FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Laszlo Diosezgi, patronul lui Sepsi, a dat din colț în colț când a fost pus să continue versurile imnului României: „Nu vreți sau nu știți?”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 mai 2022 11:33 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 13:02

Pe modelul Eduard Novak, ministrul Sportului, care nu a vrut să recite imnul României, „Deșteaptă-te, române”, Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a fost provocat să continue versurile. 

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a anunțat că la finala Cupei, cu FC Voluntari, galeria va cânta atât imnul României, cât și imnul Ținutul Secuiesc.

Ministrul Novak, moment penibil în direct la TV » A refuzat să recite versurile imnului României + acuză Federația de hochei: „De la ei a plecat totul!”
SCANDAL
Ministrul Novak, moment penibil în direct la TV » A refuzat să recite versurile imnului României + acuză Federația de hochei: „De la ei a plecat totul!”

„Am fost întrebat dacă vom cânta imnul României. Am zis: «Cum să nu cântăm? Și vom cânta și imnul Ținutului Secuiesc, pe care-l cântăm de 11 ani, la fiecare partidă». E un obicei. Cântăm la fiecare partidă, indiferent de ligă. 

Dar nu este un cântec împotriva României sau contra românilor! Dimpotrivă, este un cântec bisericesc. Îl cântăm de 100 de ani. Nu este împotriva unei echipe sau a unor suporteri. E o mare prostie să inflamăm lucrurile. Noi îl cântăm de 11 ani. Cântă spectatorii la finalul partidei. Nu avem nicio legătură cu ce s-a întâmplat la hochei. Iar imnul e cântat de fani, nu e pus la difuzoare”, a spus Dioszegi la ProArena.

Laszlo Diosezgi, pus să continue versurile imnului României 

Ioana Cosma, moderatoarea emisiunii, l-a provocat pe Laszlo Dioszegi să recite versurile imnului României, iar în dialog a intrat și Ciprian Marica, aflat în studio.

Ioana Cosma: Fac și eu un exercițiu de imaginație cu dumneavoastră, dacă îmi permiteți, ca jurnalistul Dan Bucura. Vă întreb: «Acum ori niciodată, croiește-ți altă soartă». Puteți continua?
 Laszlo Dioszegi: Nu vreau eu să mă bag. Am auzit ce s-a întâmplat și cu domnul Novak. Eu aș vrea să ne rezumăm și la fotbal. Eu nici imnul secuiesc nu-l fredonez. Nu aș vrea să mă bag la așa ceva. Știți foarte bine cât de repede se interpretează totul. 
 

Ciprian Marica: Nu vreți sau nu știți?
Ioana Cosma: Și în cazului domnului Novak a fost dacă nu știa sau dacă nu a vrut să continue. 
Laszlo Dioszegi: Sincer, nu vreau să mă bag în chestii din astea. Am văzut ce a ieșit cu domnul Novak. Eu aș vrea să discutăm de fotbal și de echipa mea.

Ioana Cosma: Tocmai vă luasem apărarea și spuneam că scandările din tribună de la Craiova sunt total anormale. Sunt împotriva acelor scandări. Nu vreau să existe astfel de scandări pe stadioane.
Laszlo Dioszegi: Eu de ieri am vrut să anunț că o să vorbesc numai și numai fotbal. Eu niciodată nu m-am băgat în politică. Așa de ușor se interpretează cuvintele... Poate nu vorbesc 100% corect gramatical românește, pentru că eu sunt maghiar. Dar încerc. Noi niciodată nu creăm conflicte între români și maghiari. 

Dimpotrivă, prietenul meu cel mai bun este un român. Eu nu vreau să discut pentru că se interpretează foarte ușor și nu vreau să am probleme.. Pur și simplu, eu vreau să rămânem la fotbal. Pentru mine orice echipă este adversar, nu este dușman. Hai să vorbim despre echipă.

VIDEO Ion Țiriac vorbește despre războiul din Ucraina: „Nu ar trebui să existe”

Citește și: 

Răzvan Zăvăleanu a sărit la gâtul lui Nicolae Badea pentru dineul oferit jucătorilor: „Nu era momentul pentru petreceri” + Ce spune despre situația financiară de la Dinamo

Interviu exclusiv la Cluj cu Dan Petrescu (partea II): „MM, cu mine ai fost campion, fără mine nu mai ești” + Ce a spus când a fost întrebat dacă Marius Șumudică merită medalia de campion

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
gazistu
gazistu  •  18 Mai 2022, 19:27

dar cel al ungurilor il stie.... nu la pus sal cante tot, doar asa sa fredoneze cateva versuri...

fuller
fuller  •  18 Mai 2022, 19:11

Inainte de a da cu piatra, ar trebui sa ne uitam la noi si la cei din jur. Cati dintre romani cunosc versurile imnului Romaniei? Unde se mai invata astazi? In anumite tari cunoasterea imnului de stat este unul dintre teste ca sa dobandesti cetatenia tarii respective. Insa nu la noi, unde de regula patriotismul este de carton.

192486884818821
Mihnea Ilie  •  18 Mai 2022, 17:49

N, am nimic cu nimeni dar nici 2% din populația României nu știe versurile Imnului de Stat. Pe vremuri era Tricolorul, se canta când eram eu în Generala, în fiecare dimineață la școală și vrei, nu vrei, îl învățați. Facem pe deștepții mai mult decât e cazul!!!

Vezi toate comentariile (44)
Comentează