FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 6-0

Au comis-o! Scandări xenofobe la FCSB - Dinamo + regulamentul, încălcat!

FCSB a spulberat-o pe Dinamo, scor 6-0, în derby-ul de pe Arena Națională. Confruntarea a avut parte și de incidente reprobabile și omiteri de aplicare a regulamentului. +22   FOTO
FCSB a spulberat-o pe Dinamo, scor 6-0, în derby-ul de pe Arena Națională. Confruntarea a avut parte și de incidente reprobabile și omiteri de aplicare a regulamentului.

Articol de - Publicat luni, 13 septembrie 2021 11:02 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 13:45

FCSB a spulberat-o pe Dinamo, scor 6-0, în derby-ul de pe Arena Națională. Confruntarea a avut parte și de incidente reprobabile și omiteri de aplicare a regulamentului.

„Câini” vagabonzi: cronică de Remus Răureanu la derby

Un insider GSP a fost prezent la meci și prezintă 3 detalii trecute cu vederea în timpul celui mai dur eșec all-time suferit de Dinamo în campionat.

1. PCH a comis-o!

După „roșul” foarte ușor acordat lui Steliano Filip în minutul 37, galeria roș-albilor a izbucnit și și-a periclitat prestația de aseară, fanii „câinilor” acoperind fondul sonor o bună parte din meci, până când scorul a căpătat proporții.

Din PCH s-au auzit în mai multe rânduri scandări xenofobe, adresate „centralului” Istvan Kovacs: „Afară, afară cu ungurii din țară!”. 

Ce riscă Dinamo acum:

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei 
Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF

Nu a fost singura abatere a suporterilor dinamoviști. „APEL IMPORTANT! NU ARUNCAȚI CU NICIUN OBIECT ÎN TEREN! Cei care aruncă vor fi scoși din peluză!!!”, anunța PCH pe Facebook înaintea partidei. Fanii nu au ascultat îndemnul liderilor de galerie și au aruncat pe parcursul derby-ului torțe în teren, la fel ca rivalii din Peluza Nord.

36.147 de spectatoriau fost pe Arena Națională, record de asistență în acest sezon

+18 FOTO

2. Se verifică din 2 în 2?!

La intrarea pe stadion, fanii sunt obligați să prezinte, conform regulamentului, o dovadă că nu reprezintă un pericol privind răspândirea coronavirusului. 

Duminică, mulți dintre spectatori au putut trece pe lângă turnicheţii nefuncționali doar cu biletul validat! Fără să le fie cerut certificatul COVID sau rezultatul negativ al unui test.

Ce categorii de persoane au acces pe stadion, conform protocolului FRF: 

  • Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
  • Persoanele care certifică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2;
  • Minorii sunt EXCEPTAȚI de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării în calitate de spectatori la evenimentul sportiv.

3. Andrei Cristea, neutru 😀

La tribuna a doua, a atras toate privirile un jucător important din istoria recentă a ambelor formații: Andrei Cristea, în prezent atacantul celor de la CS Mioveni.

Acesta a făcut poze cu suporterii roș-albaștrilor și a filmat spectacolul oferit de ambele galerii. Întrebat cu ce echipă ține de către susținătorii gazdelor, Cristea a oferit un răspuns diplomat: „Nu mai sunt implicat. Vreau doar să mă bucur de joc”.

Au comis-o! Scandări xenofobe la FCSB - Dinamo + regulamentul, încălcat!

De-a lungul carierei, Cristea a bifat două meciuri de referință pentru fotbalul românesc: FCSB – Valencia 2-0 (2005, „optimile” Cupei UEFA) și Slovan Liberec – Dinamo 0-3 (august 2009, meci după care Dinamo ajungea în grupele Europa League).

Claudiu Keșeru și Valentin Gheorghe, primele reacții după victoria cu Dinamo:

Citește mai multe articole despre FCSB - Dinamo 6-0:

Giani Kiriță, după umilința din Derby de România: „Dinamo se bate cel mult la play-out! Nu vreau să zic lucruri mai rele”

Pe cine a remarcat Ilie Dumitrescu în derby-ul FCSB - Dinamo: „Senzație!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
trink
trink  •  14 Septembrie 2021, 02:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno115
creeperno115  •  13 Septembrie 2021, 23:02

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luisharcsa
luisharcsa  •  13 Septembrie 2021, 19:09
Postat de observator_ipohondru pe 13 Septembrie 2021, 19:01

Dinamo nu risca nimic. Ar fi culmea!

Asta-i buba, se trece cu vederea, Ia sa fie depunctate echipele unde sunt manifestari de acest gen. Ia vezi ce repede ar lua masuri cluburile. Asa-i doare-n basca

Vezi toate comentariile (9)
Comentează