FOTBAL  »  Superliga  »  SUSPENDARE

Ratează doar un meci în Europa? FIFA a extins suspendarea lui Șumudică la nivel internațional

Decizia FIFA a complicat şi mai mult situaţia lui Şumudică // Foto: Raed Krishan
Decizia FIFA a complicat şi mai mult situaţia lui Şumudică // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 30 iunie 2016 00:00

FRF a publicat ieri dimineaţă răspunsul FIFA în privinţa lui Marius Şumudică. Forul internaţional a hotărât să îl suspende două luni pe tehnicianul Astrei, începând cu data de 8 iunie.

  • Corespondență din Moravske Toplice (Slovenia)

Având în vedere că Şumi a ispăşit deja o săptămână de pedeapsă, el ar putea sta pe bancă la meciurile internaţionale începând cu 1 august.

Dar suspendarea din partea FRF va intra în vigoare abia pe 24 iulie şi va expira pe 17 septembrie. Rămâne de clarificat dacă pedeapsa dictată de Federaţie va avea efecte şi în preliminariile Ligii, acolo unde Astra va juca pe 26 sau 27 iulie şi pe 2 sau 3 august. Dacă suspendarea FRF nu va conta în Europa, Şumudică nu va sta pe bancă doar la meciul din prima manşă.

Şumudică a reacţionat dur pentru gsp.ro: "Nu mai pricep nimic. Teoretic, eu aş putea să nu fiu pe bancă nici la returul din turul 3 preliminar al Champions League, fiindcă pic sub incidenţa regulamentului FRF. Nu e clar. De fapt, eu sunt suspendat 4 luni! Am început să deranjez, au început şicanele. Ce nu s-a putut în primăvară cu mine şi cu Astra se-ntâmplă acum. Oricum, vedeţi că FIFA scrie că sunt suspendat, adică mi se dă voie la antrenamente, nu scrie că sunt interzis. Conform răspunsului FIFA sunt suspendat în competiţiile oficiale între 8 iunie şi 1 august, că o săptămână am ispăşit-o deja. În competiţia internă sunt suspendat de pe 24 iulie. De ce nu s-a păstrat linia FIFA şi-n România?! Am cinci avocaţi care lucrează pentru mine şi ei îmi dau dreptate. Chiar şi un arbitru de la TAS mi-a spus clar că sunt suspendat din 8 iunie. Atunci de ce în România sunt de pe 24 iulie, FRF nu este subordonată FIFA?! Oricum, să stea liniştiţi "prietenii" mei, nu plec de la Astra! Şi nici nu m-am folosit de tertipuri să driblez sancţiunile".

Comunicatul prezentat de FRF pe site-ul oficial

"FIFA a extins la nivel internaţional sancţiunile dispuse împotriva antrenorului Marius Şumudică de către Comisia de Recurs a FRF. Decizia preşedintelui Comisiei de Disciplină a FIFA a venit ca urmare a solicitării FRF. Precizăm că, în conformitate cu decizia anterior menţionată, sancţiunea la nivel internaţional se aplică în condiţiile precizate în Decizia Comisiei de Recurs a FRF, respectiv cu începere din data de 8 iunie 2016. În ceea ce priveşte executarea sancţiunii pe teritoriul României sunt aplicabile prevederile Regulamentului Disciplinar al FRF"

Supercupa da, campionatul nu!

Şumi va putea sta pe bancă la Supercupa României de pe 16 iulie, întrucât în competiţia internă este suspendat de pe 24 iulie! Meciul va fi pe Cluj Arena, contra celor de la CFR. "Şi Supercupa au mutat-o unde şi cum au vrut cei de la FRF. Nu vorbesc mai multe că cine ştie ce suspendare îmi mai atrag", a reacţionat tehnicianul. Pe plan intern, Şumi ar scăpa de suspendare pe data de 17 septembrie.

Ce i se interzice lui Şumi:

  • Nu are dreptul să stea pe banca de rezerve a Astrei la meciurile amicale şi oficiale internaţionale, dar are voie la antrenamente.
  • De pe 24 iulie, de când intră în vigoare suspendarea pe plan intern, nu va mai avea voie nici la antrenamente, însă nu se precizează clar dacă are voie să se vadă cu fotbaliştii în afara stadionului.

"O să-i chinui pe cei de la echipa care vrea să intre-n silenzo, poate cei de acolo ar fi fericiţi să fiu suspendat toată viaţa. Am înţeles că au pierdut 3 milioane de euro anul trecut, că am câştigat titlul, vreau să-i fac să mai piardă 3-4 milioane"
Marius Şumudică, antrenor Astra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  01 Iulie 2016, 07:41

"O să-i chinui pe cei de la echipa care vrea să intre-n silenzo, poate cei de acolo ar fi fericiţi să fiu suspendat toată viaţa. Am înţeles că au pierdut 3 milioane de euro anul trecut, că am câştigat titlul, vreau să-i fac să mai piardă 3-4 milioane." Nu, Ninele, nu vrea nimeni sa fii suspendat toata viata. Singurul care vrea asta esti tu, ca sa poti sa zbieri dupa aia ca esti persecutat, ca esti discriminat ca mai stiu eu ce. Daca dispari maine din fotbal, o sa umpli ziarele si micile ecrane cu vaiete: vai, eu, campionul... Vai, mi-e scarba... Vai, FCSB... Esti un biet frustrat, un cabotin constient de faptul ca fara aceasta serie continua de ”sumudisme” cu degetu-n gura nu te-ar baga nimeni in seama. Pentru ca o ai mica. Mintea...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează