FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FC VOLUNTARI 1-1

S-a încins lupta pentru locul 4 în play-off-ul Ligii 1! Care este miza

Farul Constanța - FC Voluntari
Farul Constanța - FC Voluntari

Articol de , - Publicat luni, 09 mai 2022 19:19 / Actualizat luni, 09 mai 2022 20:16

Fără principalii oameni de gol și cu o echipă în care a folosit 5 jucători U21 pe toată durata partidei, Farul s-a văzut egalată pe final (1-1), ratând șansa de a trece peste Voluntari.

Deși Farul a dominat prima manșă în duelul de sâmbătă și părea că se va desprinde în câștigătoare și își va depăși adversara directă în clasament, Voluntari a revenit pe final și a ajuns din nou în urma Craiovei. 

Beneficiile pentru formația care se va clasa pe primul loc din afara podiumului la final de campionat nu ar fi doar de ordin financiar, primind cu 130.000 de euro mai mult decât formația de pe locul 5 și cu 270.000 mai mult decât echipa de pe ultimul loc al play-out-ului, dar echipa de pe 4 ar putea ajunge să joace barajul pentru Conference League, depinzând însă de rezultatele ce se vor înregistra în Cupa României.

Culisele penultimei etape. De ce sunt expuse CFR și FCSB: omul care nu-și dorește sub nicio formă să-i vadă pe clujeni campioni
cfr vs fcsb
Culisele penultimei etape. De ce sunt expuse CFR și FCSB: omul care nu-și dorește sub nicio formă să-i vadă pe clujeni campioni

Ce șanse au la Conference League Farul, Voluntari și Argeș

FC Voluntari

Cel mai simplu pentru ilfoveni ar fi să câştige Cupa României şi vor fi calificaţi direct în turul 2 preliminar al Conference League. În caz contrar, trupa lui Ciobotariu trebuie să prindă locul 4 şi să spere ca Universitatea Craiova să câştige Cupa

În acest caz, Voluntari va juca un baraj cu învingătoarea duelului dintre ocupantele locurilor 1 şi 2 din play-out.

Farul

Constănţenii pot ajunge în a treia competiţie europeană doar în cazul în care termină pe 4 şi Cupa e câştigată de Universitatea Craiova. 

Farul mai are două meciuri de jucat, cu FC Argeş (a) şi CSU Craiova (d) şi trebuie să recupereze două puncte faţă de FC Voluntari.

FC Argeș

Piteștenii se află în aceeaşi situaţie ca FC Voluntari, doar că porneşte cu şansa a doua şi în Cupă, şi în Liga 1. 

În prima competiţie trebuie să reducă handicapul de două goluri din turul cu FC Voluntari, iar în campionat trebuie să le depăşească pe FC Voluntari şi pe Farul pentru a ajunge pe 4. Aproape imposibil având în vedere evoluţiile argeşenilor din play-off.

Unde se joacă FC Voluntari - FCSB » Modificare în prețurile biletelor
FC Voluntari - FCSB
Unde se joacă FC Voluntari - FCSB » Modificare în prețurile biletelor

Cum arată în acest moment clasamentul pentru locurile 4-6:

4. Voluntari 31p 
5. Farul 29p 
6. Argeș 27p

Voluntari a beneficiat de rotunjire
În caz de egalitate între Farul și FC Argeș, echipa lui Prepeliță termină pe 4 datorită celor două victorii din meciurile directe din sezonul regulat

Cum arată programul celor 3 echipe până la final:

  • Voluntari - FCSB 
  • Farul - Argeș 
  • CSU Craiova - Farul 
  • Argeș - Voluntari

Citește mai multe articole din Liga 1:

Mititelu a început tratativele pentru prelungirea contractului lui Napoli. Ce pretenții are italianul

Gigi Becali prelungește două contracte după victoria din Craiova: „Iau 20 de milioane de euro din Europa League și nu mai contează cheltuiala”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tincucatalin
tincucatalin  •  09 Mai 2022, 21:53

"trupa lui Ciobotariu trebuie să prindă locul 4 şi să spere ca Universitatea Craiova să câştige Cupa. "....Deci Voluntari, care va juca finala cupei (99%) cu Craiova, spera ca CSU Craiova sa castige cupa...Articol de Universitatea de Jurnalism din Tecuci..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează