FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - DINAMO 0-0

Şah etern și zbor frânt » Seria de 4 victorii consecutive a lui Contra s-a întrerupt cu Viitorul, scor 0-0

Jucătorii celor două echipe s-au anulat reciproc aseară // FOTO Raed Krishan (Ovidiu)
Jucătorii celor două echipe s-au anulat reciproc aseară // FOTO Raed Krishan (Ovidiu)

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2017 00:00

Viitorul a avut prim-planul meciului aseară până când a trecut la sistemul cu 4 atacanţi. Dinamo s-a trezit pe final şi era să dea marea lovitură.

Fotbalul e în perpetuă schimbare. Hagi şi Contra au ieşit de mult din terenul de joc, acum se agită pe banca suspinelor, iar Viitorul a ajuns să aibă şanse mai mari la titlu decât Dinamo. E real life într-un fenomen care se hlizeşte pe seama istoriei.

FOTO: Mai multe imagini de la meci!

Nu e de mirare însă că elevii "Regelui" au avut mai mult posesia. "Câinii" nu mai sunt de multă vreme stăpânii balonului, preferă alte arme pentru a surprinde în ofensivă.

Ploaia, vântul care biciuieşte obrajii şi vremea foarte rece nu cadrează cu ideea clasică de Litoral, dar din nou aceasta e realitatea pură. S-a jucat alert, cu nerv şi cu nervi, însă fotbalul de pe iarbă a arătat destul de subţire în prima parte.

Atacaţi, atacaţi, atacaţi!

În afara unor tentative răzleţe ale oaspeților de a pune presiune pe mâinile lui Râmniceanu, constănţenii au avut prim-planul. Chiţu (14) a adus briza pe stadion cu o reluare cu capul, doar că au rămas numai emoţiile. Romera (22) n-a ştiut ce să facă într-o situaţie bună.

Pe terenul ud s-a jucat şi biliard: centrare a lui Ganea (26), Filip a respins cu furie fix în Nedelcearu, iar mingea s-a dus teleghidată în Penedo, panamezul având un reflex megasalvator. Apoi, Ganea (36) a încercat un supergol în locul unei pase simple, nu s-a ales decât cu o uriaşă oportunitate irosită.

Dinamo caută de ani buni un "lunetist" care măcar să tindă spre valoarea lui Claudiu Niculescu la lovituri libere, a avut aseară două astfel de faze fixe pe care clasicul atacant le-ar fi mâncat la micul dejun, doar că încercările lui Nistor au fost numai tentative.

Roşu (48) l-a remarcat pe Penedo şi a fost la un pas de a da lovitura, Vână (53) a văzut cum i se scurge bucuria golului prin faţa ochilor, n-a ajuns la o minge la 3 metri de poarta rămasă goală. Bucureștenii au aşteptat şi aşteptat ca un boxer docil, cu garda sus, ce-şi lasă adversarul să dea câţi pumni are chef, fără să cadă.

Au fost perioade când "câinii" au trecut de la tranşee la a cuceri metri de teren în jumătatea adversă. Fotbal minimalist contra unuia superofensiv pe hârtie, Hagi ajungând să atace finalul cu Chiţu, cu Coman şi driblingurile sale în cascadă, cu Morar şi cu Iancu.

Remiză pentru Gigi

Nistor (80) s-a prins că Dinamo e ajutată şi de vânt în repriza secundă şi a oferit primul şut pe poartă al roş-albilor din partea a doua. Pe fondul cântecelor galeriei dinamoviste şi al faptului că Viitorul a avut prea mulţi atacanţi şi nicio fază periculoasă, roș-albii s-au trezit la spartul târgului.

Nedelcearu (87) a irosit ocazia meciului după o fază fixă, iar Ganea (88) a respins magistral din faţa lui Rivaldinho, care rămânea singur. Dinamo a atacat în ultimele 10 minute cât pentru tot meciul, Mihai Popescu (90+2), urcat în atac, având şi el golul pe creştet.

Roş-albii au trecut pe lângă o victorie ce i-ar fi propulsat mai adânc în lupta pentru titlu, dar, oricum, teoretic, rămân în cărţi. S-a încheiat cu un egal pe pohta lui Gigi Becali.

Vor stadion

Jucătorii lui Dinamo au preluat o iniţiativă a suporterilor şi au ieşit de la vestiare cu un banner pe care scria: "Vrem stadion". Palici şi compania au dus bannerul până în faţa sectorului în care a stat galeria echipei din Ştefan cel Mare şi le-au dat ultrașilor bannerul. Galeria a mai afişat acest mesaj şi la meciurile anterioare ale alb-roşiilor.

Ce a declarat Hagi după meci:

  • "Astăzi a fost doar Viitorul pe teren, meritam să câştigăm. Am încercat să dăm ce avem mai bun şi ne-am impus ca joc. Sunt mulţumit, chiar dacă nu am reuşit să marcăm"
  • "Consider că nu ne-a lipsit nimic să ne impunem. Am avut ocazii în ambele reprize, efectiv nu a vrut mingea să intre în poartă"
  • "Sper că, în meciul cu Steaua, Niţă să greşească. În ultimele şase meciuri cu noi a fost portarul secolului!"

Ce a declarat Contra după meci:

  • "După desfăşurarea jocului, pot spune că sunt mulţumit de acest egal. Viitorul a controlat prima repriză, şi vântul i-a favorizat în prima parte. Nu e uşor să joci pe vânt şi ploaie împotriva liderului"
  • "Rămânem în cărţi pentru că suntem la numai 5 puncte de primele două echipe din clasament. Era important să nu ia Viitorul 3 puncte"
  • "Nu m-am certat cu arbitrul, i-am reproşat doar că fluieră prea uşor, întrerupe imediat jocul. Cred că ar trebui să ne învăţăm să lăsăm jocul mai liber"

3-3a fost raportul șuturilor pe poartă în partida de aseară. Posesia a fost a Viitorului, cu 52%

Inbox

  • Aseară, a debutat la Dinamo mijlocaşul moldovean Danu Spătaru, transferat de Dinamo în urmă cu două săptămâni.
  • Patronul Ionuţ Negoiţă revine după mult timp la meciurile roş-albilor, aseară fiind prezent la Ovidiu, alături de Adrian Mutu.

viitorul dinamo 0 0

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
popescu222
popescu222  •  14 Martie 2017, 10:44

“incercarile lui Nistor au fost doar tentative”... adanc rau :) de ce nu “tentativele lui Nistor au fost doar incercari”?? a, am uitat, autorul e jurnalist sportiv, deci nu i se poate pretinde prea mult.

vasileschi
vasileschi  •  14 Martie 2017, 09:56

Cum, se poate sa fie o singura echipa pe teren si sa nu poti castiga

aldo_m
aldo_m  •  14 Martie 2017, 09:49

filip de un timp NU MAI JOACA NIMIC iar bumba la fel

Vezi toate comentariile (6)
Comentează