FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Scrisoarea unui fan revoltat către CNA: "Ce lege din lumea asta vă permite să interziceţi pronunţarea la TV a numelui Steaua?"

Articol de GSP - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 14:09

Fanii Stelei se revoltă după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a trimis o notificare către televiziunile care transmit meciurile din România, prin care le interzice folosirea numelui "Steaua Bucureşti" cînd se face referire la echipa patronată de Gigi Becali.

CNA le-a recomandat televiziunilor să folosească numele de "FC Steaua SA", cu care echipa este înregistrată.

La partida Astra - Steaua, comentatorii s-au conformat. Pe mailul Gazetei, un fan al formaţiei din Ghencea a trimis o scrisoare de protest, în care i se adresează Laurei Georgescu, preşedintele CNA.

Stimata doamna Georgescu

Am observat aseara ca in timpul transmisiei meciului din Cupa Ligi  dintre Asociatia Fotbal Club Astra si SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA comentatorul a precizat in permanenta extensia SA din denumirea sociatatii comerciale FC Steaua Bucuresti SA, motivand ca este o decizie a CNA entitate pe care dumneavoastra o prezidati.

Sunt foarte surprins de acesta decizie si imi manifest in scris nedumerirea fata de aceasta decizie absolut fara logica si fara nicio baza legala.

Ceea ce se intampla este o discriminare grosolana pe care chiar dumneavoastra o promovati. Sunt multe alte echipe de fotbal care sunt societati comerciale pe actiuni (SA) (exemplu: Dinamo 1948 SA) si pentru care nu ati emis decizii prin care sa obligati posturile TV sa pronunte acest atribut al unei societati comerciale. Ne asteptam ca de acum sa obligati posturile TV sa pronunte numele tuturor societatilor comerciale cu extensia aferenta tipului de societate(SA, SRL).

Cred ca menirea CNA este aceea de a veghea la respectarea regulamentelor si legilor privind functionarea posturilor de radio si TV si de monitorizare al continutului emisiunilor si nu aceea de a intra intr-un razboi in care nu este parte !!!.

Ce lege din Romania sau Uniunea Europeana poate interzice unei societati comerciale sa-si afiseze numele oficial inregistrat la Registrul Comertului prin certificatul de inmatriculare ??.
In baza carui articol de lege ati emis aceasta decizie de ieri  de a nu se mai pronunta pe post cuvantul STEAUA ????

Daca exista un articol care sa prevada pronuntarea intregului nume al unei societati in timpul unei emisiuni TV va rog sa mi-l comunicati si mie!!! Daca acest articol exista va rog sa obligati prin decizii similare toate posturile de radio si TV sa se conformeze acestui articol si sa pronunte extensia (atributul) societatilor pentru toate acestea, pentru a nu produce discriminari chiar de catre o entitate care printre altele are ca atributii sa nu permita discriminarea.

Nu cred ca dumneavoastra va pronunta cineva intregul nume intr-o emisiune, asa cum nu cred ca poate fi obligatoriu sa folosesti intregul nume al unei societati comerciale intr-o emisiune TV!!!!

Trebuie sa mai stiti ca Ministerul Aparari Nationale nu are exclusivitate pe denumirea STEAUA, lucru ce poate fi lesne verificat pe site-ul http://www.mfinante.ro/agentinume.html?pagina=domenii
care este un site oficial al Guvernului Romaniei si unde puteti verifica, la o simpla cautare, ca exista zeci de firme care au in denumire cuvantul STEAUA !!!

Din anul 2003 si pana in prezent denumirea Clubului de Fotbal Steaua este: SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA. Deci nu s-a schimbat nimic in denumire !!! De ce pana acum nu ati obligat televiziunile sa pronunte extensia SA?  Ce s-a schimbat in aceasta DENUMIRE in ultima perioada, care sa va faca sa luati aceasta decizie aberanta ??? Raspuns : NIMIC.

Va rugam sa nu mai fiti parte in manipularile grosolane ale unor oameni cu anumite interese fata de soarta Clubului de Fotbal STEAUA, prin intermediul presei scrise si audio-vizuale, cu privire la denumirea SC FCSB SA. Aceasta nu s-a schimbat !!! Marca este cu totul altceva!!.

Mai bine preocupati-va de continutul emisiunilor radio si TV, care este submediocru, (si asta ca sa fiu decent !!!) si unde se incalca frecvent orice limita de bun-simt si conduita jurnalistica si profesionala.

Astept un raspuns de la dumneavoastra prin care sa demonstrati ca aveti respect macar  fata de oamenii care mai pricep cate ceva si care nu pot fi manipulati asa usor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (142)
caineadevarat
caineadevarat  •  13 Martie 2015, 12:16

multa mwuiiiieeeee stiaua

para.para
para.para  •  12 Martie 2015, 23:21

Inca o dovada crasa si 0rdin .ara de dezinformare, manipulare, mintire si indobitocire cu buna stiinta a bietului popor roman. Aceasta postare de mai sus este inventia bolnava a distrusului l0k0m0t0r angajat de ioanitoaia la je gsepe.

dinamofan_1
dinamofan_1  •  12 Martie 2015, 20:56

o.il.ee astea nu au auzit de legea bunului simt

Vezi toate comentariile (142)
Comentează
Close