FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

S-a decis la fel şi anul trecut! GSP are dovada unui precedent identic cu cel al FCSB-Viitorul

Duelul de anul trecut dintre Iaşi şi Craiova nu a mai ajuns la TAS
Duelul de anul trecut dintre Iaşi şi Craiova nu a mai ajuns la TAS

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2017 00:00

GSP are dovada că, în iunie 2016, Comitetul Executiv a votat departajarea a doua echipe din Liga 1 fix pe criteriul pe care acum Viitorul a luat titlul în faţa Stelei: doar meciurile directe din play-off.

FRF anunţă că regulamentul e ambiguu şi că nu va fi parte în proces la TAS în cazul în care Steaua va decide să meargă şi să conteste titlul Viitorului, dar chiar organul executiv al forului condus de Răzvan Burleanu a fost cel care a luat o decizie identică în urmă cu fix un an, atunci când a omologat ierarhia sezonului precedent.

GSP publică adresa oficială pe care LPF a trimis-o anul trecut, după terminarea play-out-ului, către Comitetul Executiv, în care solicita acestui for să omologheze departajarea  dintre Iaşi şi Craiova, care terminaseră cu acelaşi număr de puncte, în funcţie de rezultatele directe doar din play-out.

LPF a anexat solicitării ierarhia clasamentului de play-out, iar imediat sub top a trecut clasamentul direct dintre Iaşi şi Craiova, ţinând cont doar de rezultatele din play-out: 3-0 pentru Iaşi, 3-2 pentru Craiova. Avantaj Iaşi.

Membrii Comitetului Executiv au votat în unanimitate, au luat ca şi criteriu partidele directe doar din play-out, iar Iaşiul a avut câştig de cauză.

Exact speţa din acest sezon, în care LPF a decis să o premieze pe Viitorul fiindcă, la egalitate cu Steaua, a stat mai bine în confruntările faţă în faţă din play-off: 3-1 şi 1-1!

Exact la fel a procedat şi FRF

Un alt exemplu care o avantajează tot pe Viitorul e ce s-a întâmplat într-o competiţie organizată de FRF. În sezonul 2013-2014, în Liga a 3-a. După sezonul regulat, echipele au fost împărțite în play-off și play-out.

La finalul play-off-ului, CS Balotești și Inter Clinceni au terminat pe primul loc, cu același număr de puncte, 36. Atunci, FRF a făcut departajarea pe baza meciurilor directe din play-off. Astfel, CS Balotești a promovat, după 1-0 și 1-1.

În sezonul regulat, Inter Clinceni a avut rezultate mai bune, 2-0 și 0-0, iar dacă ar fi fost să se ţină cont de toate cele 4 rezultate directe, ar fi trebuit să promoveze Clinceni.

În acel sezon nu s-au înjumătățit punctele, iar echipele au intrat în play-off și play-out cu punctele acumulate în sezonul regulat.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează