FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - CFR CLUJ 1-2

VIDEO CFR Cluj, mai aproape de Conference League după victoria cu Sepsi! Clasamentul ACUM

CFR Cluj a învins-o pe Sepsi, scor 2-1, în meciul care a deschis etapa #9 a play-off-ului din Superliga
CFR Cluj a învins-o pe Sepsi, scor 2-1, în meciul care a deschis etapa #9 a play-off-ului din Superliga

Articol de - Publicat sambata, 20 mai 2023 22:28 / Actualizat sambata, 20 mai 2023 23:04

CFR Cluj a învins-o pe Sepsi, scor 2-1, în meciul care a deschis etapa #9 a play-off-ului din Superliga. Astfel, trupa lui Dan Petrescu e aproape sigură de locul 3, care garantează cel puțin prezența la barajul pentru Conference League.

Programul etapei 9 din play-off

Dan Petrescu s-a plâns că are mari probleme de efectiv și că este posibil să titularizeze cu Sepsi patru „copii U21”, plus Yeboah, care are și el sub 21 de ani. Până la urmă au fost trei, Fică, Bîrligea și Petrila, însă ultimii doi nu mai sunt demult considerați niște copii. Au statut de fotbaliști căliți. 

Prima plecare a verii de la Rapid: „A participat astăzi la ultimul antrenament”
Rapid
Prima plecare a verii de la Rapid: „A participat astăzi la ultimul antrenament”

În concluzie, Petrescu a aliniat o formulă apropiată de cea de bază, mai puțin Deac și Ermal Krasniqi. Campioana en-titre a venit la Sfântu Gheorghe hotărâtă să câștige, pentru a-și consolida locul 3 și a fi sigură de barajul pentru Conference League. Sepsi s-a prezentat mai degrabă cu gândul la finala Cupei, cu U Cluj, de miercuri. De altfel, Cristiano Bergodi și-a menajat o parte dintre titulari pentru a-și apăra trofeul, la Sibiu.

CFR Cluj, victorie chinuită cu Sepsi

Trupa lui Petrescu și-a arătat intențiile ofensive din start. Cu presing la portar și cu Camora sus pe careul de 16 metri, finalizând periculos. Bîrligea se arată, dar e prins în ofsaid. 

Covăsnenii nu s-au baricadat. Au scos repede colții, prin Tudorie și I. Gheorghe. Scuffet e în gardă. Se joacă pe contre. În minutul 17, apare prima fază controversată, care îl scoate din sărite pe Dan Petrescu. Petrila a sprintat pe lângă Ninaj, a intrat în careu și a fost împiedicat din spate de fundașul slovac. Sorin Costreie nu a acordat penalty, iar VAR a analizat duelul și a confirmat decizia centralului. 

Yuri a luat galben pentru proteste, iar Petrescu s-a închinat ironic de mama focului. 

Sepsi ratează, CFR marchează. Varga a tras razant cu transversala (26), iar Petrila a deschis scorul (33) cu un șut de la 16 metri, la rădăcina barei. Golul a fost validat după ce s-a verificat din camera VAR un presupus fault la un duel între Cvek și Bălașa. 

Gazdele au ripostat imediat, prin I. Gheorghe (36), care a avut pe voleu golul de 1-1, dar a tras în peluză. De ce i-a fost frică lui Petrescu n-a scăpat. Apărarea, șubrezită de accidentarea lui Camora (31), l-a trădat din nou. Tudorie a scăpat singur-singurel în spatele fundașilor, a intrat în careu, a avut timp să preia, să se întoarcă și l-a executat cu o torpilă în vinclu pe Scuffet (43). 

„Bursucul” nu înțelege nimic. „Ce faceți, măi, băieți? Ce faceți?”, i-a luat la întrebări pe stoperii Yuri și Burcă. S-a intrat cu 1-1 la pauză. Echitabil

CFR Cluj a ieșit fără Yuri de la cabine și a ocupat poziții avansate. După prima fază fixă, ardelenii se îmbrățișau. Manea a pus mingea în vinclu, cu un șut plasat de la 16 metri, Began s-a arcuit și a respins în față, iar Boateng a înscris din apropiere (49). Bucuria clujenilor a fost de scurtă durată. Pe tabelă a apărut verificare VAR. Coșmarul lui Dan Petrescu. Arbitrul video Iulian Dima a depistat ceea ce le-a scăpat „centralului” Costreie și asistentului Valentin Avram. Ofsaid la Boateng, iar scorul a rămas 1-1. 

Criză de nervi degeaba. Dan Petrescu, furios după ce VAR-ul a oprit 5 minute Sepsi - CFR ca să ia decizia corectă
Sepsi - CFR Cluj
Criză de nervi degeaba. Dan Petrescu, furios după ce VAR-ul a oprit 5 minute Sepsi - CFR ca să ia decizia corectă

Formația din Gruia a presat și până la urmă a dat lovitura pe final, prin Janga (82). Atacantul a fost pe fază și a speculat mingea respinsă greșit de Began, după șutul puternic expediat de Petrila de la marginea careului mare. 

Înainte să treacă din nou în avantaj, CFR Cluj a scăpat cu fața curată din trei momente critice. La una dintre ele, Peteleu a scos mingea de pe linia porții, cu mâna lipită, la spate. 

Trupa lui Petrescu a învins pentru a doua oară Sepsi, singurele victorii din play-off, și este tot mai aproape de medaliile de bronz.

  • Cu 5 puncte deaspura Universității Craiova, CFR Cluj e mare favorită să se claseze la finalul campionatului pe 3; 
  • Ce înseamnă asta? Dacă U Cluj câștigă Cupa României în fața lui Sepsi, ocupanta locului 3 va merge direct în preliminariile Conference League; 
  • Altfel, formația de pe 3 va da baraj pentru ultimul loc de Conference cu învingătoarea barajului din play-out, FCU Craiova - FC Voluntari.

FINAL » Sepsi - CFR Cluj 1-2

Sepsi OSK - CFR Cluj. Echipele de start

Sepsi: Began - M. Bălașa, Ninaj, M. Tamas, Dumitrescu - I. Gheorghe, N. Păun, J. Rodriguez, R. Varga - Tudorie, Safranko 
Rezerve: Niczuly - Dimitrov, R. Ispas, Aganovic, E. Papa, F. Junior, C. Matei, Achahbar, Rondon 
Antrenor: Cristiano Bergodi 

CFR Cluj: Scuffet - Manea, Yuri, Burcă, Camora - Boateng, Cvek - Fica, Birligea, Petrila - Janga
Rezerve: Sava - Peteleu, R. Bălan, Țîru, Hoban, Muhar, R. Filip, Yeboah, Maglica 
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Sepsi Arena (Sfântu Gheorghe) 
Arbitru: Sorin Costreie; A1: Valentin Avram; A2: Adrian Vornicu; Arbitru VAR: Iulian Dima; Arbitru AVAR: Vlad Bârleanu

Tot din Liga 1:

10 lucruri observate de reporterul GSP la FC Argeș - Petrolul » Tămâie, ghete de împrumut, pizza și tricouri aruncate fanilor

Primul antrenor care pleacă după play-out » Ilie Poenaru e gata să vină în locul lui

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (75)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  21 Mai 2023, 17:03
Postat de .k.u.b.a pe 21 Mai 2023, 08:08

Iarasi esti confuz Titele, unica clona este cea fara drept de joc in Europa intre 2013-2016! Iexact! Ai ghicit! Aia umilita de FK Laći

Poti sa postezi o decizie judecătorească care arata ca fc who nu e clona? Nu, mersi din nou ca recunosti ca sunteti o clona.

FCUCraiova
FCUCraiova  •  21 Mai 2023, 15:09
Postat de Forzzastiinta pe 20 Mai 2023, 23:09

Echipele bosului tau ajica sunt singurele care nu au pierdut în Europa sunteți forța.

Decit sa mergem in Europa sa ne umileasca ça pe voi , mai bine stam acasa , rusine mai mare nu a existat pentru orasul Craiova decit voi cu Laci sau Tibilisi

vichart
vichart  •  21 Mai 2023, 12:49
Postat de bombon pe 21 Mai 2023, 10:16

La sutul lui Manea mingea a intrat in poarta. Gol. Boateng nu a influentat deloc faza (era inafara cadrului portii) si nu a contat daca era in ofsaid sau nu si ce a facut el dup-aia. Smecherasii de la VAR au comis-o din nou.

conteaza? important este ca nu puteti termnina nici macar in primele 2 locuri. kfr aka rusinea romaniei strikes back. urmeaza falimentul.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează