FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI OSK

La vremuri noi, reguli noi în Liga 1 » Propunerea lui Cornel Șfaițer: 5 schimbări și banca lărgită de la 7 la 9 jucători

CFR Cluj și FCSB ocupă primele două locuri în Play-off-ul Ligii 1 +30   FOTO
CFR Cluj și FCSB ocupă primele două locuri în Play-off-ul Ligii 1

Articol de GSP - Publicat luni, 13 aprilie 2020 11:21

Cornel Șfaițer, managerul general de la Sepsi, a făcut săptămâna trecută pentru GSP o simulare despre cum s-ar putea schimba campionatul în funcție de cât de lungă va fi pauza, iar acum vine cu o propunere pentru a-i ajuta pe antrenori: 5 schimbări și 9 rezerve.

Perioada de pauză până la reluarea Ligii 1 se prelungește, iar condițiile în care se va termina sezonul se înmulțesc. Va fi un program cu meciuri la foc automat, atât în play-off, cât și în play-out, iar conducătorii cluburilor din prima divizie gândesc diferite variante pentru a nu risca sănătatea jucătorilor.

O bancă mare, mai multe soluții

Cornel Șfaițer, manager general la Sepsi, susține propunerea lui Leo Grozavu, care a anunțat într-un interviu pentru GSP.Ro că o soluție bună ar fi mărirea numărului de schimbări, de la 3 la 5. Mai mult, oficialul covăsnenilor crede că o altă varianta pentru a sprijini munca antrenorilor și jucătorilor este ca numărul jucătorilor de pe banca de rezerve să crească de la 7 la 9.

„Susțin propunerea lui Leo, cu 5 schimbări. Aici putem adăuga în discuție numărul de schimbări pe reprize. Să fie obligatorie una în prima parte a jocului, sau două, iar restul în cea de-a doua

Ne punem toate cluburile la masă și discutăm. Totodată cred că o altă regulă care ar ajuta ar fi ca numărul de jucători de pe banca de rezerve să crească de la 7 la 9. Ca o continuare la regula cu numărul de schimbări. Pentru că dacă ai voie 5 schimbări, e bine să ai și o bancă mai mare, să ai soluții", a zis Cornel Șfaițer pentru GSP.RO.

La vremuri noi, reguli noi în Liga 1 » Propunerea lui Cornel Șfaițer: 5 schimbări și banca lărgită de la 7 la 9 jucători
Cornel Șfaițer, manager Sepsi OSK

Cornel Șfaițer: „Cele 64 de zile de pauză cer aceste reguli"

Oficialul lui Sepsi și-a justificat apoi alegerile făcute. E convins că după o pauză atât de lungă e nevoie ca antrenorii și jucătorii să primească ajutor prin introducerea unor noi reguli: „Bănuiesc că toți tehnicienii sunt de acord cu propunerea făcută de Leo. Va fi greu antrenorilor să facă un prim 18 și de asta cred că foaia de joc trebuie să cuprindă 20 de jucători. 

Perioada de pregătire va fi scurtă, va veni după o perioadă lungă de inactivitate. Programul este comprimat și trebuie să facem cumva să evităm accidentările prin toate mijloacele posibile. Sunt campionate puternice care deja au regula cu banca de rezerve, cred că ar fi utilă și pentru noi, mai ales în situația de față", a mai zis Șfaițer.

„Cred că mai devreme de 13 iunie nu vom putea începe campionatul. E nevoie de o atentă pregătire fizică. Jucătorii vor veni după o vacanță parțială de 64 de zile. Spun parțială pentru că ei se pregătesc acasă, însă nu e același lucru. E cea mai lungă pauză din istoria fotbalului românesc, indiferent eșalon, iar această pauză cere reguli noi"
Cornel Șfaițer, manager Sepsi OSK

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+26 FOTO

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Gigi Becali, aproape de o nouă lovitură! Americanii anunță: „Florinel Coman s-a înțeles cu Orlando City”

EXCLUSIV Ultima țeapă a lui Ionuț Negoiță! A luat banii și i-a lăsat pe roș-albi cu buza umflată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
104652611180248
Gluguță Măciucă  •  14 Aprilie 2020, 10:53

Hohland ăsta , nu-i ăla școlit la academia altui bicisnic , *** al Ciobanului , Iftime ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  13 Aprilie 2020, 16:13

Propunerea cat si sustinerea ei este autentica si de mult bun simt. Dar de la cine aveti asteptari d-le Sfaiter? Cred ca nu ati votat acum cativa ani pe cine trebe... Aistea nu au creier propriu, au doar cap plin de doctrine si strategii de manipulare.

207979096630676
Popirlan Ionel  •  13 Aprilie 2020, 13:24

nea svaiter regula asta a propus-o devis mangia acum2-3 ani,nu nen-tu...leo

Vezi toate comentariile (3)
Comentează