FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Reghecampf răsuflă ușurat. Pe cine mută Mihai Rotaru presiunea pentru noul sezon

Reghecampf nu era demis, nici dacă pierdea
Reghecampf nu era demis, nici dacă pierdea

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2022 15:05 / Actualizat luni, 30 mai 2022 15:18

Universitatea Craiova a ratat toate obiectivele sezonului 2021-2022, titlul sau măcar locul secund, Cupa României, ba a avut emoții și-n barajul de Europa, cu Botoșaniul (2-0). De data asta, însă, potrivit informațiilor Gazetei, nu mai plătește antrenorul.

Laurențiu Reghecampf a stat ca pe ace vineri seară, în timpul barajului pentru Conference League cu FC Botoșani (2-0). Iar la final a răbufnit: 

Anul acesta a fost cea mai mare tâmpenie, că o echipă care se luptă un an, joacă 40 de meciuri, termină pe 3 și la final dispută un asemenea baraj. Dacă pierdeam, puteam fi dat afară. Oamenii care analizează spun că dacă ești mai valoros, trebuie să câștigi oricum. Totuși, nu e mereu așa. Într-un meci se poate întâmpla orice". 

Circumstanțe atenuante: Reghecampf nu era demis, nici dacă pierdea

Din informațiile Gazetei, postul lui Reghe n-a fost nicio clipă în pericol. Deși Craiova a ratat toate obiectivele sezonului, titlul sau măcar locul 2 și Cupa României, Mihai Rotaru era decis să-l țină pe bancă și în stagiunea viitoare, chiar dacă pierdea barajul de vineri. 

Și nu doar pentru că, dacă i-ar fi reziliat unilateral contractul scadent în vara lui 2023, trebuia să-i plătească o despăgubire cifrată la 300.000 de euro. 

În primul rând, Reghecampf are numeroase circumstanțe atenuante: 

  • N-a alcătuit și n-a pregătit lotul Universității pentru sezonul 2021/2022; 
  • A fost instalat înaintea etapa a 3-a, după un șocant 1-4 cu FCSB; 
  • Chiar înaintea sosirii lui, Rotaru l-a vândut pe liderul echipei, Alex Cicâldău, la Galatasaray; 
  • În mercato hibernal nu i s-au adus niciun fel de întăriri, deși pierduse două dintre cele mai bune achiziții ale verii, pe Găman și Houri, accidentați. Ultimul pentru tot restul sezonului; 
  • Cantonamentul din ianuarie a fost compromis, ca urmare a unei epidemii de Covid în lot. 

Mingea este acum în curtea președintelui executiv Sorin Cârțu și a directorului sportiv Marian Copilu

Și mai e un aspect. Rotaru a tot înlocuit antrenori. Numai de când în Bănie se vorbește apăsat despre titlu, pe bancă s-au perindat Victor Pițurcă, Corneliu Papură, Cristiano Bergodi, Marinos Ouzounidis. Iar acum este Reghecampf. Dar mai mult decât locul 3 la final de sezon, cu excepția acelui meci cu titlul pe masă din 2020, contra CFR-ului (1-3), nu s-a putut. 

Asta și numeroase meciuri - nu neapărat cele cu contracandidatele la titlu, cât acelea disputate împotriva unor adversari de categorie medie, gen Sepsi sau Botoșani - au arătat că problema nu e la antrenor, ci în primul rând la jucători. 

Reghecampf a și precizat în ultima sa conferință de presă de ce ar avea nevoie ca să câștige titlul cu Universitatea: „Ne lipsește puțin, ceva, jucători care să facă diferența în momente-cheie, fotbaliști cu experiență, care să țină meciul și echipa când este greu. O să încercăm să aducem oameni care să acopere anumite poziții. Când spun asta mă refer la jucători-titulari. Trebuie să ridicăm nivelul, ca să ne putem bate de la egal la egal cu echipele care au terminat în fața noastră acest an". 

Mingea este acum în curtea președintelui executiv Sorin Cârțu și a directorului sportiv Marian Copilu. Ei vor conduce campania de transferuri din această vară!

Săptămâna asta o să ne întâlnim cu domnul Rotaru și cu Marian Copilu, să discutăm strategia din viitorul apropiat. Din lot s-au eliberat două posturi în acest moment. Este vorba despre Marius Constantin şi Mateiu, care au terminat contractul. Alții sunt sub contract şi nu am bani să-i dau afară
- Sorin Cârțu, la Orange Sport

14.400 de euroa câștigat Reghecampf la Craiova, bonus pentru cele 72 de puncte realizate de el în campionatul 2021-2022

15.000 de euronet este salariul lunar pe care Reghe îl încasează la Universitatea, conform contractului scadent la 1 iulie 2023

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova: 

ANALIZĂ GSP FCSB, campioana InStat » Concluziile după finalul de sezon: cum arată cel mai bun „11” + Doi roș-albaștri au avut cel mai bun index

CSU Craiova a anunțat primii jucători care pleacă de la echipă, după un nou sezon ratat: „S-au eliberat două posturi”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
sdaniel1972
sdaniel1972  •  01 Iunie 2022, 12:30

Adica isi permite formatia numita rapid si toti frai....i, de la cfr si oi in JOS- transferuri, inclusiv MICULESCU, iar noi, care am vindut de minim 10 milioane, nu... Iar atii , NU VIND NIMIC, NOI FOARTE MULT! E SUSPECT!!!

albalbastru72
albalbastru72  •  31 Mai 2022, 18:53

Domnul Botezatu,99,99% din articolele pe care le semnati despre Universitatea Craiova sint rau voitoare,de rea credinta,ofensatoare si rau intentionate.De ce?Daca echipa noastra a ratat toate obiectivele,atunci echipa dumitale fecesebe a indeplinit macar unul?Intreb pentru un prieten.

dandana
dandana  •  30 Mai 2022, 16:34

Dacă este sa plece cineva, sa plece toți de la patroj pana la conducere. Cum dracu sa nu aduci acolo 2 jucători când ști ca ai nevoie. Uneori ma întreb dacă se vrea performanțe la Craiova ca nu arată. Fac alegeri pentru Cîrțu fără adversari și spun ca votează suporterul. Bai ești prost! Pe cine alegem și pe cine dam afară? Anul asta trebuie sa lucreze la un plan de a aduce jucători de valoare. Dacă nu, suntem vai de capul nostru și în acest sezon. Reghe ce dracu sa facă mai întâi ca avem minusuri și apărare dar și mijloc destul de mari

Vezi toate comentariile (3)
Comentează