FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"Sinucidere" sistematică? Dinamoviștii n-au înțeles nimic din ultimul sezon » Strategia care anunță un nou dezastru istoric

Dinamo are în lot jucători pe care și propriii fani îi recunosc cu greu // FOTO: Raed Krishan
Dinamo are în lot jucători pe care și propriii fani îi recunosc cu greu // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iunie 2018 10:28

După un sezon prost, ”câinii” s-au completat cu jucători mai slabi decât cei pe care-i aveau, rezerve ale unor formații mici importate ca soluții pentru progres.

Napoli pregătește peste o sută de milioane de euro pentru transferuri, Liverpool promite achiziții, FCSB caută trei jucători, un fundaș și doi atacanți. Cine a ratat obiective caută să le reaprindă suporterilor entuziasmul cu transferuri, cu promisiuni că în sezonul următor va fi mai bine.

Dinamo procedează diferit după un campionat dezastruos, printre cele mai rușinoase din istoria clubului: aduce jucători și mai slabi decât cei pe care-i avea, rezerve ale unor echipe mici!

Care sunt noutățile din formula "câinilor":

Mircea Axente, 31 de ani, doar 8 meciuri ca titular la Botoșani în sezonul trecut, dat afară de moldoveni din cauza randamentului slab
Mihai Neicuțescu, 19 ani, rezervă la Chindia Târgoviște, unde a fost împrumutat, ar trebui să constituie concurența pentru postul de vârf. În "B" a prins 15 meciuri din start și a înscris de 4 ori
Denis Ciobotariu, 20 de ani. El a jucat 32 de partide la Târgoviște, uneori ca fundaș dreapta, nu pe postul lui de stoper, pentru că n-avea loc în centrul defensivei. Un fundaș central titular, înaintea dinamovistului: Marin Vătavu, un veteran de la începutul anilor 2000, de pe vremea când juca Liviu Ciobotariu, tatăl lui Denis
Constantin Dima, 20 de ani, a prins 10 meciuri ca titular la Sepsi, care a considerat că e mai bine să nu-l cumpere pe fundașul central internațional de juniori cu 50.000 de euro. Clubul din Sfântu Gheorghe avea clauza asta la îndemână și era gata s-o achite când antrenorul Eugen Neagoe a intervenit și a blocat afacerea, a considerat că Dima nu valorează atât.
Andrei Târcoveanu, 21 de ani, n-a prins echipa la Gaz Metan, unde a bifat doar 7 partide ca titular și a revenit și el în Ștefan cel Mare. z

Plus un fundaș care nu e fundaș, de fapt!

Transferurile pe care speră Bratu să le mai realizeze respectă randamentul foarte slab de până acum. E aproape să semneze Sergiu Popovici, și el liber de contract. La 25 de ani, Popovici are un singur sezon ca titular în Liga 1, la Gaz Metan Mediaș, formația pentru care a evoluat în sezonul precedent. Dinamo îl ia ca să completeze postul de fundaș stânga, dar Sergiu e un fotbalist fără o specializare clară. A fost folosit fundaș lateral, mijlocaș de bandă, chiar și atacant. 

90.000 €însumează salariile lunare de la Dinamo, exceptându-i pe antrenori. E vorba despre salariile nete, fără taxe

"Lotul e completat în proporție de 85 la sută, încercăm să mai facem câteva achiziții în perioada următoare. Am încredere în echipă, putem ajunge în play-off. Exemplele lui Dinamo sunt Rafael Nadal, care nu e un talent extraordinar, și Simona Halep, ei ne arată că poți avea succes și prin muncă"
Florin Bratu, antrenor Dinamo

Cum arată lotul lui Dinamo

Portari: Penedo, Muțiu, Eșanu, Șt. Fara
Fundași: M. Popescu, Dudea, V. Olteanu, R. Grigore, Corbu, C. Dima, Ehmman, Katsikas, D. Ciobotariu
Mijlocași: Nistor, Hanca, Salomao, Pesici, L. Gheorghe, I. Șerban, D. Sorescu, Târcoveanu, Palici, Mahlangu
Atacanți: D. Popa, Moldoveanu, Axente, Neicuțescu

Citește și: 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (54)
rocky2
rocky2  •  27 Iunie 2018, 13:41
Postat de ares123 pe 24 Iunie 2018, 16:26

FCSB se bate an de an la titlu. Ca nu reuseste mereu, asta e alta discutie. Oricum daca ar castiga in fiecare an ati spune ca e prin furt...asa aveti si voi motive de satisfactie si liniste pentru negoita. DAR, vad ca in loc sa vorbesti de dinamo...pe tine te freaca grija de FCSB....tipic dinamovist.

fc5b se face de ras an de an, asta gigistii nu vor sa observe!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  27 Iunie 2018, 13:34

Toata suflara fotbalistica din Romania inca nu s-a obisnuit ca Dinamo nu mai poate fi ce a fost. PUNCT. Este o echipa de mijlocul campionatului si din cand in cand mai face cate-o surpriza (fie ea pozitiva sau negativa).

kwd2015
kwd2015  •  26 Iunie 2018, 09:28
Postat de bazileon pe 22 Iunie 2018, 22:03

FCSB a facut transferuri rasunatoare si costisitoare in ultimii ani si in acelasi timp rakhatu praf. Ce va freaca grija de Dinamo (care a ratat play offul 'multumita' unor arbitraje potrivnice)? Si semnati naibii articolele astea, "sondaje", ori cum le numiti prin redactie (sunt convins ca nu e un nume reproductibil).

tu esti nino nino, bine de tot!

Vezi toate comentariile (54)
Comentează