FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

SF în alb și roșu » Dinamoviștii visează din nou frumos: vor avea un stadion ca-n povești

Proiectul arată bine, se așteaptă investițiile statului pentru a se ridica arena
Proiectul arată bine, se așteaptă investițiile statului pentru a se ridica arena

Articol de - Publicat miercuri, 10 februarie 2016 00:00

Noul stadion, de 30.000 de locuri, ce se va construi pentru Euro 2020, aduce cu Allianz Arena din Munchen la o scală mai mică.

Macheta există, suporterii pot visa! GSP.RO v-a oferit ieri dimineață primele poze cu proiectul noii arene a "cîinilor", ce-ar urma să aibă aproximativ 28.000 de locuri și va fi prinsă în programul pentru Euro 2020. S-a depus deja, de la finele anului trecut, documentația necesară la Compania Națională de Investiții.

Teoretic, stadionul ar trebui să fie gata pînă la turneul final al Campionatului European de peste 4 ani. Practic, lucrările pentru ridicarea lui nu vor demara pînă în vară, Dinamo și FC Voluntari vor juca în continua în Ștefan cel Mare.

Urmează să se aloce, legal, fondurile pentru construcție, e nevoie de licitații pentru companiile care vor face treaba, în cel mai bun caz de-abia din toamna 2016 ar putea începe munca.

Îți ia ochii

Cîteva detalii ale noului vis dinamovist, mai ales că macheta ar fi a cincea după 2000, în care au existat mai multe proiecte de modernizare sau de ridicare a unui nou stadion:

  • Structura se va ridica de la nivelul străzii.
  • Accesul spectatorilor se va face din șoseaua Ștefan cel Mare și din Barbu Văcărescu, prin intermediul unor pasaje aflate la nivelul străzii.
  • Vor fi 1.000 de locuri de parcare pe trei niveluri.
  • Hotel de 40 de locuri pentru sportivi.
  • Pista de atletism actuală va fi mutată pe terenul "Piți Varga".
  • O zonă media de 450 de locuri.
  • 20 de loje, 2.000 de locuri pentru zona VIP.

1952a fost anul inaugurării stadionului Dinamo. Din 2003, în aprilie, s-a inaugurat și nocturna arenei de 15.000 de locuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
faneatiku
faneatiku  •  12 Februarie 2016, 01:07
Postat de conasu_boeru pe 10 Februarie 2016, 14:53

Dupa macheta asta , acoperisul pleaca de la nivelul scaunelor...Cred ca este o inaltime mult mai mare intre unde vor fi si lojele, spatiile VIP etc.. si e necesar un spatiu-doua pentru ecrane.....E doar o macheta superficiala...

bine punctat

zecs93
zecs93  •  10 Februarie 2016, 21:36
Postat de adi2008 pe 10 Februarie 2016, 12:47

Un stadion care va fi mai mereu gol, e bine sa fie mai estetic. E urat sa joci in fata unor tribune si aproape goale si urate.

Vorbesti si tu ca nea Gica, sa ne dam cu parerea chiar daca nu ne aflam in fenomen, de unde stii tu mah baba vanga ca Dinamo va avea stadionu gol ,ai vazut ca pe National Arena mereu cand juca Dinamo erau cel putin 25.000 ?? si gandestete ca ala nu e stadionu nostru, dar mita pe asta nou ?? vorbiti sa va aflati in treaba, da in prezent media pe actualul stadion este naspa dar nu din cauza echipei ci din cauza conditiilor de pe cazanu asta, ca iti trebuie vorba unui binoclu de la NASSA ca sa vezi jucatorii !!! Bine ca umpleti voi la Pitesti paragina aia !!!

conasu_boeru
conasu_boeru  •  10 Februarie 2016, 14:53

Dupa macheta asta , acoperisul pleaca de la nivelul scaunelor...Cred ca este o inaltime mult mai mare intre unde vor fi si lojele, spatiile VIP etc.. si e necesar un spatiu-doua pentru ecrane.....E doar o macheta superficiala...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează