FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Romario Benzar, pe tarabă! Gigi Becali își vinde fundașul dreapta, dar s-a și speriat de alternativă: „Ăstălalt își ține pantalonii foarte jos”

Benzar are 43 de meciuri și un gol pentru FCSB în campionat / FOTO Raed Krishan
Benzar are 43 de meciuri și un gol pentru FCSB în campionat / FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 08 aprilie 2019 08:17

FCSB pregătește vânzarea lui Romario Benzar, fundașul dreapta al naționalei ajuns la 27 de ani. El a fost ofertat și în iarnă, dar Becali a rezolvat între timp și înlocuirea lui cu Claudiu Belu.

Becali nu expune doar jucători tineri pe piață, caută să-l vândă și pe Romario Benzar, un fotbalist consacrat, pe care patronul n-are cum să viseze că va încasa zeci de milioane de euro, așa cum anticipează el explozia cotei lui Dennis Man.

Benzar are 27 de ani și a mai ratat transferuri în ultimul an, au existat negocieri cu cluburi din Asia care nu s-au finalizat.

FCSB l-a oprit și pentru că avea nevoie de el. Acesta e un calcul pe care nu-l va mai face Gigi în vara asta, întrucât a angajat deja un înlocuitor al lui Benzar, pe Claudiu Belu.

Apărătorul adus de la Astra are 25 de ani și se antrenează sub comanda lui Teja încă de acum, deși va avea drept de joc abia din sezonul viitor. Giurgiuvenii l-au dat afară din momentul în care s-a aflat că el semnase cu FCSB un contract valabil de la 1 iulie.

În iarnă a vorbit cu Șumudică

Belu s-a afirmat la Astra ca un „lateral” îndeajuns de bun pentru înlocuirea lui Benzar și are și un stil asemănător internaționalului. Și Claudiu e tehnic, bun mai degrabă pentru atac decât pentru apărare.

Romario e al Stelei până în 2022, însă și el e interesat să schimbe campionatul, e conștient că îi va fi tot mai greu să prindă un transfer odată cu înaintarea în vârstă. Acum are 27 de ani și e în națională, deci ar deține argumente pentru trecerea într-o ligă mai bogată.

Becali a tratat în iarnă vânzarea lui la clubul lui Șumudică, Al Shabab, doar că mutarea nu s-a mai realizat. A mai existat interes pentru el și din prima ligă turcă, altă competiție în care salariile sunt cu mult mai mari decât cele care se plătesc în România.

Benzar a costat 700.000 de euro când s-a transferat de la Viitorul la FCSB, a fost cel mai ieftin dintre jucătorii pe care i-a cumpărat Gigi în acel pachet cu Nedelcu și cu Florinel Coman. 

Astra a pierdut bani mulți

Belu e cotat la un milion de euro pe transfermarkt, dar valoarea transferului său de la Astra la FCSB a fost zero. Giurgiuvenii nu au reușit să-l convingă să semneze prelungirea contractului scadent în vara asta, așa că fundașul și-a permis să semneze cu Becali din postura de jucător liber.

Și dacă n-ar fi plătit Gigi chiar un milion, cât estimează transfermarkt, Astra tot ar fi încasat câteva sute de mii de euro pe Claudiu, în condițiile în care l-ar mai fi avut în proprietate. „În proporție de 90 la sută, d-aia mi-a și reziliat Astra contractul acum, din cauza acordului cu FCSB”, a explicat jucătorul după ce s-a despărțit de alb-negri.

Unul fumează, celălalt l-a speriat mai rău

Becali nu l-a criticat în niciun moment pe Benzar din cauza randamentului, nu l-a tratat ca pe Coman și ca pe Nedelcu.

Lui i-a descoperit alt defect: fumatul. L-a somat pe fundaș să scape de viciul ăsta, patronul s-a plâns și în public că nu știa cum să-l convingă pe Romario să lase țigările.

La negocierea cu Belu, Gigi a văzut lucruri care l-au îngrijorat mai tare:

„Nu-și leagă șireturile pantofilor și își ține pantalonii foarte jos, nici nu înțeleg cum poate să meargă cu pantalonii așa! Și el fuma, dar mi-a zis că s-a lăsat de o săptămână. Îl cred”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
113087319635072
Constantin Constantin  •  08 Aprilie 2019, 14:48

Fac pariu ca dupa primul meci din sezonul viitor , deja ia 20 , 25 milioane pe Belu ( fara morti ) . La fel Man , toata lumea asteapta cam de un an sa devina El Lider Maximo ...

kikostel
kikostel  •  08 Aprilie 2019, 13:58

Mare antrenor, scouter si manager acest stapan de oi, Gigi Becali!

magic4ever
magic4ever  •  08 Aprilie 2019, 11:25

Iar inventati...Sumudica a spus clar ca nu il intereseaza Benzar, are destui straini si nu il vrea pe Benzar!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close