FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

Reacția lui Laszlo Dioszegi după ce a văzut cum vrea FCU Craiova să scape de pedeapsă: „O să schimbăm și noi foaia!”

Laszlo Dioszegi // FOTO: Imago
Laszlo Dioszegi // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 08:27 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 14:20

Laszlo Dioszegi, finanțatorul de la Sepsi, a reacționat după ce meciul dintre echipa sa și FCU Craiova a fost oprit definitiv în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni. 

Omul de afaceri a văzut comunicatul postat de FCU Craiova, în care clubul oltean susține că nu e răspunzător de manifestările suporterilor, întrucât nu a cerut bilete pentru galerie și nu s-a ocupat de deplasarea fanilor la Sf. Gheorghe, și s-a declarat nemulțumit de atitudinea echipei lui Adrian Mititelu.

Primarul din Sf. Gheorghe, nemilos față de scandările xenofobe de la Sepsi - FCU Craiova: „În sfârșit!”
Sepsi - FCU Craiova
Primarul din Sf. Gheorghe, nemilos față de scandările xenofobe de la Sepsi - FCU Craiova: „În sfârșit!”

Laszlo Dioszegi, după Sepsi - FCU Craiova: „Nu vreau să câștig cu 3-0”

„Acel comunicat chiar m-a deranjat! Dacă e sa punem problema așa, atunci o să schimbăm și noi foaia! Eu încerc să fiu om cu toată lumea și unde ajung? Nu vreau deloc să câștig cu 3-0 acest meci.

Mi se pune acum mie în spate organizarea acestui meci... Noi am fost gazdă, dar vă anunț acum următorul lucru. Suntem mereu anunțați că cluburile nu își asumă prezența galeriei la acest meci. De acum, nu vom mai primi niciun suporter al oaspeților, ca să nu mai fim răspunzători de organizare pentru oaspeți.

Noi am fost anunțați de către Jandarmerie că vor veni cam 90-100 de suporteri de la Craiova. Voi cere să mi se prezinte documentele ca să vedem cine i-a anunțat pe cei de la Jandarmerie că vin suporteri de la Craiova. Cineva trebuie să știe de ei, doar nu s-au teleportat la noi pe stadion. 

Cine le-a comunicat celor din Jandarmerie că vor veni la meci? Ne putem trezi că vor spune că au fost suporteri de la Drobeta, nu?”, a declarat Laszlo Dioszegi pentru Prosport.

VIDEO Sepsi - FCU Craiova, oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Citește și: 

Cine este Andrei Chivulete, arbitrul care a oprit Sepsi - FCU Craiova pentru scandări xenofobe » Protejatul șefului CCA, Kyros Vassaras

Deținătorul drepturilor TV, în scandalul de xenofobie de la Sf. Gheorghe: „Meciul a fost plătit, dar suporterii trebuie să înțeleagă că nu merge așa”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
.Caravela
.Caravela  •  30 Ianuarie 2023, 18:52

Industria distrusa, agricultura distrusa, sportul distrus, invatamantul distrus, armata distrusa, romanii sunt mai putini decat daca ar fi trecut un razboi mondial peste romani. Ramasese dreptul de a injura pe stadioane. Nici la stadion nu se mai poate injura. Orice echipa isi poate infiltra oamenii in alte galerii sa strige cat sa se gaseasca vreun chivulete sa le ia punctele. Maghiarii pot sa ne jigneasca cu apelativul deja cunoscut, nu se intampla nimic. E suficient ca romanii sa spuna un singur cuvant nepotrivit si sunt distrusi. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

IonSaliu
IonSaliu  •  30 Ianuarie 2023, 17:37
Postat de IonSaliu pe 30 Ianuarie 2023, 13:03

Axiomaticilor de toate naţionalităţile şi rasele, problema urei în spaţiul public NU va fi rezolvată niciodată. Aceste manifestări de rasism, şovinism, xenofobie, regionalism, etc. reprezintă HATE SPEECH (“expresie de ură”) şi este protejată drept FREEDOM OF SPEECH (“libertatea de expresie”) în toate democraţiile începând cu Constitutia USA (secolul 18). Culmea, Americanii recunosc că rezolvarea problemei manifestărilor de ură la evenimente sportive este MISSION IMPOSSIBLE. Poate arestează vreun “fan al urii” dacă arată şi semne de violenţă. Meciurile nu se opresc niciodată însă. Dacă se iau măsuri fizice şi legale împotriva celor care manifestă URĂ, rezultatul va fi o INTENSIFICARE a acestor manifestări. E fenomenul COPYCAT, frecvent în USA după fiecare mass shooting. Cea mai bună măsură e să nu mai fie băgaţi în seamă acei HULIGANI INCORIGIBILI. Manifestările de ură vor dăinui în toată lumea atâta timp cât există Homo sapiens. Dar asemenea evenimente trebuie oprite ÎN FORŢĂ când se transformă în VIOLENŢĂ.

Eu am şi experienţa comunistă (34 de ani). Am fost pe stadioane la multe meciuri, mai ales în Hunedoara şi Bucuresti. Pe vremea aceea, manifestările de ură ca cele discutate aici erau cu mult mai intense. Dar să nu uităm că sistemul comunist era mult mai intolerant şi aspru privind asemenea manifestări. Se strigau, mai ales în Giuleşti, şi lozinci dure împotriva lui Ceauşescu (l-am înjurat şi eu!) Dacă cinveva îndrăznea să se manifesteze în acelasi mod pe stradă, era condamnat la ani grei de închisoare. Şi totuşi, nici crunta Securitate nu a reuşit sa controleze asemenea manifestări de ură nepermisă: de rasă, de naţionalitate, de politică. A fost MISSION IMPOSSIBLE şi pentru securişti în incinta stadioanelor. Ce să mai zici într-o lume democratică! Fotbaliştii trebuie să se obişnuiască şi să joace fără crâcnire în condiţii uneori ostile. Sportul lor nu este tenis. De fapt, io cred că în curând şi tenisul se va juca în condiţii zgomotoase şi ostile. Vezi cazul “Baba Novak” Djoković: Majoritatea îl injură, dar el câştigă ca GOAT!

oscarduarte
oscarduarte  •  30 Ianuarie 2023, 16:33
Postat de mihai041 pe 30 Ianuarie 2023, 13:11

Măi, fraților, a jucat și Rapid la Sfântul Gheorghe, dar nu a avut scandări xenofobe galeria. Au cântat imnul Rapidului și imnul României și și-au văzut de treaba lor. Adică de încurajat Rapidul. Ăia de la Sfântul Ghoerghe nici nu s-au auzit cântând. S-au dus prăzarii și le-au răspuns ălora la scandarea "Ria, ria, Ungaria!" cu scandări xenofobe. Nu putea cântă, precum Rapidiștii, imnul național sau "România!" în replică? Trebuiau neapărat să scandeze xenofobii? Dar ce te miră? Ei, UTA, fcfcsb, Petrolul și alții, în afară de xenofobii, au și scandări rasiste. Acum că cineva a luat atitudine împotriva acestor scandări, este blama. La noi e invers decât la alții.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează