FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Relația cu năbădăi dintre Cornel Dinu și un fost jucător al lui Dinamo: „Legătura dintre noi? Ca între un salcâm și un cireș”

Cornel Dinu, o figură reprezentativă din istoria lui Dinamo
Cornel Dinu, o figură reprezentativă din istoria lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat joi, 24 iunie 2021 10:37 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 13:26

Alexandru Iliuciuc (43 de ani), fost portar la Dinamo între 2001 și 2002 și o apariție rară în spațiul public, a fost invitat în această dimineață la GSP Live. 

Pe parcursul emisiunii, Alexandru Iliuciuc a făcut o incursiune amănunțită prin cariera sa de fotbalist, parcurgând și perioada petrecută la Dinamo. Fostul goalkeeper a fost legitimat timp de doi ani în Ștefan cel Mare, însă a prins doar două meciuri pe prima scenă în tricoul „câinilor”. 

Iliuciuc a avut privilegiul de a fi fost antrenat de legenda dinamovistă Cornel Dinu, iar acesta a povestit cum a decurs relația cu „Mister”.

Alexandru Iliuciuc, prins în ofsaid de Cornel Dinu: „Mi-a reproșat că am mâncat multe sandvișuri”

„Relația cu Cornel Dinu era foarte bună. La un moment dat, într-un cantonament din Franța am avut un mic clinci cu dânsul. Am oprit să mâncăm ceva după un meci amical, mersesem foarte mult cu autocarul. M-a văzut că am luat vreo două, trei sandvișuri. La prima ședință, nu a ezitat să mi-o spună. A fost foarte interesantă exprimarea lui. Mi-a reproșat că am mâncat multe sandivșuri

Neavând multă experiență, am fost sunat de un ziarist. Nu știu de unde a aflat ce a fost pe acolo și m-a întrebat care e relația mea cu Cornel Dinu. Eu i-am spus că legătura dintre mine și dânsul e precum cea dintre un salcâm și un cireș

A doua zi, veneau faxurile cu ziarele. Vine Nea Gigi Nițu (n.r - fost antrenor al portarilor la Dinamo): «Băi, ce-ai făcut, ești nebun? Te-ai pus cu «Procurorul», ce ai spus de el?» Nu făcusem nimic”, a rememorat Alexandru Iliuciuc, la GSP Live. 

Alexandru Iliuciuc a evoluat de-a lungul carierei pentru Constant Galați, Dunărea Galați, Ceahlăul, Farul, Poiana Câmpina, Dinamo, Oțelul, UTA Arad, Poiana Câmpina, Jiul Petroșani, Gloria Buzău, CF Brăila, Arieșul Turda și FC 1 Decembrie. A bifat și două selecții în naționala U21 a României și s-a retras din fotbal în 2008, la 31 de ani.

Relația cu năbădăi dintre Cornel Dinu și un fost jucător al lui Dinamo: „Legătura dintre noi? Ca între un salcâm și un cireș”
Alexandru Iliuciuc, în perioada în care juca la Jiul Petroșani / Arhivă GSP

Cornel Dinu, simbol al lui Dinamo

5 trofeea câştigat Cornel Dinu din postura de antrenor al lui Dinamo, două titluri (2000, 2002) şi trei Cupe ale României (2000, 2001, 2002)

8 trofeea cucerit Cornel Dinu ca jucător la Dinamo, şase titluri (1971, 1973, 1975, 1977, 1982, 1983) şi două Cupe ale României (1968, 1982)

487 de partidea bifat Cornel Dinu pentru Dinamo în toate competiţiile, el reuşind să înscrie de 56 de ori

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamo, victorie clară în primul amical al verii » Succes de moral pentru „câinii” lui Dusan Uhrin

EXCLUSIV Vești bune dinspre conducerea „câinilor”: „Jucători din străinătate vor la Dinamo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dragdim
dragdim  •  24 Iunie 2021, 14:38

Și vișin, poate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close