruncat după ce au băut ” șampanie ” care era de fapt vin pelin . Supărat , microbistul sa scuturat iar paharul a sărit involuntar din mâna tifosului în capul arbitrului . Galeria câinilor este formată numai din sfinți și ingerași .

schalker
schalker  •  25 August 2023, 18:16

Bai bajeti, dar ce treaba are jandermeria aici? Unde ati vazut sa stea jardarmii printre spectatori, mai ales la tribuna a2a. Bai bajeti mai calcati si voi pe un stadion din afara ca sa vedeti cum sta treaba. Oriunde in Europa asta, in stadion stau stewarzii. Este unul mai ,,apucat,, care face scandal, arunca cu pahare de bere etc. ,vine frumusel nea stewardul si il de umar si il scoate din stadion sau il da pe mana unui politist afkat afara. La meciurile cu risc sunt trupe de interventie de la politie sau de la jandermerie si intervin cand este cazul. Un articol facut ca sa fie facut si sa le de-a ,,apa la moara,, la alde Rantzum si Iosif.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează