FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Şase, intră Gabi Tamaş! » Fundaşul adus de la Watford va debuta cu Petrolul, abia pe 5 martie!

Tamaş, 31 de ani, s-a accidentat în septembrie la genunchi, cînd evolua la Watford
Tamaş, 31 de ani, s-a accidentat în septembrie la genunchi, cînd evolua la Watford

Articol de GSP - Publicat joi, 12 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 11 februarie 2015 21:31

Steaua nu a grăbit deloc revenirea stoperului adus în această iarnă, l-a readus aproape de nivelul maxim din punct de vedere fizic şi va debuta în tricoul roş-albastru în semifinala cu Petrolul, pe 5 martie.

La aproape 5 luni distanţă de momentul în care suferea o accidentare teribilă, ruptură de ligamente încrucişate, Gabi Tamaş se pregăteşte să debuteze în tricoul roş-albastru. Şi-a terminat perioada de reabilitare şi de pregătire din punct de vedere fizic pe finalul stagiului din Antalya, dar Gâlcă n-a riscat nimic şi nu l-a forţat în nici un amical.

La fel va proceda şi în primele jocuri oficiale, cu Astra în Cupa Ligii şi în derby-ul cu Rapid, din campionat. "Nu are rost să ne asumăm nici cel mai mic risc cu Gabi fiindcă obiectivul principal e să-l avem apt la vară, cînd disputăm preliminariile Champions League", a explicat cineva din staff-ul campioanei.

Test şi apoi vizită la INMS
Totuşi, debutul lui Tamaş e prevăzut pentru turul semifinalelor Cupei României, împotriva Petrolului, meci care se va disputa, la Ploieşti, pe 5 martie. Pînă atunci, Gabi va continua să se pregătească, la acelaşi nivel, cu ceilalţi jucători din lot, iar în săptămîna care va precede acel joc va face un ultim test, care ar trebui să demonstreze că genunchiul nu va avea nimic.

În plus, la finalul lunii februarie, Tamaş va fi nevoit se prezintre la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, de unde ar trebui să obţină viza obligatorie, fără de care nici un fotbalist nu poate fi trecut pe foaia unui raport oficial. În ianuarie, cînd a efectuat acea vizită, înainte de a semna cu Steaua, cei de la INMS nu i-au eliberat viza tocmai pentru că se afla în refacere şi genunchiul nu era recuperat total.

6 meciuri ar avea în picioare Tamaş, 4 în campionat, semifinala de Cupă cu Petrolul şi returul semifinalei din Cupa Ligii cu Astra, pînă la meciul România - Insulele Feroe, din 29 martie, în preliminariile CE 2016

5 ani şi 3 luni au trecut de cînd Tamaş a jucat ultima dată în tricoul unei echipe de club din România, în meciul Panathinaikos - Dinamo 3-0, pe 16 decembrie 2009, în grupele Europa League

"Plecarea lui Szukala nu se va simţi la Steaua pentru că Tamaş e un jucător formidabil. Sper să debuteze după meciul cu noi fiindcă e fantastic şi ne-ar face misiunea imposibilă. După Steaua - Rapid îi doresc să joace bine, să se întoarcă şi la «naţională» şi să joace la Euro 2016" (Daniel Pancu, atacant Rapid)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Vin banii Luci&Luka
După ce s-au despărţit în această iarnă de Lucian Sînmărtean şi Lukasz Szukala, ambii transferaţi la Al Ittihad, presa din Arabia Saudită anunţă că Steaua va primi în foarte scurt timp suma de transfer. Este vorba de un milion de euro pentru cei doi fotbalişti. Oficialii campioanei se chinuiesc să recupereze şi banii de pe transferul lui Mihai Pintilii la Al-Hilal, şeicii echipei lui Reghecampf neplătind nici pînă azi cele 2,5 milioane de euro! Au existat mai multe runde de negocieri, dar pînă acum nu s-au achitat banii.

Sorinaccio critică
Directorul tehnic al Craiovei, Sorin Cârţu, nu vede cu ochi buni revenirile lui Tamaşi şi Ţucudean în România: "Consider că cei care au plecat pe un drum, au ieşit «afară», ar fi trebuit să continue acolo cît pot de mult. Cînd sînt aici şi nu le dai drumul, întotdeauna strică atmosfera, că te opui dorinţei lor de a face performanţă. Iar cînd ajung acolo, încep să plîngă că n-au fasole cu cîrnaţi sau varză cu carne şi vor acasă. Eu aş fi rămas «afară» la prima deplasare, dar era o situaţie familială delicată, mă gîndeam la tata, la mama, erau cu totul alte vremuri".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (65)
dlq1
dlq1  •  12 Februarie 2015, 16:28

e suficienta o victorie la 2 goluri dar cu minim 9 inscrise...

radd1cal
radd1cal  •  12 Februarie 2015, 14:00
Postat de djeurofighter pe 12 Februarie 2015, 13:58

Hahahahaha, am ras cu lacrimi! :)))))))) Ala o fi crezut ca Merkel i-a impins scaunul. :)

Ei au soarta omenirii in maini si le arde p-acolo de facut caterinci. :)))

djeurofighter
djeurofighter  •  12 Februarie 2015, 13:58
Postat de radd1cal pe 12 Februarie 2015, 13:54

Ma voi uita mai tarziu, acum sunt la munca. In alta ordine de idei : ://jurnalul.ro/stiri/externe/moment-penibil-la-minsk-ce-i-face-presedintele-belarusului-lui-vladimir-putin-inainte-de-incepere-negocierilor-video-684774.html :))))))))))))))))))))

Hahahahaha, am ras cu lacrimi! :)))))))) Ala o fi crezut ca Merkel i-a impins scaunul. :)

Vezi toate comentariile (65)
Comentează