FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV // VIDEO Argentinianul din Superliga a explicat ce diferențe sunt între România, Bulgaria și Rusia: „Asta e cea mai importantă, o apreciez din plin”

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 09:27 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 16:10

Lucas Masoero, 29 de ani, fundașul lui U, a explicat pentru Gazeta Sporturilor ce diferențe sunt între România, Bulgaria și Rusia, promițând să poată conversa până la vară în limba noastră. ♦ Sud-americanul a povestit ce apreciază la Cluj Napoca. ♦ Ce a vizitat deja în România și ce a mâncat și-i place.

Lucas Masoero, 29 de ani, este unul dintre cei mai buni fundași centrali din Superliga în actuala ediție. Argentinianul sosit din Rusia la U Cluj a prins rapid în formația „șepcilor roșii", a devenit indispensabil.

Ioan Ovidiu Sabău, membru marcant al Generației de Aur, ar fi vrut să-l vadă pe Lucas în prima reprezentativă a lui Edward Iordănescu. "L-aș recomanda oricând, dacă s-ar putea. Ar fi fost foarte bun", a remacat Neluțu, încă din toamna trecută.

Avem șansă mare la play-off, de asemenea, să nu uităm de Cupa României, ne dorim trofeul. Știu ce putem
Lucas Masoero, fundaș U Cluj

18meciuri a adunat sud-americanul pentru U Cluj în ambele competiții interne, doar în două partide nefiind integralist

Alex Chipciu a spus cine ar vrea să câștige titlul: „Tati, sunt parte din mine”
U CLUJ
Alex Chipciu a spus cine ar vrea să câștige titlul: „Tati, sunt parte din mine”

Prima diferență între România și Rusia: „Acolo, oamenii sunt mai greu abordabili, aici, mai deschiși"

Sosit în septembrie 2023 de la Nijni Novgorod, din Rusia, Masoero s-a adaptat repede și la cerințele echipei, și la viața din Cluj Napoca. A mărturisit că duce o viață simplă, "doar la cafea ce mai ies, în rest, nici nu am timp, nici nu prea merg prin oraș, decât pentru strictul necesar".

În cantonamentul din Antalya al lui U Cluj
Foto: Instagram Lucas Masoero
Trăind la maximum momentul unui gol în Mendoza, Argentina natală
Foto: Instagram Lucas Masoero
Arătându-le rușilor cum și un fundaș poate îmblânzi mingea
Foto: Instagram Lucas Masoero
Meci din prima ligă din Rusia
Foto: Instagram Lucas Masoero
Relaxându-se, pe minge, la Nijni Novgorod, înaintea unui meci
Foto: Instagram Lucas Masoero
+3 FOTO

A apucat să cunoască un pic din istoria României, a vizitat Castelul Bran, sedus de legenda lui Dracula.

Înainte de Transilvania, a trăit în Bulgaria vreme de trei ani, jucând pentru Lokomotiv Plovdiv, apoi pentru alți doi ani a fost în Rusia, la Nijni Novgorod. Urbea lui Maxim Gorky, al 6-lea oraș ca număr de locuitori al Rusiei, la 400 de kilometri est de Moscova, situat pe Volga.

"Sunt diferențe între România și Rusia, deoarece acolo oamenii erau mai greu abordabili, nu e așa ușor să comunici cu ei. Aici, oamenii sunt mai deschiși, este o diferență mare, pe care o apreciez din plin.

Familia mea a venit la Cluj, s-au simțit toți minunat. Clujenii mă fac să mă simt acasă. Mi-a luat un an să pot vorbi normal, ca să zic așa, cu cei din Rusia.

Jucasem în Bulgaria înainte, dar mi-a luat ceva să mă adaptez. Cei mai mulți nu vorbesc engleza deloc, a fost dificil", a mărturisit Masoero.

Mai devreme sau mai târziu, voi învăța și româna. Îmi place să prind limba locului unde mă duce fotbalul. Și-mi place să interacționez cu tot felul de oameni. Mai dați-mi 2-3 luni și voi învăța mai multe lucruri
Lucas Masoero, fundaș U Cluj

Argentinianul nu este un fan al manelelor

Urmează apoi o comparație în trei, inclusiv Bulgaria, unde a locuit trei ani, și primele contacte pe care Lucas le-a avut cu românii.

"Am întâlnit aici oameni calzi, țara e frumoasă. Ți-am zis, din prima zi, m-am simțit ca acasă. Încă de când eram în Bulgaria, auzisem despre România. Lucruri bune, lucruri mai puțin bune, întotdeauna auzi de toate. Dar îmi place să rămân mereu cu lucrurile pozitive.

Bulgaria și Rusia mi se par cam la fel, ca stil de viață, luați unu la unu. Oamenii sunt mai puțin comunicativi, mai reci. Aici, la Cluj, zici că sunt în Argentina.

Mă simt în siguranță aici, sunt fericit, nu e ceva care să nu-mi placă. Am vizitat castelul lui Dracula, îmi place istoria.

Muzica? (râde) Nu-mi place prea mult. Într-o zi am făcut o masă la mine acasă și au venit și niște colegi, au pus manele, (se strâmbă) nu-mi place prea mult! Dacă altora le place, treaba lor. Eu sunt sud-american, îmi place muzica latino, raggaeton, cumbia", a povestit argentinianul.

Am încercat varză călită, asta da, mi-a plăcut. În rest, mănânc la fel ca și ceilalți colegi
Lucas Masoero, fundaș U Cluj

58de meciuri a adunat la Nijni Novgorod, în prima ligă din Rusia și în Cupă

57de partide, un gol și două assist-uri a strâns pentru Lokomotiv Plovdiv

Citește și alte știri:

Alexandru Chipciu, despre viața cu 4 fetițe acasă: „Ce, crezi că ești David Beckham?!”
U CLUJ
Alexandru Chipciu, despre viața cu 4 fetițe acasă: „Ce, crezi că ești David Beckham?!”
Primul impact cu România al unui star din Bosnia: atacat și alergat de câini! » Cum trăiește în Cluj: „Veniți și vedeți cu ochii voștri!”
INEDIT
Primul impact cu România al unui star din Bosnia: atacat și alergat de câini! » Cum trăiește în Cluj: „Veniți și vedeți cu ochii voștri!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
S0s0
S0s0  •  01 Martie 2024, 11:12

Nasoală ău declarația asta pentru bulgari: Bulgaria și Rusia mi se par cam la fel, ca stil de viață, luați unu la unu.

zorrozabal
zorrozabal  •  01 Martie 2024, 11:12

Va invața o româneasca cu accent unguresc!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează