FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV. Dezvăluiri din culisele scandalului de la CFR Cluj: Neluțu Varga, disperat din cauza datoriilor create de Petrescu! Suma uriașă pierdută

Petrescu, 52 de ani, se află la al treilea sezon pe banca CFR-ului. A câștigat până acum două titluri de campion cu vișiniii +33   FOTO
Petrescu, 52 de ani, se află la al treilea sezon pe banca CFR-ului. A câștigat până acum două titluri de campion cu vișiniii

Articol de , , - Publicat miercuri, 08 iulie 2020 07:05 / Actualizat miercuri, 08 iulie 2020 14:15

Dan Petrescu (52 de ani) e ca și demis de la CFR. Rezultatele recente slabe constituie numai pretextul pentru ruptură, patronul Neluțu Varga e disperat din cauza cheltuielilor pe care i le-a pricinuit antrenorul. Clujul se află din nou în situația de astă-vară: e obligat să prindă grupele europene ca să mai reducă pagubele.

UPDATE 14:10

CFR Cluj încearcă să calmeze situația tensionată apărută la club și să asigure un final de sezon liniștit. Șefii campioanei au emis un comunicat în care își exprimă susținerea pentru Dan Petrescu.

Conducerea clubului CFR 1907 Cluj NU s-a gândit nicio secundă la schimbarea antrenorului Dan Petrescu de pe banca tehnică a echipei noastre, nici acum și nici din sezonul următor. Dan Petrescu are parte de susținerea totală a conducerii clubului nostru. 

Vrem să vă asigurăm din nou că nu a existat nicio discuție cu un alt antrenor pentru a prelua banca tehnică a echipei noastre nici acum și nici din sezonul viitor
CFR Cluj

Comunicatul integral AICI

Știrea inițială:

Dan Petrescu și Ioan Varga au încheiat numai un armistițiu, nu au ajuns la o pace definitivă și se vor despărți după finalul sezonului. Antrenorul a fost aproape să fie demis după eșecul cu Craiova, 2-3, apoi egalul cu Astra a înrăutățit relația dintre patron și tehnician.

Varga și Petrescu au stabilit să lupte împreună pentru câștigarea încă unui titlu, adică să continue colaborarea în ultimele patru etape din Liga 1. Finalul stagiunii va constitui un final și pentru mandatul lui Dan în Gruia, indiferent de clasarea echipei. Și dacă va câștiga campionatul, antrenorul tot va schimba clubul.

L-a băgat în datorii

Conflictul lor nu a fost provocat de rezultatele dezamăgitoare din ultimele două săptămâni, nemulțumirea conducerii față de activitatea lui Petrescu exista deja. Varga îl consideră pe Dan vinovat pentru o mare parte dintre pierderile pe care le înregistrează clubul în momentul de față.

Datoriile de la sfârșitul anului 2019 erau de 22,7 milioane de euro! Aproape toată suma provine din credite pe care acționarul le-a acordat societății și sunt bani pe care el simte că nu-i mai poate recupera, din cauza strategiei pe care a folosit-o tehnicianul. Lotul îmbătrânit conține foarte puțini fotbaliști care ar putea să fie vânduți.

Omrani a avut oferte în iarnă, când CFR a decis să-l păstreze. Dacă formațiile care-l urmăreau pe francez îl vor mai dori și acum, este posibil ca atacantul să fie vândut. Ar mai fi vandabil Andrei Burcă, poate și Kevin Boli. Și cam atât. Restul lotului e alcătuit din jucători în vârstă și din tineri dezamăgitori, așa cum sunt Costache, Ciobotariu, Petrila.

Gigi Becali încă stă mai bine

Paradoxal, mai bună e situația economică de la FCSB, deși rezultatele roș-albaștrilor au fost cu mult mai slabe în ultimii doi ani și sunt mai proaste și în prezent. Becali are însă o soluție de rezervă pentru cazul în care echipa lui va rata încă o dată calificarea în grupele Europa League, el poate să-l vândă măcar pe unul dintre Man și Coman.

Nu cu zecile de milioane de euro la care visează, dar cu câteva milioane care i-ar asigura bugetul măcar pentru încă un sezon. CFR nu deține o astfel de soluție. Eliminarea din Europa în tururile preliminare ar mai lăsa doar două soluții posibile: încă o injecție financiară din partea lui Varga sau falimentul. Clubul a trecut deja prin insolvență, acționarul și conducătorii de acum l-au preluat când se afla în reorganizare, l-au pus pe picioare și au câștigat de două ori campionatul. Doar că performanțele au implicat costuri foarte mari. 

Bani mulți pe jucătorii din tribună

Petrescu a insistat de-a lungul acestui mandat pentru achiziții scumpe care nu folosesc la nimic.

  • Yacouba Sylla, un mijlocaș malian cumpărat cu 400.000 de euro de la Stromsgodset, din Norvegia, a fost titular doar de două ori. Când a avut nevoie de un închizător de pe bancă, Petrescu l-a preferat pe Hoban, un veteran de 37 de ani. 
  • Golofca, luat de la Botoșani cu 250.000 de euro, a stat și el mai mult prin tribună. 
  • Chipciu, plătit cu 360.000 de euro anual, abia prinde câteva minute spre finalurile partidelor. 
  • Ciobotariu, cumpărat de la Dinamo cu 150.000 de euro, nu joacă deloc. 
  • Alți fotbaliști pe care clubul îi plătește degeaba: Luis Aurelio, Pereira, Cestor, Sandomierski, Traore. 
  • Plus Pașcanu, achiziționat de la Leicester cu 600.000 de euro. După ce a solicitat să fie cumpărat internaționalul de tineret, Petrescu a spus despre el că "nu e fotbalist de Liga 1" și l-a împrumutat la Voluntari. 

 A inventat „conflictele interne"?

Dan a avut o explicație pentru înfrângerea cu Craiova: „Am suferit din cauza unor conflicte interne în săptămâna dinaintea jocului". Nu a explicat în mod clar la ce s-a referit. Existaseră niște restanțe la plata unor prime vechi. Conducerea stabilise cu jucătorii să plătească până pe 25 iunie și a achitat datoria, 700.000 de euro în total, exact în ziua-limită convenită. Lotul nu avea, așadar, de ce să fie nervos din cauza asta.

 „Sunt mulți jucători supărați că sunt folosiți prea rar din cauza regulii U21", a mai spus Dan. Dar tocmai el a insistat să creeze și apoi să păstreze lotul cel mai mare din tot campionatul, cu multe rezerve cu nume și cu CV-uri, fotbaliști care nu acceptă să vadă meciuri la rând din tribună sau de pe bancă. 

FOTO. Imagini tari de la Astra - CFR Cluj

+29 FOTO

VIDEO Dan Petrescu: „Presiunea a fost prea mare poate şi s-a ratat incredibil de mult" 

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Două rezultate slabe au dinamitat atmosfera în Gruia! Finanțatorul i-a anunțat pe jucători că vrea să-l schimbe pe Dan Petrescu

CFR Cluj se sabotează singură?! Basarab Panduru: „Așa e când n-ai salarii și prime, toată lumea e cu miozite, cu dureri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
magic4ever
magic4ever  •  10 Iulie 2020, 12:14

Iar sunt inventate articole anti CFR pentru destabilizarea echipei...CFR nu are cum sa aiba datorii de 22 milioane de euro din moment ce echipa este construita in mare parte din fotbalisti adusi liberi de contract si pentru cei pe care s-a platit ceva nu au depasit 1-1,5 milioane euro...chiar daca mai sunt unii fotbalisti cu contract de 15.000-20.000 euro pe sezon nu se ajunge niciodata la datoriile alea...mai ales ca CFR a castigat vreo 15 milioane de euro anul asta dupa participarea in EL...inventii fara un sambure de adevar...

mosierul
mosierul  •  08 Iulie 2020, 18:41

...interesul *** e sa fie cat mai multe echipe din București sau împrejurimi, în prima ligă.....restul echipelor să fie la număr...păi nu vedeți ce bătaie de joc au făcut în Liga a doua ?!?...au profitat de situație și au schimbat sistemul ...play off cu 6 echipe și înjumătățirea punctelor, poate , poate reușește și Rapid să promoveze că doar dă bine la circul din prima ligă...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosierul
mosierul  •  08 Iulie 2020, 18:34
Postat de robotzel pe 08 Iulie 2020, 10:32

asta inseamna dezvoltare fara creieri. la fel a patit si urziceni si otelul. echipele astea care forteaza totul pentru cateva performante si dupa aia dau faliment pentru ca nu au gandit investitiile.

.... lasă mă , a făcut fechesb-ul performanță ...mai bine uită-te ce brambureala e la clubul tau de farisei , călugări, biserici , mănăstiri, numai de fotbal nu..!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează