FOTBAL  »  Superliga  »  INTERNAȚIONAL

EXCLUSIV „King” Șumi de ziua lui: de la marele cutremur din 1977 la dedicațiile de azi, africani și o brățară de aur cadou

Marius Șumudică are obiective clare pentru finalul turului // Foto: Imago
Marius Șumudică are obiective clare pentru finalul turului // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 11:36 / Actualizat luni, 04 martie 2024 13:43

Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, împlinește azi 53 de ani. Astăzi, în ziua meciului important din Antalya, tehnicianul a fost impresionat de o surpriză savuroasă din partea ivorianului Max Gradel, elevul său.

GSP.ro are imagini de la cum a fost sărbătorit românul în cantonament, baskan-ul clubului i-a făcut cadou o brățară de aur. Tehnicianul nu va uita niciodată ziua de 4 martie 1977, a oferit detalii despre cum a trăit marele cutremur.

Dennis Man e dorit de un club uriaș din Italia » Ce sumă s-a oferit pentru internaționalul român
TRANSFER
Dennis Man e dorit de un club uriaș din Italia » Ce sumă s-a oferit pentru internaționalul român

Marius Șumudică împlinește astăzi 53 de ani. Și are un meci extrem de important pentru el și pentru Gaziantep, diseară, în deplasare, cu Antalyaspor. Românul a fost reconfirmat deunăzi și va continua lupta pentru evitarea retrogradării în Turcia.

Cutremur cu cifre apocaliptice de ziua lui Marius Șumudică

Șumi este născut pe 4 martie, o zi cu rezonanță teribilă pentru România. Într-o zi de vineri seara, pe 4 martie 1977, la ora 21:22, un seism cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter a șocat țara noastră.

A eliberat o energie distructivă egală cu cea emisă de 10 bombe atomice de tipul celei aruncate asupra Hiroshimei, după cum precizat ulterior specialiștii. 55 de secunde apocaliptice!

33.000de clădiri s-au prăbușit sau au fost avariate: 162 în Capitală, 500 în Craiova, 2.200 la Ploiești

1.570de oameni au murit în urma cutremurului, mai existând alți 11.300 de răniți

35.000de familii au fost sinistrate

2miliarde de dolari este suma estimativă a pagubelor produse de seism

Gaziantep, mesaj public de ziua lui Marius Șumudică

Marius Șumudică își aștepta cadoul preferat: sticla cu băutură răcoritoare

Clădiri prăbușite, incendii, oameni prinși sub dărâmături, iar cei care au scăpat au rămas înfricoșați de ceea ce au putut vedea. Marius tocmai ce împlinise 6 ani și își aștepta tatăl să vină de la serviciu fiindcă îi promisese că-i aduce Pepsi, băutura sa preferată. Care deja începuse să se găsească foarte greu, „pe sub mână”, în ceea ce se numea „Epoca de Aur” a lui Nicolae Ceaușescu.

„Tata lucra la popotă, la Dinamo, la aprovizionare. A venit cu două sticle din băutura mea preferată. Care avea un cu totul alt gust atunci decât acum, ca orice lucru pe care-l savurezi copil fiind. Eram în al nouălea cer când mi-a adus, apoi, seara, era să cadă cerul pe noi”, a rememorat Șumi pentru Libertatea.

N-a rămas cu frică de cutremur, altele sunt fobiile lui

Părinții îl trimiseseră la somn pe puștiul de atunci. S-a dezlănțuit iadul!

„Țin minte că mama, care era însărcinată cu sora mea (n.r. – soția actualului antrenor al Botoșaniului, Bogdan Andone), a căzut pur și simplu din pat. Era să piardă sarcina! S-a speriat rău, ne-am speriat cu toții din această cauză.

Noi stăteam într-un apartament în interiorul unei vile de pe strada Mihai Eminescu. Nu-mi aduc aminte să fi căzut clădirile pe acolo, erau multe case, trainice. Dar a fost prăpăd în centrul Bucureștiului, în apropiere de noi. Plus panică generală.

Țin minte că după, am ieșit cu toții pe stradă, era lume multă, cei mari vorbeau panicați, noi, copiii, eram bucuroși că ne vedeam, că ne puteam juca, ni se părea ceva ieșit din comun… Mai erau chestii răsturnate, se crăpase strada, pământul, noi ne jucam, ne alergam pe acolo, eram cu copilăria noastră printre dărâmături. Am dormit câteva zile în mașină că dacă o fi să se repete, să o luăm la sănătoasa

Am frică de avion, am frică de apă, dar nu și de cutremure! Bine, mai înot eu, dar nu mă avânt prea în larg. Mi-aduc aminte și de cutremurele din ’86, din ’90, dar nu m-au speriat. N-am rămas cu sechele, poate de aceea. Fiindcă nici n-am avut victime în familie
Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

Marius Șumudică, aniversat azi în cantonamentul lui Gaziantep

Videoclip cu africani transmițând un mesaj special, brățară de aur cu inscripția ”King” de la baskan

Max Gradel, căpitanul lui Gaziantep și liderul naționalei Coastei de Fildeș, campioană la Cupa Africii pe Națiuni, i-a făcut o surpriză ce l-a impresionat pe Marius Șumudică, de ziua lui.

Un videoclip hazliu cu câțiva africani ce i-au urat românului la aniversare. "La mulți ani celui mai bun antrenor din lume!", a fost mesajul pentru tehnician.

Unul dintre „actori” chiar a sărutat fotografia cu chipul lui Șumudică! Africanii i-au dedicat românului una dintre melodiile sale preferate, „Stau ca vulturul pe stâncă”, a manelistului Sorinel Puștiu. Melodie care a mai fost pusă la megafoanele stadionului lui Gaziantep după diverse victorii ale românului.

La prânz, antrenorul a fost sărbătorit în cantonamentul echipei din Antalya, înaintea meciului de diseară. Întreaga echipă l-a celebrat pe tehnician, iar baskan-ul clubului i-a oferit cadou o brățară de aur cu inscripția ”King” pe o plăcuță. GSP.ro are imagini de la momentul aniversar.

„King” Șumi de ziua lui: de la marele cutremur din 1977 la dedicațiile de azi, africani și o brățară de aur cadou
Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO: Marius Șumudică împlinește azi 53 de ani. Videoclip special cu africani transmițând un mesaj românului

Dedicație și de la un manelist din România, cu cântare: „Stai ca vulturul pe stâncă!”

Tot azi, cu ocazia zilei de naștere, antrenorul român a primit o dedicați specială și un mesaj video de la manelistul Sorinel Puștiu, cel care interpretează melodia lui preferată.

Artistul a ținut să-i ureze „La mulți ani” printr-un mesaj video inedit.

Rapidiștii nu l-au uitat, mesaj special de ziua lui Șumi

Marius Șumudică nu a fost uitat nici de rapidiști. Dacă la ultimul meci, cu UTA (4-1), câțiva fani au venit la partidă cu un banner special cu chipul tehnicianului, suporterii reuniți pe site-ul visiniu.ro i-au făcut un video la aniversare celui plecat din peluza din Grant.
„Mă respectă, îi respect, știu și ei că sunt unul dintre ai lor”, a comentat antrenorul.

Citește și alte știri

EXCLUSIV // VIDEO Argentinianul din Superliga a explicat ce diferențe sunt între România, Bulgaria și Rusia: „Asta e cea mai importantă, o apreciez din plin”

EXCLUSIV // VIDEO Alex Chipciu, vânat de hackeri » Suma uriașă dispărută din cont

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
bacy
bacy  •  04 Martie 2024, 23:34

Păcat de jucătorii români ! Cât despre grobianul antrenor-comediant, mito-can și mito-man, numai de bine! După circul făcut în Turcia, marius ninel tayyip memik va reveni în anonimat (acolo unde îi este locul) asta dacă nu i se va face milă la vreo televiziune să-l cheme ca bufon !

VanBasten2000
VanBasten2000  •  04 Martie 2024, 21:06
Postat de VardyParty pe 04 Martie 2024, 20:48

Nu'sh cat e scorul final, ca je nu se ocupa cu mărunțișuri. "Io dacă fur, fur de la zece milioane in sus" - ghici cine a zis asta. Ce pot sa garantez este ca Sumi are clauza clara in contract (verificat de Vardy, 3rei surse independente, ca la carte, nu arme de ucidere in masa ca alea ale lui W din Iran). Deci, clauza clara: baclavalele se mănâncă toate înainte de primul fluier al albhâtrului. Cred ca Matale, Bastenitos, confunzi baclavalele cu ceaiul. E drept, posibil sa nu ii mai dea ceaiul, desi e trecut in Baghet Majic Contract Sözleşme. In rest, mulțumesc de întrebare. Stau ca vulturul pe stânga.

Breaking News (a la VanBasten): In urma infrangerii la limita din aceasta seara, Sumudica si-a prezentat demisia, a inapoiat bratara de aur cu inscriptia "King" primita de dimineata, a returnat o cutie sigilata continand 5 kg baclavale (ratia oferita de club in fiecare saptamana) iar maine se va pune in genunchi pe coji de fistic si isi va cere scuze suporterilor in piata centrala din Gazientep.

VardyParty
VardyParty  •  04 Martie 2024, 20:48
Postat de VanBasten2000 pe 04 Martie 2024, 20:33

E groasa treaba...min 70 si Gaziantepu e condus cu 1-0. In 25 de minute il lasa si fara bratara de aur si fara baclavale.

Nu'sh cat e scorul final, ca je nu se ocupa cu mărunțișuri. "Io dacă fur, fur de la zece milioane in sus" - ghici cine a zis asta. Ce pot sa garantez este ca Sumi are clauza clara in contract (verificat de Vardy, 3rei surse independente, ca la carte, nu arme de ucidere in masa ca alea ale lui W din Iran). Deci, clauza clara: baclavalele se mănâncă toate înainte de primul fluier al albhâtrului. Cred ca Matale, Bastenitos, confunzi baclavalele cu ceaiul. E drept, posibil sa nu ii mai dea ceaiul, desi e trecut in Baghet Majic Contract Sözleşme. In rest, mulțumesc de întrebare. Stau ca vulturul pe stânga.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close