FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SEPSI 1-2

ComandOSK! Cum a fost zdrobită FCSB » Sepsi, cifre de Champions League

FOTO: Facebook @FCSBOfficial
FOTO: Facebook @FCSBOfficial

Articol de - Publicat marti, 27 aprilie 2021 17:45 / Actualizat marti, 27 aprilie 2021 23:13

Sepsi Sf. Gheorghe a oferit la Giurgiu, în victoria 2-1 cu FCSB, încă o mostră prin care demonstrează că e una dintre cel mai bine pregătite echipe din punct de vedere fizic. Formația lui Leo Grozavu și-a surclasat adversara la toate capitolele, în condițiile în care nici echipa lui Toni Petrea n-a arătat foarte rău.

FCSB n-a pierdut doar pe tabelă meciul cu Sepsi din etapa trecută, ci și în raportul fizic, o raritate la nivel de Liga 1, unde de multe ori echipa lui Toni Petrea a fost lăudată pentru parametrii fizici pe care îi afișa. Duminică seară, la Giurgiu, liderul campionatului a fost surclasat de formația lui Leo Grozavu, iar cifrele pe care InStat le-a scris în dreptul echipei covăsnene sunt halucinante. 

FCSB, dominată fizic de Sepsi

Sepsi a alergat peste 121 de kilometri, un indice absolut fantastic. Ca o comparație, FCSB, care n-a stat deloc rău nici acum la acest capitol, a strâns 115 kilometri. Diferența dintre cele două, de 6 kilometri, e uriașă, în general echipele sunt despărțite de 1-2 kilometri. Practic, Sepsi aproape că a avut un om mai mult pe teren în cele 90 de minute.

Sepsi a dat peste cap statistica în meciul cu FCSB

Nu doar din punct de vedere cantitativ Sepsi a stat bine, ci și calitativ, unde sunt luați în calcul parametrii accelerărilor și sprinturile făcute. La capitolul accelerări, adică distanțe între 5,5 și 7 metri parcurși într-o secundă, Sepsi a adunat 8,4 kilometri, în timp ce FCSB doar 7,7, conform InStat.

Și la sprinturi roș-albaștrii au pierdut duelul cu Sepsi, adică la distanțe de peste 7 metri pe secundă, unde covăsnenii au avut 1,6 kilometri de sprint, în timp ce FCSB doar 1,18 kilometri. Bilă albă pentru preparatorul Ovidiu Chiribici în duel cu Thomas Neubert.

Sepsi, peste Craiova sau CFR

Indicii fizici pe care Sepsi îi are sunt cu atât mai surprinzători cu cât echipa lui Leo Grozavu n-are nici 2 luni de când lotul a fost decimat de infectări cu coronavirus. Iar covăsnenii au câștigat duelul fizic cu toți adversarii din play-off de până acum: Craiova, CFR și FCSB. Dacă la meciul contra clujenilor diferențele au fost minime, Craiova a cedat clar și ea duelul cu Sepsi din acest punct de vedere. 

În meciul contra campioanei, covăsnenii au adunat 115 kilometri, în timp ce clujenii 114,4, iar la meciul de pe "Oblemenco" ocupanta locului 4 a dat din nou peste cap statistica, având 119 kilometri alergați, cu 7 peste Craiova, care a avut doar 112. 

De notat e că Sepsi a depășit-o fizic pe FCSB la toate cele 3 "directe" de până acum, iar contra CFR-ului a avut cel mai mare indice de agresivitate, adică recuperări reușite într-un minut de posesie a adversarului, 18,3. Asta în condițiile în care media pe etapă nu depășește 11-12. Spre exemplu, în această rundă e de doar 10,6. 

Top 3 distanțe parcurse de jucătorii lui Sepsi în meciul cu FCSB:

  • N. Păun - 12,5 km 
  • Safranko - 12,1 km 
  • Vașvari - 11,6 km

Top 3 distanțe parcurse de jucătorii lui FCSB în meciul cu Sepsi:

  • Ad. Șut - 12 km 
  • Oct. Popescu - 11,2 km 
  • Moruțan - 11 km

Altă anomalie la Sepsi: nicio accidentare timp de 6 luni

Sepsi nu uimește doar prin capacitatea de efort mult peste media Ligii 1. Echipa lui Leo Grozavu se bucură și de un parcurs fără greșeală și la nivel medical. Între iulie și decembrie, în prima parte a campionatului, formația covăsneană nu a avut nicio accidentare care să provină dintr-o problemă fizică. O anomalie pentru o echipă cu asemenea indici la capitolul fizic. 

VIDEO Helmuth Duckadam, după Sepsi - FCSB: „Au rămas fără echipă! Jucătorii au o problemă, nu poți să faci la infinit asta”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

EXCLUSIV Delegare-șoc! CCA aruncă în aer derby-ul Craiova - FCSB: arbitrează dușmanul lui Gigi Becali

PCH, „click-bait” apocaliptic pe Facebook: „Drumul DDB se oprește aici. Vă mulțumim!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (61)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  28 Aprilie 2021, 16:37
Postat de pescarul_amator pe 28 Aprilie 2021, 09:57

te oftici? perfect, prostule!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gazistu
gazistu  •  28 Aprilie 2021, 11:41

VOI numarati cati KM alearga echipele??? sai vedem pe cei de la Pepsi in Eu L (chiar imi doresc ca e echipa ce reprezinta Romania), sa vedem cat vor alerga daca vor juca cu echipe gen Milan, Leicester, sau Dortmund!!! totdeauna noua ne place sa ne laudam cand facem un "fas".. si cand luam o bataie buna, sa dam cu biciul in ei… cred ca ar trebui sa avem un echilibru in lucruri..sa fim mai realisti...

parpalache
parpalache  •  28 Aprilie 2021, 11:28
Postat de leu.mr pe 28 Aprilie 2021, 10:05

Ar fi interesanta o comparatie a evolutiei lor cu cea din meciul cu CFR ... doar pentru statistici !

Pai in articol chiar se face comparatia de care zici!Si rezulta cifre apropiate si acolo,dar la nivel mai redus!Poate pentru ca jucatorii CFR sunt mai batrani si nici nu au un Neubert!Dar eu cred ca motivul principal(si pe care nimeni nu vrea sa-l vada),e simplu:Pentru ca CFR a deschis scorul repede si atunci presingul nu mai avea nici un rost pentru Sepsi!CFR s-a retras in aparare conform obiceiului,iar Sepsi a fost nevoita sa atace „pe semicerc”ca la handbal!Cel putin asa s-a intamplat in repriza a doua!Daca si fcsb ar fi reusit sa deschida primii scorul,fii sigur ca meciul s-ar fi desfasurat altfel!

Vezi toate comentariile (61)
Comentează