FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Revine șomerul! FCSB va reprimi în lot un fotbalist care nu a mai jucat de un an

Cojocaru a bifat doar 19 meciuri în Liga 1, debutul fiind în 2013 // Foto Bogdan Bălaș
Cojocaru a bifat doar 19 meciuri în Liga 1, debutul fiind în 2013 // Foto Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2017 00:00

Se întoarce Valentin Cojocaru la Steaua, pentru că n-a convins pe nimeni în Italia. Portarul n-a mai apărat în niciun meci de aproape un an.

Dică primește un jucător nou sub comandă, doar că e vorba despre unul care nu pare capabil să-l ajute prea mult. Chiar deloc, dacă privim CV-ul lui Cojocaru, goalkeeperul pe care steliștii îl etichetaseră drept un supertalent în anii trecuți. Valentin n-a mai apărat pentru niciun club de aproape un an!

Ultimul meci a fost de gală

Steaua l-a folosit în august 2016 în returul cu Manchester City, 0-1 în Anglia. Partida era una fără miză, după 0-5 la București, însă pentru Cojocaru a rămas una de referință și datorită adversarului, și din cauza pauzei uriașe pe care a  luat-o după acea partidă din preliminarii.

Becali a acceptat să-l împrumute la Crotone pentru 500.000 de euro. Goalkeeperul a fost cel care a insistat să plece, supărat că nu se impunea în concurența cu Florin Niță.

Credea că de vină era un conflict cu Anamaria Prodan, nevasta lui Reghecampf, cu care refuzase să semneze contract de reprezentare.

Jobul lui: rezervă

Valentin n-a prins niciun joc la Crotone, o nou-promovată în Serie A. Calabrezii îl aduseseră fiindcă nu erau convinși că veteranul Alex Cordaz, 34 de ani, era suficient de bun pentru prima ligă. Cojocaru nu numai că nu l-a scos din echipă pe "bătrân", dar ajunsese să nu mai prindă nici banca de rezerve! A fost cedat la Frosinone, în Serie B.

Parcursul a rămas același: niciun minut! Frosinone participă în play-off-ul pentru promovare, doar că românul nu are nicio legătură cu evoluția echipei, deoarece nu a apărat deloc.

La 21 de ani, el se întoarce la FCSB, unde are șanse la fel de mici să se impună. Niță, titularul de acum un an, e și mai bine cotat decât era atunci când a plecat Valentin în Italia.

Florin e imposibil de retrogradat, întrucât e considerat unul dintre steliștii cei mai importanți și tocmai i s-a prelungit contractul, cu un salariu de 12.000 de euro lunar.

5meciuri a strâns Cojocaru la cluburi în ultimele 18 luni, toate pentru Steaua. A mai bifat în perioada aceasta trei partide la "naționala" U21 a României

7partide a bifat Cojocaru în sezonul 2015-2016 din Liga 1, stagiunea în care a fost folosit cel mai mult. A început campionatul acela ca titular, dar prestațiile nesigure l-au "țintuit" pe bancă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează