FOTBAL  »  Superliga  »  RÎZI CU NOI

RÎZI CU NOI :D » 3 perle din fotbalul românesc: cum credeau comuniştii că numărul e jucător, Nibombe baschetbalistul şi înţelepciunea tatălui lui Marius Niculae

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 iulie 2014 13:12

Liga 1 e plină de poveşti. Săptămînal, GSP.RO îţi aduce aminte cîteva momente amuzante din lunga istorie a fotbalului românesc. De la pildele lui Cornel Dinu la gafele televiziunilor, toate au farmecul lor.

După ce am povestit cum Traore a confundat smîntîna cu zăpada şi cum Procesul Etapei s-a născut în Feroe
, iată următoarele 3 poveşti:

1. Nibombe, confundat cu un baschetbalist
În urmă cu cîţiva ani, Dare Nibombe evolua ca fundaş central la Timişoara, iar Steaua se arătase interesată de el. După ce şi-a petrecut o vacanţă acasă, în Togo, africanul a fost aşteptat pe aeroport de o echipă de la ProTV. Numai că, înaintea lui, a ieşit un baschetbalist de culoare care semăna izbitor cu Nibombe.

Sportivul a fost oprit de reporter pentru un interviu şi a acceptat. "Te vrea Steaua, ce părere ai, ai dori să mergi acolo?". "Steaua? Da, mi-ar plăcea mult, îl iubesc pe Gigi Becali", a spus baschetbalistul, amuzat de postura în care se trezise. Şefii postului n-au rîs însă deloc: răspunsurile baschetbalistului au apărut la ştirile TV ca fiind ale lui Nibombe!

2. Sensei Niculae şi britanicul Cercel
Cornel Dinu nu e singurul dinamovist tentat să vadă legături dintre războaie, personalităţi istorice şi desfăşurarea meciurilor de fotbal. Constantin Niculae, tatăl lui Marius Niculae, a trecut din Ştefan cel Mare la U Cluj, unde e preparator fizic şi-i motivează pe "studenţi" să suporte antrenamentele cu citate din discursurile lui Winston Churchill.

Poate nu toţi fotbaliştii or fi auzit de fostul prim-ministru al Marii Britanii din anii '40, însă şi mai puţini l-au recunoscut în spusele lui "Sensei" Niculae. A povestit un jucător ce i-a bulversat pe el şi pe colegii lui: "Ne tot zicea de unu' Cercel, c-a făcut şi c-a dres, nu prea înţelegeam despre ce e vorba. Pînă la urmă ne-am prins, era Churchill, da' Sensei îl pronunţă Cercel".

3. Generalul Stan a felicitat numărul, nu jucătorul
În 1983 s-a jucat Cipru - România, în preliminariile Campionatului European 1984. Partida s-a disputat în Limassol şi s-a terminat cu victoria naţionalei noastre, 1-0, gol marcat de Ladislau Boloni. În tribună s-a aflat, printre alţii, şi generalul Stan, care era unul dintre şefii Consiliului Naţional de Educaţie Fizică şi Sport. El însă nu era un microbist. Reţinuse, totuşi, că din echipa României marcase fotbalistul cu numărul 10.

După finalul meciului, s-a grăbit să meargă la cabine pentru a-l felicita pe marcator. În timp ce el cobora scările, Boloni făcuse schimb de tricouri cu un cipriot. Generalul Stan a ajuns în zona vestiarelor şi a văzut un fotbalist îmbrăcat cu tricoul României cu 10 pe spate.

L-a luat în braţe şi l-a pupat: "Bravo! Felicitări şi pentru victorie, dar mai ales pentru golul marcat!". Jucătorul cipriot era şocat şi se chinuia să scape din braţele generalului român. Scena a fost întreruptă de unul dintre ziarişti, care i-a şoptit la ureche: "Vedeţi că el nu e Boloni, e cel cu care Loţi a făcut schimb de tricouri. E de la ei!".

Citeşte şi RÎZI CU NOI 3 întîmplări care o să-ţi însenineze ziua: Procesul Etapei s-a născut în Feroe, cum a crezut Traore că smîntîna e zăpadă + italiana lui Halagian

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  24 Mai 2018, 15:08
Postat de rossone.ro pe 27 Iulie 2014, 22:09

Un noul club pentru capitala ROSSONERO BUCHAREST ( BUCURESTI) in tricouri in dungi orizontale rossonero ca Flamengo 1959 RiodeJaneiro si nationala Germaniei (in ROSU-NEGRU a jucat prima data BUKARESTER 1912-1916 echipa fondata de germani juca asa vezi ziarele de atunci) Acum din un alt club (poate Viitorul sau altul in asociere cu alti investitori se poate face acest club pe baza traditiei Bukarester 1912-16, Sportul Studentesc 1916 etc ==RO-Romania ====S.S -Soccer Society v Sportul Studentesc =======ONE - 1 capital v 1st club student 1916 ===========RO Romania ROSSONERO BUCHAREST 9/9 letters ROSSONERO BUCURESTI 9/9 litere

Foarte bun! Păstrăm 10 echipe in ţară, restu-s buni în Italia/Germania la cerşit.

zold8
zold8  •  08 Noiembrie 2014, 17:29
Postat de rossone.ro pe 28 Iulie 2014, 01:52

1.ROSSONERO BUCHAREST (Bukarester 1912-RO-SportStud.ONE-R-dinamO) 2.STEAUA BUCURESTI (ramane pentru ca are Eu Cup Champions si SuperCupEu) 3.BANATICA POLI TIMISOARA 4.OLTENIA "U" CRAIOVA (Oltenia 1915) 5.CFR TRANSILVANIA "U" CLUJ-NAPOCA (Transilvania 1920) 6.MOLDOVA Stud.IASI 7.MUNTENIA PLOIESTI (Mutu va fi mereu simbolul echipei) 8.DOBROGEA CONSTANTA 9.CARPATICA BRASOV (? sa zicem) 10.RAPID CHISINAU (-:)) n-am nimic cu Rapid deja e asa,unirea cu acel teritoriu)

schizofrenia avanseaza

4patraulea
4patraulea  •  08 Noiembrie 2014, 17:22
Postat de rossone.ro pe 28 Iulie 2014, 01:52

1.ROSSONERO BUCHAREST (Bukarester 1912-RO-SportStud.ONE-R-dinamO) 2.STEAUA BUCURESTI (ramane pentru ca are Eu Cup Champions si SuperCupEu) 3.BANATICA POLI TIMISOARA 4.OLTENIA "U" CRAIOVA (Oltenia 1915) 5.CFR TRANSILVANIA "U" CLUJ-NAPOCA (Transilvania 1920) 6.MOLDOVA Stud.IASI 7.MUNTENIA PLOIESTI (Mutu va fi mereu simbolul echipei) 8.DOBROGEA CONSTANTA 9.CARPATICA BRASOV (? sa zicem) 10.RAPID CHISINAU (-:)) n-am nimic cu Rapid deja e asa,unirea cu acel teritoriu)

medicamente...

Vezi toate comentariile (40)
Comentează