FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI

Un fotbalist din Liga 1 ar putea pleca în SUA: „Am câștigat la «Loteria vizelor»”

Fili a jucat 55
de meciuri în
Liga 1 și a
marcat 8
goluri
Fili a jucat 55 de meciuri în Liga 1 și a marcat 8 goluri

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 09:42 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 09:52

Dacă nu va continua în Liga 1, Realdo Fili, de la FC Botoșani, ar putea pleca în Florida, după ce a câștigat „Loteria vizelor” pentru SUA

Realdo Fili, 25 de ani, atacantul albanez al Botoșaniului, a câștigat în 2021 la „Loteria vizelor” pentru Statele Unite ale Americii, iar zilele trecute a fost în țara natală pentru a definitiva actele vizavi de demersul de a obține cetățenia SUA.

Fotbalistul are rude în Tampa, Florida, o posibilă destinație pe care o va lua în calcul, în funcție și de cum vor decurge negocierile de prelungire a contractului cu FC Botoșani.

„Blestemul” lui Gigi Becali?! Cel mai bun om de la CFR Cluj s-a prăbușit în play-off!
CFR CLUJ
„Blestemul” lui Gigi Becali?! Cel mai bun om de la CFR Cluj s-a prăbușit în play-off!

Fili va avea și cetățenie americană

„Am câștigat la «Loteria vizelor» în Albania, iar acum trebuie să fac câteva documente pentru procedurile necesare obținerii cetățeniei americane. În 2-3 săptămâni cred că va fi gata cu acest proces, sunt doar câteva detalii de stabilit. După ce voi avea cetățenie, pot obține un contract peste Ocean ca «domestic player», jucător național adică, să nu fiu considerat stranier, extracomunitar. Îmi voi crește șansele de a avea un statut mai bun în carieră. 

Am mai multe rude în Tampa, Florida, acolo o să merg, atunci când va fi să merg în Statele Unite, mai ales că rudele respective au pus garanție pentru mine, așa cum e procedura”, a povestit albanezul, care vorbește foarte bine limba română.

Fili: „Am cea mai bună vârstă pentru fotbal”

Mai are contract cu FC Botoșani până la finalul sezonului actual. Așteaptă să vadă ce i se va oferi pentru a continua cu formația din nordul Moldovei. „Am 25 de ani, am cea mai bună vârstă pentru fotbal. Mă simt bine, mă simt puternic, trebuie să dau și să iau mai mult din fotbal. Nu știu dacă viitorul meu în fotbal este în România, vedem la vară. Sper să continuu aici, îmi doresc, eu vreau să ofer mai mult pentru fotbalul românesc”, a explicat atacantul pentru Gazeta Sporturilor. 

Din România îmi plac în mod deosebit 2-3 fotbaliști. Mă refer la Octavian Popescu, la Tănase, ambii de la FCSB, dar și la prietenul meu foarte bun, Marko Dugandzici, care a fost la Botoșani și este acum la CFR Cluj 

-Realdo Fili, atacant FC Botoșani

8 goluriși un assist a reușit Fili în tricoul Botoșaniului în 57 de meciuri în doi ani

1 golși un assist și-a trecut în cont albanezul pentru moldoveni în actuala ediție în 26 de meciuri

Citește și alte știri din Liga 1:

Miză colosală în lupta CFR Cluj - FCSB: parcurs mai accesibil în preliminariile UCL » Care ar putea fi adversarele celor două + toate scenariile

Arlauskis, intervenție DEVASTATOARE la TV » Replică acidă pentru Balaj + totul despre metodele patronului Varga: „M-a terorizat, s-a pi... pe mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
2470196376539519
Eduard Antoniu  •  23 Aprilie 2022, 04:38

"Am mai multe rude în Tampa, Florida, acolo o să merg, atunci când va fi să merg în Statele Unite, mai ales că rudele respective au pus garanție pentru mine, așa cum e procedura”, a povestit albanezul, care vorbește foarte bine limba română" - spre deosebire de autorul articolului: "Mai are contract cu FC Botoșani până la finalul sezonului actual. Așteaptă să vadă ce i se va oferi pentru a continua cu formația din nordul Moldovei. „Am 25 de ani, am cea mai bună vârstă pentru fotbal. Mă simt bine, mă simt puternic, trebuie să dau și să iau mai mult din fotbal. Nu știu dacă viitorul meu în fotbal este în România, vedem la vară. Sper să continuu".

contrabas3
contrabas3  •  22 Aprilie 2022, 12:37
Postat de Vlad Hartea pe 22 Aprilie 2022, 10:51

Asta nu stie pe ce lume traieste !! Daca ai castigat Loteria Vizelor, nu inseamna ca ai obtinut si cetatenia americana !! Acum are dreptul sa locuiasca si sa munceasca pe teritoriul american, iar pentru a obtine cetatenia mai are mult si bine de asteptat !!

Tocmai pentru că o să fie Permanent Allien (cu green card) o să fie considerat “domestic player”. Cetățenia o ia după 5 ani în care locuiește ca legal allien în America. Nu o să poată vota până devine cetățean, dar are 99% beneficii ca un cetățean. Florida este un stat deosebit de frumos! Succes în tot ce faci, Realdo Fili!

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  22 Aprilie 2022, 11:45
Postat de Vlad Hartea pe 22 Aprilie 2022, 10:51

Asta nu stie pe ce lume traieste !! Daca ai castigat Loteria Vizelor, nu inseamna ca ai obtinut si cetatenia americana !! Acum are dreptul sa locuiasca si sa munceasca pe teritoriul american, iar pentru a obtine cetatenia mai are mult si bine de asteptat !!

Ca tu sti .. nici macar nu ai citit complet textul si iti dai parerea .. Da.. are sanse mai mari acum sa isi ia cetatenia .. si da il ajuta la fotbal .. datorita dreptului de munca care il are in sua .. nu va fi considerat jucator strain

Vezi toate comentariile (5)
Comentează