FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV VIDEO Robert Ilyeş a explicat investițiile uriașe ale guvernului Ungariei în sport: „Viktor Orban a spus: «Construim stadioane pentru ca tinerii să facă sport și atunci nu vom avea nevoie de atâtea spitale»”

Viktor Orban, premierul Ungariei
Viktor Orban, premierul Ungariei

Articol de , - Publicat marti, 02 martie 2021 11:55 / Actualizat marti, 02 martie 2021 12:55

Robert Ilyeș, secundul lui Leo Grozavu de la Sepsi Sfântu Gheorghe, a vorbit despre investițiile masive pe care guvernul maghiar le face în sport, implicit și în fotbal. Fostul fotbalist al Rapidului laudă inițiativa Ungariei și regretă că în România nu se poate copia exemplul dat de Viktor Orban în țara vecină.

  • Robert Ilyeș a vorbit despre acest subiect într-un amplu interviu pe care l-a dat Gazetei Sporturilor

- Cât contează liniștea financiară de la Sepsi pentru parcursul pe care îl aveți? 
- Mult, e clar că ne ajută. Crezi că nu-s invidioși pe noi adversarii din Liga 1? Trebuie să recunoaștem că avem o stabilitate financiară. Noi, ca staff, nu trebuie să ne mai concentrăm și pe alte detalii mărunte. Pot spune că oameni ca la Sfântu Gheorghe nu mai există în România. Aici când s-a dat o dată pentru salariu, nu există întârziere. Ce se promite aia se face. Jucătorii vor să vină aici pentru că sunt respectați. Deja au început să ne bage alții în seamă, ceea ce e bine pentru viitorul clubului.

- Investițiile guvernului maghiar sunt mari în sport, bani probabil că sunt și în România, ce merge la ei și la noi nu? 
- Guvernul maghiar bagă bani în toate sporturile, ei construiesc săli, stadioane, pantinoare. Păcat că nu avem un prim-ministru ca al Ungariei. Atât pot să spun!

- Să le copiem exemplul? 
- Uite, am citit ceva. Și în Ungaria s-a pus problema de ce nu fac mai multe spitale și bagă bani în sport. Vorba domnului Orban a fost următoarea: «Construim stadioane pentru ca tinerii să facă sport și atunci nu vom avea nevoie de atâtea spitale». Asta ar trebui să dea de gândit politicienilor, să ia exemplu.

Citește aici mai multe pasaje din interviul pe care Robert Ilyeș l-a oferit Gazetei

Are aproape 400 de meciuri în Liga 1 și un regret: „Mi-aș fi dorit un meci în naționala României sau a Ungariei”

Robert Ilyes despre un Steaua-Rapid șocant: „Am ieșit cu mașina, erau fanii cu bâte de baseball. Am dat jos geamul, ce să fac”. Ce a urmat e incredibil

Robert Ilyes, antrenor-jucător la 47 de ani: „Ne doare când auzim scandări xenofobe! Trăim în România, muncim și plătim impozite aici!” + povești savuroase cu George Copos

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează