FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

"Sandwich-uri" horror! » Steaua are un program infernal în următoarele două luni

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 septembrie 2012 22:23

Toate cele 5 derby-uri din Liga 1 pe care Steaua le mai are de disputat în acest tur sînt fie precedate, fie urmate de meciuri în grupa din Europa League


Steaua pune mîna pe minimum 7-8 milioane de euro prin calificarea pe care a reuşit-o în grupele Europa League, însă îşi periclitează cel mai important obiectiv din acest sezon, cîştigarea campionatului. În ce mod? Programul jocurilor importante din acest tur se joacă fie înainte de un joc din grupa europeană, fie imediat după.

Din experienţa anilor trecuţi, Steaua a avut de suferit teribil din cauza faptului că a jucat în grupele Europa League şi n-a reuşit să facă faţă pe două fronturi. Seria infernală va debuta pentru trupa din Ghencea la jumătatea lunii septembrie, cînd în 4 zile va juca la Stuttgart, apoi cu Rapid, pe Arena Naţională.

Urmează apoi ceva şi mai complicat. În 8 zile, o "triplă" de foc: deplasare cu Petrolul, acasă cu Copenhaga şi cu CFR Cluj. Şi "dubla" cu Molde din Europa va fi precedată de două derby-uri teribile din campionat, cu Pandurii şi cu Dinamo. Practic, pentru Steaua, nici un derby din cele rămase pentru acest tur, nu va putea fi pregătit fără ca Reghecampf să ţină cont şi de jocurile din Europa League, unde şi acolo obiectivul roş-albaştrilor e să se califice în primăvară.

Cu ce se leagă derby-urile din Liga 1 în grupa Europa League
20 septembrie Stuttgart - Steaua
24 septembrie Steaua - Rapid
------------------
29 septembrie Petrolul - Steaua
4 octombrie Steaua - Copenhaga
7 octombrie Steaua - CFR
-----------------
20 octombrie Pandurii - Steaua
25 octombrie Steaua - Molde
--------------
4 noiembrie Steaua - Dinamo
8 noiembrie Molde - Steaua

Ultimele campioane n-au fost în Europa
Un argument în plus că o echipă care e calificată în grupele unei competiţii europene are şanse mici să cîştige titlul în Liga 1 e ceea ce s-a întîmplat în România în ultimii 5 ani. Doar CFR în sezonul 2009-2010 a cîştigat campionatul deşi a evoluat şi în grupele Europa League. În rest, CFR în 2008, Urziceni în 2009, Oţelul în 2011 şi CFR în sezonul trecut n-au evoluat în grupele europene.

Şi "naţionalele" îi fac viaţa grea Stelei
O altă problemă pentru trupa din Ghencea e şi faptul că şi atunci cînd campionatul este întrerupt, jumătate din lot nu are pauză. În acest moment, nu mai puţin de 12 jucători din lotul lui Reghecampf sînt selecţionaţi la diverse echipe naţionale. Şapte sînt la prima reprezentativă a lui Victor Piţurcă, e vorba despre Tătăruşanu, Chiricheş, Bourceanu, Tănase, Adi Popa, Rusescu şi Pintilii, unul la tineret, Lucian Filip, unul la "naţionala" Macedoniei, Daniel Georgievski, doi la "naţionala" sub 19 ani, Iulian Roşu şi Cristi Puşcaş, şi unu la cea sub 18 ani, portarul Valentin Cojocaru.

2 titluri a cîştigat Steaua în ultimii 10 ani atunci cînd s-a aflat, în acelaşi sezon, şi în grupele unei competiţii europene: în 2004-2005 cu Zenga antrenor şi în 2005-2006, cu Protasov şi Olăroiu pe bancă

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (26)
mama.is.here
mama.is.here  •  05 Septembrie 2012, 19:48

incep si oile campionatul? ca pana acum au fost doar amicale...mai putin cu Vaslui unde si-au aratat valoarea!

bluered_sky
bluered_sky  •  05 Septembrie 2012, 13:53
Postat de badeadorian pe 05 Septembrie 2012, 10:05

Iti spun eu de unde vine pericolul "programului foarte bun" . Jucatorii isi formeaza in subconstient ideea ca la un rezultat prost au scuza oboselii !!! . La jucatorul roman aceasta perceptie este nefasta in randament . Om trai si om vedea . :))

si eu sunt de aceeasi parere!

kand
kand  •  05 Septembrie 2012, 13:32

in sfarsit vin meciuri adevarate pt stelisti, pana acum au fost doar AMICALE Steaua - Otelul = AMICAL Steaua - FC Vadu Oii = AMICAL (se va scoate dvd) STEAUA - U CLUJ ( sot-sotie - BLAT AMICAL)

Vezi toate comentariile (26)
Comentează