FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - BOTOȘANI

VIDEO // EXCLUSIV Fotbalistul care regretă plecarea de la FCSB și visează la o revenire chiar înainte de meciul direct din Superligă: „Am greșit atunci când am plecat”

Romario Benzar
Foto: Ionuț Iordache (GSP) +25   FOTO
Romario Benzar Foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 25 februarie 2024 11:45 / Actualizat duminica, 25 februarie 2024 16:12

Romario Benzar (31 de ani), fundașul dreapta al celor de la FC Botoșani, a oferit un interviu în exclusivitate pentru GSP.ro în care a prefațat partida de diseară împotriva celor de la FCSB, echipă la care a evoluat timp de 2 ani. De asemenea, Romario dezvăluie că regretă că a plecat de la roș-albaștri la Lecce în 2019 și spune că nu ar refuza o revenire la trupa lui Elias Charalambous în viitor.

Romario este la primul meci pe care îl va juca pe Arena Națională împotriva celor de la FCSB din 2019 încoace, atunci când pleca de la roș-albaștri la Lecce pentru 2 milioane de euro.

Verdict în cazul lui Siyabonga Ngezana » Ce se întâmplă cu stoperul sud-african
FCSB - FC BOTOȘANI
Verdict în cazul lui Siyabonga Ngezana » Ce se întâmplă cu stoperul sud-african

Fundașul dreapta dezvăluie că FCSB este cea mai importantă echipă la care a evoluat în carieră și recunoaște că regretă plecarea la Lecce, moment în care cariera sa a luat-o pe o pantă descendentă.

VIDEO Romario Benzar: „Sper să fie o revenire frumoasă pentru mine și să obținem un punct sau chiar toate cele 3 puncte”

- Romario, ai emoții înaintea acestui meci cu FCSB?
- Ca la fiecare meci sunt emoții, mai ales că este prima oară când joc pe Arena Națională de când am plecat în Italia. Se știe că FCSB reprezintă un capitol important din viața mea, m-am simțit foarte bine la această echipă, am foarte mulți prieteni în continuare. Sper să fie o revenire frumoasă pentru mine și să obținem un punct sau chiar toate cele 3 puncte.

- Cum vezi partida, ei fiind pe primul loc iar voi pe ultimul?
- Un meci foarte greu. FCSB are cel mai bun sezon din ultimii 6-7 ani. Are o echipă foarte bună, un staff care a reușit să pregătească această echipă. Sunt într-o formă bună, au jucători de valoare, dar și noi am demonstrat că suntem pe un drum bun de când a venit domnul Andone. Am făcut și noi niște surprize, am câștigat cu CFR, am fost aproape să învingem Craiova. Va fi un meci frumos.

- Veniți după niște rezultate bune, dar în ultimele două partide ați ratat victoria după ce ați fost egalați de fiecare dată în ultimele minute. V-a afectat moralul acest lucru?
- Îți dai seama, nu e tocmai ok să iei două meciuri la rând gol în minutul 91. Am pierdut 4 puncte, dar cred într-o lege a compensației. În play-out când vom avea nevoie cred că se vor întoarce aceste lucruri și pentru noi.

- Cum veți surprinde FCSB?
- Am pregătit toată săptămâna ceea ce vom face. Sperăm să punem în practică la meci, nu pot să spun acum înaintea meciului. Am încredere că putem să o facem.

- Cum vezi șansele voastre la salvarea de la retrogradare?
- Suntem acolo, am dat semne de viață. Înainte de reluarea campionatului în ianuarie eram sub nivelul mării, dar odată cu jucătorii noi veniți și cu noul antrenor s-a format un grup frumos. Avem încredere că ne putem salva de la retrogradare.

- Îl vei avea adversar direct pe Florinel Coman. Cum va fi?
- Unul dintre foștii mei colegi și unul dintre cei mai buni prieteni. Îl cunosc de mic de când avea 14 ani și era la Viitorul. E în cea mai bună formă a lui, sper să o țină tot așa, mai puțin la meciul cu noi. Să o lase mai moale ca să câștigăm și noi (n.r. - râde).

59 de meciuria jucat Benzar în tricoul celor de la FCSB

- Crezi că îi mai poate opri cineva din drumul spre titlu?
- Nu cred. Anul ăsta sunt prea buni, au demonstrat că joacă un fotbal extraordinar.

Romario Benzar regretă plecarea de la FCSB și visează la o revenire: „De ce nu? Sunt încă tânăr”

- Ai avut perioada carierei tale la FCSB în acei doi ani. Ai regretat în vreun moment plecarea la Lecce?
- Așa este. Pot să spun că până acum FCSB e cea mai mare echipă la care am jucat. Sunt niște condiții extraordinare, totul este la superlativ. La început nu am regretat, dar după aceea când am văzut parcursul carierei mele am un regret că am plecat. Atunci când am plecat în Italia nu m-am informat, nu am analizat foarte bine situația. Am plecat la o echipă care nu prea ieșea din 30 de metri, iar eu fiind un jucător de profil ofensiv mi-a fost greu să mă adaptez. Am greșit puțin atunci.

- Cariera ta a luat-o pe o pantă descendentă din acel moment.
- Da, pentru că nu am jucat. Am stat un an și ceva fără meciuri, doar mă antrenam. Când am venit în țară după perioada din Italia m-am întors la Farul. Am făcut cantonamentul, totul a fost ok, după care am avut 4 probleme musculare și nu am putut să fiu apt. Am plecat în iarnă la UTA, unde la fel am avut probleme. În vară am ales Botoșani pentru că am nevoie de meciuri și am nevoie de ritm.

Romario Benzar // foto: Ionuț Iordache (GSP)
Romario Benzar // foto: Ionuț Iordache (GSP)
Romario Benzar // foto: Ionuț Iordache (GSP)
Romario Benzar // foto: Ionuț Iordache (GSP)
Romario Benzar // foto: Ionuț Iordache (GSP)
+21 FOTO

- După despărțirea de UTA a apărut zvonul că ai fost dorit de FCSB. A fost adevărat?
- Nu. Cu FCSB nu a fost nimic. Singura ofertă a fost de la Farul, dar a fost la începutul perioadei de transferuri. Am zis că mai aștept, am stat 3 luni și jumătate acasă singur, dar nu am mai avut nicio ofertă cu excepția celei de la Botoșani.

- Te-ai gândit vreodată să te întorci la roș-albaștri?
- Vă dați seama că mă gândesc. Momentan mai am de muncit să revin la nivelul pe care știu că pot să-l ating și apoi de ce nu? Sunt încă tânăr, nu sunt atât de bătrân. Am 31 de ani.

- Mihai Stocia spunea mereu că s-a rugat de tine atunci să nu pleci la Lecce pentru că nu există un jucător să dea centrări precum dădeai tu la FCSB.
- Îl respect foarte mult pe domnul Mihai Stoica. Este un om senzațional care pe mine m-a ajutat foarte mult. Și acum mai țin legătura cu dânsul, așa am decis atunci. Bine sau rău, așa a fost.

Citește și alte știri din Liga 1:

Fotbalistul care a întors soarta meciului Poli Iași – Rapid dezvăluie: „Am trecut prin momente grele, sper să pot să continui”
Poli Iași – Rapid 3-1
Fotbalistul care a întors soarta meciului Poli Iași – Rapid dezvăluie: „Am trecut prin momente grele, sper să pot să continui”
Balaj și Becali, dialog bărbătesc la telefon: „Am vorbit 38 de minute. Am căzut într-o capcană!”
FCSB vs CFR
Balaj și Becali, dialog bărbătesc la telefon: „Am vorbit 38 de minute. Am căzut într-o capcană!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
FalconCrest
FalconCrest  •  25 Februarie 2024, 19:04
Postat de supereduardo10 pe 25 Februarie 2024, 17:12

E posbil ca intre voi e mare omenie :))

mai mare omenie ca intre voi aka clonatii de la fc r si farul nu exista.

supereduardo10
supereduardo10  •  25 Februarie 2024, 17:12

E posbil ca intre voi e mare omenie :))

FalconCrest
FalconCrest  •  25 Februarie 2024, 17:10
Postat de sdaniel1972 pe 25 Februarie 2024, 16:49

***... Voi chiar nu vedeti ca sunte ti dusi , si cu capu? si fizic in liga 2? Asa patron, asa echipa! ***! TTT...

sunt la 3 puncte si ceva de salvare(dupa injumatatire,evident),cum naiba sa spui ca sunt deja in liga a 2-a? asa ca idee,intr-un clasmaent al ultimelor 5 etape sunt pe locul 3 sau 4.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează