FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

Momente inedite în vestiarul celor de la UTA, după anularea unui amical

Ședință de mental coaching pentru UTA +2   FOTO
Ședință de mental coaching pentru UTA

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 noiembrie 2020 16:00 / Actualizat duminica, 22 noiembrie 2020 17:30

Jucătorii celor de la UTA au avut parte de un antrenament special, o ședință de mental coaching în grup. Totul în locul unui amical anulat cu Hermannstadt, un test ce era pregătit pentru pauza competițională de Laszlo Balint.

Pentru UTA începutul sezonului a fost mai greoi, cu multe remize, însă apoi formația lui Laszlo Balint a intrat pe un trend ascendent și s-a transformat ușor într-una dintre revelațiile sezonului de toamnă-iarnă. Arădenii speră să păstreze ritmul bun și lucrează pe toate segmentele, inclusiv cel psihic.

Ședință în grup de mental coaching

Înaintea meciului cu CFR, jucătorii arădenilor au inclus în ciclul săptămânal și o sesiune de mental coaching. Pentru toți jucătorii și la îndemnul psihologului echipei, Zsolt Balasz. La unul dintre antrenamente au venit Mihai Stanca și Laurențiu Dorobanțu, cei care conduc proiectul Football Mental Coach Academy. Cei doi au creat un program special în care au fost incluși nu doar jucătorii, ci și cei din stafful tehnic.

Laszlo Balint: „Un meeting util. Jucătorii au înțeles mesajul”

„Băieții au fost foarte captivați și entuziaști și au primit cu bucurie exercițiile celor de la FMCA, care a venit la Arad special pentru această ședință. Un meeting util, jucătorii au fost deschiși și implicați. Au înțeles scopul acestei întâlniri”, a explicat antrenorul Laszlo Balint, care a menționat și că lucrează în privat cu cei doi invitați.

Două ore și jumătate de antrenament mental

Timp de 150 de minute, cu aproximație, fotbaliștii au avut un altfel de antrenament, nu fizic, ci psihic. Cei de la FMCA au început cu un test de personalitate pentru fiecare jucător: „Așa facem peste tot, era important să știm personalitatea fiecăruia, pentru că o știam pe cea a antrenorului. Iar scopul nostru a fost comunicarea în echipă, lucrul în echipă. 

Voiam ca jucătorii să înțeleagă mai ușor mesajul antrenorului. Concluziile sunt OK, băieții au fost receptivi, iar fiindcă la final feedback-ul a fost pozitiv, putem spune că a fost mai bine decât ne așteptam”, a explicat Laurențiu Dorobanțu.

Lucrez de mai mult timp cu Mihai și Laurențiu, știam că acest test ne va ajuta. A fost ca o ședință de pregătire și cred că am atins obiectivul dorit. Cel puțin astea au fost concluziile de la final - Laszlo Balint, antrenor UTA

14 punctea adunat UTA în primele 10 etape din acest sezon de Liga 1

VIDEO. Totul despre CFR Cluj - UTA

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB. Toni Petrea sare în apărarea lui Dennis Man și Florin Tănase: „Sunt liberi să spună ce vor, eu asta cred” + Ce îl îngrijorează înainte de meciul cu Gaz Metan

Sorin Cârțu, derapaj în direct pe tema COVID-19: „Sunt intrigat de ce se întâmplă în România! Cât de prost să fiu să cred?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează