FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Fotbalistul pe care Gigi Becali a plătit 500.000 de euro s-a retras la 29 de ani! Dat afară după conflictul violent cu Florin Tănase

Sulley Muniru, între Ovidiu Popescu și Gabi Enache, în perioada în care evolua la FCSB / Sursă foto: Imago Images +22   FOTO
Sulley Muniru, între Ovidiu Popescu și Gabi Enache, în perioada în care evolua la FCSB / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 18 octombrie 2022 14:54 / Actualizat marti, 18 octombrie 2022 15:29

Sulley Muniru, fostul mijlocaș de la CFR Cluj și FCSB, s-a retras prematur din fotbal, la doar 29 de ani. Ghanezul a petrecut aproape cinci ani în Liga 1, evoluând la cele mai importante cluburi românești din ultimul deceniu.

Cu mare bucurie, dar și cu tristețe, îmi anunț retragerea din fotbal și începutul noului capitol din viața mea”, a anunțat Muniru, într-o scrisoare publicată pe contul său de Instagram. 

Muniru și-a justificat decizia, anunțând că va rămâne implicat în fotbal, însă din postura de agent:

„Această decizie nu a fost luată cu ușurință, ci a fost determinată și de unele aspecte medicale. De aici înainte, îmi voi concentra eforturile în afara terenului, ajutând următoarea generație de talente fotbalistice prin intermediul agenției mele”. 

Sulley Muniru / Sursă foto: Arhivă GSP
Sulley Muniru / Sursă foto: Arhivă GSP
Sulley Muniru / Sursă foto: Arhivă GSP
Sulley Muniru / Sursă foto: Arhivă GSP
Sulley Muniru / Sursă foto: Arhivă GSP
+18 FOTO

2015-2017e perioada în care Muniru a evoluat la FCSB. Între 2013 și 2015 a jucat sub Feleac, în tricoul CFR-ului

Sulley Muniru se retrage din fotbal

După plecarea din România, petrecută în 2017, Muniru a făcut ocolul globului: a evoluat în Portugalia, Ghana, Rusia, Turcia, Belarus, dar pe niciunde nu s-a impus. De-a lungul anilor, a mai evoluat pentru cluburi ca Tondela, Malatyaspor, Tambov sau Dinamo Minsk. Muniru era liber de contract de la începutul anului, când s-a despărțit de formația din capitala Belarusului. 

Damjan Djokovic sau Gregory Tade, fotbaliști care au fost colegi cu Muniru la CFR Cluj, s-au numărat printre cei care i-au transmis mesaje ghanezului: „Toate cele bune în următorul capitol, frate! Am adunat momente grozave sau triste pe teren și în afara lui, dar cel mai important e că am devenit frați”, a scris Tade.

500.000 de euroa plătit Gigi Becali pentru Sulley Muniru, în 2015, când l-a adus din Gruia

A spus după 20 de ani » Unde pleca Gică Hagi, noaptea, după ce juca pentru Galatasaray: „Venea mereu cu avionul privat. M-a uimit!”
GSP LIVE
A spus după 20 de ani » Unde pleca Gică Hagi, noaptea, după ce juca pentru Galatasaray: „Venea mereu cu avionul privat. M-a uimit!”

Muniru a fost dat în căutare de Interpol în 2021

În februarie 2021, Sulley Muniru a fost dat în următire generală de Interpol, fiind acuzat de trucare de meciuri. Anchetatorii bănuiau că Muniru a fost părtaș la aranjarea uni meci disputat în Liga Campionilor Africii, între Nouadhibou și Asante Kotoko.

Aceștia solicitaseră clubului de fotbal ghanez să ofere informații în legătură cu activitatea fotbalistului în perioada octombrie-noiembrie 2020, deoarece Sulley Muniru era de negăsit la acel moment. 

Sulley Muniru, dat afară de la FCSB după un conflict cu Florin Tănase

Ghanezul a fost indepărtat de echipa roș-albastră după ce ar fi avut un conflict violent cu Florin Tănase. Chiar Gigi Becali a fost cel care nu a mai vrut ca acesta să continue la FCSB, spunând: 

„Când vii într-o țară străină, cum ar veni să se ducă acolo un român și să dea cu pumnul unuia de acolo... S-au lovit ce s-au lovit la antrenament.. O să vedeți da? Dacă era o reacție rasistă, atunci el trebuia să vină la mine și să-mi zică și atunci era amendat Tănase, da?”.

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV A spus după 20 de ani » Unde pleca Gică Hagi, noaptea, după ce juca pentru Galatasaray: „Venea mereu cu avionul privat. M-a uimit!”

Basarab Panduru crede că a depistat de ce a vrut Dică să demisioneze: „În minutul 55 cu UTA are loc acest moment controversat”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
rocky3
rocky3  •  18 Octombrie 2022, 16:03

Pe cine Gigi a sorcovit, gura a flori i-a mirosit!

boerbist
boerbist  •  18 Octombrie 2022, 15:53

29 de anisori? Poate acum un deceniu sa fi avut varsta asta.

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  18 Octombrie 2022, 15:51
Postat de gicab pe 18 Octombrie 2022, 15:22

Bai translate vezi ca se scrie Minsk

De unde sa stie Craitoiu d-astea !! El face copy paste si tabele !! Si opreste comentariile cand ia gol fcsb !! Sa nu mai rada lumea de zecesebeee !!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează