FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FC BOTOȘANI

SEPSI - FC BOTOȘANI 0-1 // FOTO + VIDEO Moldovenii și-au asigurat calificarea în play-off!

Articol de , - Publicat duminica, 16 februarie 2020 17:00

FC Botoșani a învins-o pe Sepsi Sf. Gheorghe, scor 1-0, în etapa #25 din Liga 1, și a obținut astfel calificarea din punct de vedere matematic în play-off-ul Ligii 1, premieră în istoria grupării moldovene. 

Clasamentul LIVE din Liga 1

Programul etapei #25

Marius Croitoru nu vrea să vorbească cu nimeni. E mai retras ca niciodată. E îngândurat. Știe că e în fața unui moment extrem de important pentru echipa lui. Are nevoie de o victorie și Botoșaniul intră în istorie. N-a intrat niciodată în play-off-ul Ligii 1. Și ai lui au emoții mari. Intră cu dreptul pe gazonul de pe Municipal, își face o cruce mare, iar pulsul i-o ia razna.

Eroul Hankici

Florin Ştefan l-a depășit pe Hăruţ ca pe-un jalon, a centrat în fața porții, Hankic a boxat, dar șutul lui Vașvari a trecut peste (16). Și primul oftat al lui Croitoru parcă s-a auzit până la Botoșani. Vașvari a executat o lovitură liberă, dar portarul e din nou pe poziții. E omul începutului de meci, după ce a respins în corner, cu emoții, șutul lui Gabi.

După pauză, botoşănenii ies mai motivaţi. Rodriguez a bătut un corner, mingea a ajuns la Dugandzic. Și-a tras! A venit rândul lui Niczuly să iasă în evidență (56).

55% a fost posesialui Sepsi în meciul cu FC Botoșani, echipă care a avut cele mai multe ocazii de gol, 8, față de doar 3 ale moldovenilor

Lacrimile lui Croitoru

Botoșănenii sunt peste tot! Aleargă pe tot terenul, pun presiune, urcă, construiesc. Țigănașu are o centrare de zile mari, croatul Marko Dugandzic e din nou în fața porții. Preia mai mult cu mâna decât cu pieptul dintre doi fundași, își face loc ca un titirez printre ei, trage și înscrie (60). E gol!

Ce nebunie! Croitoru începe să plângă! Cel mai tânăr antrenor din Liga 1, 39 de ani, face minuni la Botoșani.

Dar unde l-au găsit pe Marko Dugandzic? A marcat cu Chindia în minutul 89, a făcut-o și cu Hermannstadt în minutul 81 și a făcut-o și acum, cu Sepsi, în minutul 60! De fiecare dată a fost decisiv. A adus 9 puncte din 9 și-o calificare fabuloasă pentru FC Botoșani în play-off-ul Ligii 1.

Astfel, CFR Cluj, CS Universitatea Craiova, FCSB și FC Botoșani sunt echipele care și-au asigurat deja calificarea în primele 6 echipe din Liga 1. Astra, Gaz Metan Mediaș și Viitorul sunt cele 3 formații care se luptă pentru ultimele 2 locuri din play-off. 

"Cel mai mult sunt fericit şi mulţumit, împlinit pentru aceşti băieţi minunaţi. Tot ceea ce s-a realizat la Botoşani este numai meritul lor. Ei sunt principalii artizani, principalii oameni care au făcut posibilă această performanţă unică pentru clubul nostru"
Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

150.000 de euroe cota lui Marko Dugandzic și a semnat cu FC Botoșani până în iunie 2021

"De trei ani ne tot chinuim să obţinem această calificare. Sunt foarte fericit de ce am realizat în aceşti ani la această echipă şi vreau să felicit toţi băieţii şi stafful, şi conducerea, toată lumea care a fost alături de noi"
Andrei Miron, fundaș FC Botoșani

FINAL » Sepsi - Botoșani 0-1

  • A marcat: Dugandzic '59
+5 FOTO

Live + Statistici

VIDEO cu cele mai importante faze ale meciului

2.500 de spectatoriau asistat la acest meci

echipele de start

Sepsi: Niczuly - Csiszer, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan - Vașvari - Andrezly, I. Fulop, Achahbar, Ștefănescu - Safranko
Rezerve: Fejer, Celea, Velev, Karanovic, L. Fulop, Carnat, Dumiter
Antrenor: Leo Grozavu

Botoșani: Hankic - Haruț, Miron, Șeroni, Țigănașu - Papa, Rodriguez - Cîmpanu, Ebenhofer, Ofosu - Dugandzic
Rezerve: Pap, Patache, Holzmann, Florescu, Keyta, Ashkovki, Cascini
Antrenor: Marius Croitoru

Stadion: „Municipal” (Sf. Gheorghe)
Arbitru: Istvan Kovacs // Asistenți: Ciprian Danșa și Ovidiu Artene

vezi și:

DINAMO - FCSB // Derby cu casa închisă! Recordul pe care îl vor bate fanii formației lui Becali și suma impresionantă strânsă de „câini”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
870797579666969
Ernest Pap  •  17 Februarie 2020, 09:00

Unde ați văzut nefericiților Crăițoiu și Bălaș că Dzugandzici = „Preia mai mult cu mâna decât cu pieptul dintre doi fundași ” = când a dat golul ??? Poate la GSP nu s-a văzut bine. Vă recomand LOOK sau DIGI că puteți să vedeți de mai multe ori .

fcbotosani123
fcbotosani123  •  17 Februarie 2020, 00:52

Așa se comentează performanța unui club? Sunteți niște nesimțiți.

dragos_chiva
dragos_chiva  •  16 Februarie 2020, 23:25

Un alt articol penibil marca GSP. Domniile lor văd în FC Botoșani un aliat al FCSB deși nimic nu justifică această afirmație. A fost nevoie de doi redactori pentru a scrie această inepție (deh o singură mână se lasă greu antrenată să scrie astfel de enormități, dar dacă mai apare una se cheamă că avem o echipă, nu-i așa?). E bine însă că ați început să mai semnați și voi articolele, ca să vă aliniați și voi la standardele în materie din țările civilizate, nu de altceva). Altfel văd că minciuna odată introdusă pe site dă rezultatele scontate, unii oamenii se agită să susțină sau să întărească această minciună sfruntată.Penibilitate numele tău este GSP.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează