FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Reacție dură după ce Talpan și Petrache au interzis FCSB pe noile stadioane: „Niște satrapi care decid pe banii publici! Băi, nu vreți să vă faceți voi stadioane?”

Așa arată lucrările la stadionul Ghencea +26   FOTO
Așa arată lucrările la stadionul Ghencea

Articol de GSP - Publicat luni, 25 mai 2020 13:22

Jurnalistul Victor Ciutacu a avut o luare de poziție dură în cazul stadioanelor Ghencea și Arcul de Triumf, arene care sunt modernizate din bani publici pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, care se va disputa în vara lui 2021.

FCSB, prin vocea patronului Gigi Becali, și-a manifestat interesul pentru a juca pe stadionul Arcul de Triumf, în timp ce fanii echipei roș-albastre vor ca FCSB să revină în Ghencea. Alin Petrache, președintele Federației de Rugby, și Florin Talpan se opun ideii ca FCSB să joace pe cele două stadioane, spre nemulțumirea lui Victor Ciutacu.

Ionuț Stroe, declarații INCENDIARE despre stadionul „Arcul de Triumf”: „PSD a creat în mod fals un conflict, a fost o discuție poluată politic”

Sunt niște satrapi în Țara Românească, cum sunt Florin Talpan și Alin Petrache, care cred că pot decide pe banii publici. Stadioanele sunt făcute din niște bani publici, alocați de Guvernul României. Niște tovarăși, cu de la ei putere, decid cine are voie și cine nu are voie să joace pe niște stadioane cu care ei nu au nicio legătură! Cu excepția faptului că s-au nimerit întâmplător în niște funcții cumva tangete obiectivelor Guvernului României.

Pe banii poporului român joacă cine decide poporul român, prin reprezentați, că doar nu se face referendum ca să vedem cine joacă pe Ghencea și Arcul de Triumf. 

Când îi aud pe ăia că spun că ăsta e stadionul Armatei și că Steaua lui Gigi, FCSB, nu are voie să joace... Petrache ne zice că Arcul de Triumf e stadion de rugby. Băi, dar nu vreți să vă faceți voi, pe banii voștri, niște stadioane la voi în curte și să jucați voi, copiii și nepoții voștri? E bună precizare lui Ionuț Store, care a zis că pe banii publici nu există exclusivități” a spus Victor Ciutacu la Pro X.

Stadionul „Arcul de Triumf”, caracteristici: 

  • Capacitate: 8.207 locuri
  • lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii (99%)
  • lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii (85%)
  • lucrări execuție învelitoare acoperiș tribune (30%)
  • lucrări arhitectură și instalații (18%)
  • montaj scaune public general (20%)

„Lățimea terenului este de 80 de metri. Din ce am reținut, UEFA stipulează clar ca lățimea trebuie să fie 68 de metri pentru categoriile 3 si 4. Pe lateral nu sunt tribune sau garduri, sunt pereți de beton. FIFA și UEFA cer, de asemenea, ca pe margine să fie 10 metri liberi, unde se afla suprafața de protecție, banca tehnică și așa mai departe. Se ajunge astfel la 88 metri, prin urmare din aceasta cauza, din pacate, terenul nu va putea fi folosit pt meciuri oficiale de fotbal”
Alin Petrache, președinte Federației Române de Rugby

„Federaţia Română de Fotbal precizează că terenul de la stadionul «Arcul de Triumf» îndeplineşte condiţiile de organizare a meciurilor de fotbal, conform caietului de sarcini aferent unui stadion de categoria UEFA IV”Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal

VIDEO. Imagini de la Arcul de Triumf

Stadion Steaua, caracteristici: 

  • Capacitate: 31.254 de locuri;
  • Cost: 94.700.000 euro
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

VIDEO. Imagini noi de la stadionul Ghencea

FOTO. Imagini de la Stadioanele Ghencea, Arcul de Triumf și Giulești

+22 FOTO

Citește mai multe știri despre disputa pentru stadionul Arcul de Triumf: 

Veste proastă pentru Gigi Becali! » „FCSB nu poate juca pe arena Arcul de Triumf”

Gigi Becali, reacție dură după ce FCSB a fost INTERZISĂ pe „Arcul de Triumf” » Cui îi cere să intervină în scandal + decizia Senatului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (86)
608079056649137
Baba Daniel  •  26 Mai 2020, 01:53

Respect domnule ciutacu o parere neutra pe bani publici poate sal inchirieze oricine plateste chirría

anti.cioban
anti.cioban  •  25 Mai 2020, 20:57

Islazul din Berceni e singurul loc unde ciobanul este binevenit. Pentru ca ii apartine.

demolarii
demolarii  •  25 Mai 2020, 20:33

Ciutacu asta se crede in Cosea de Nord. Mie, ca nu am mare lucru, imi convine. Dar, lui G Becali îi va conveni sa nu-i mai fie protejată proprietatea? Bani din despăgubiri cine i-a plătit? Cum se face ca familia lui avea o stana, după ce fusese mari burghezi de au avut atatea bunuri. În plus Fcsb, nu cred ca poate strânge 100000 de români. Ce inseamna 100000 fata de 24 000 000 ( sunt vreo 19 000000 cu drept de vot, iar restul sunt copiii). E , daca ar scoate și ei vreo 9 000000, ca la referendumul de demitere a lui Băsescu, ar mai fi ceva ca vor românii.....dar asa , 10 colegi de celulă....

Vezi toate comentariile (86)
Comentează