FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV // VIDEO Alex Chipciu, vânat de hackeri » Suma uriașă dispărută din cont

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 11:55 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 16:26

Liderul lui U Cluj, Alexandru Chipciu, 34 de ani, a dezvăluit că a fost victima unei escrocherii, în sensul că i-a fost clonat cardul și a fost deposedat de 10.000 de euro! ♦ Fotbalistul a relatat cum s-a încheiat „povestea”. ♦ Tată a patru fetițe, internaționalul a spus ce interacțiuni are el, personal, cu internetul.

Un pericol real. Iar situațiile de acest gen s-au înmulțit în ultima vreme, în ultimii ani. Escrocheriile „ne pândesc" adesea, mai ales cele online au căpătate forme variate, sunt oameni ce cad în capcanele întinse de acești "pirați ai internetului".

Cifre înfiorătoare, fraudele online sunt în continuă expansiune

Un studiu asupra fraudei realizat anul trecut de către SAS, jucător în domeniul Inteligenței Artificiale, a fost efectuat pe 13.500 de clienți din 16 țări. Inclusiv România a participat la acest studiu, a notat News.ro, iar concluzia a fost că 7 din 10 români se tem că ar putea cădea victime fraudelor online, iar 4 din 10 români declară că au întâmpinat mai multe fraude sau tentative de fraude în ultimele 12 luni, comparativ cu perioada anterioară!

Argentinianul din Superliga a explicat ce diferențe sunt între România, Bulgaria și Rusia: „Asta e cea mai importantă, o apreciez din plin”
INTERVIu
Argentinianul din Superliga a explicat ce diferențe sunt între România, Bulgaria și Rusia: „Asta e cea mai importantă, o apreciez din plin”

Un alt studiu, realizat de Global Anti-Scam Alliance și Scam Adviser, a menționat Ziare.com, arată că în perioada august 2022 - august 2023, aproape 1,02 trilioane de dolari au fost pierduți de către victimele care au căzut pradă escrocheriilor de pe internet!

Această cifră este aproape dublă față de suma de 55,3 miliarde de dolari pierdută prin fraude online în 2021, respectiv 47,8 miliarde de dolari în 2020.

13trofee a câștigat Alex Chipciu în carieră, cu FCSB, cu Anderlecht și cu CFR Cluj

Alexandru Chipciu, o poveste teribilă: „Cred că mi l-a clonat cineva. Și mi-a luat din cont 10.000 de euro”

Alexandru Chipciu, căpitanul lui U Cluj, a mărturisit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că a fost și el victima unei astfel de escrocherii. Detaliul a fost povestit de liderul "Șepcilor roșii" pornind de la o discuție vizavi de intruziunea online-ului în viața personală.

„Interesul meu în mediul online: mă uit doar la doctori, la subiecte anti-îmbătrânire, performanță, doar astea urmăresc. Nu știu cine mă urmărește, am o adresă de Instagram, dar sunt paralel. Uneori, văd și poveștile altor oameni, însă nu pe toate.

(n.r. Mai există și pericolul unor escrocherii online) Mi s-a întâmplat o dată cu cardul, din cont, cred că mi l-a clonat cineva... Și mi-a luat din cont zece mii de euro. (Serios?) Da. Și m-a despăgubit banca", a dezvăluit Alex Chipciu pentru GSP.ro.

29de meciuri, 6 goluri și 4 assist-uri a adunat Chipciu pentru U Cluj în actuala ediție

Alexandru Chipciu caută să fie model pentru fetele sale

Fotbalistul a spus și cum încearcă să fie un model demn de urmat pentru copiii săi, cele patru fete ale sale.

„Dacă mă văd că stau eu pe telefon, logic, vor și ele. E greu de controlat și nu face bine. Încercăm să prevenim, să le scoatem din casă, să interacționeze cu alți copii, să aibă diverse activități, ceea ce au, dar nici nu le poți interzice total (accesul la internet)!

Nu e bine, e clar, însă asta e viața în zilele pe care le trăim. Eu caut doar ceea ce mă interesează. Dacă faci doar lucrurile astea, internetul te ajută. Ai informații acum de top. Când eram mic, mâncam cartofi prăjiți. (râde) De-mi zice mama: „Da, mâncai cartofi prăjiți și orez cu lapte și uite ce mare ai ajuns!". Da, dar asta știam atunci, însă te poți dezvolta altfel. Dacă folosești la altele, e dezastru, clar!", a mai reacționat mijlocașul lui U Cluj.

47de selecții a strâns Chipciu la echipa națională, pentru care a marcat de 6 ori

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Câți bani le lasă pe masă multimilionarul Ionuț Negoiță celor 4 copii ai lui: „Și am și pretenții!”

EXCLUSIV Primul impact cu România al unui star din Bosnia: atacat și alergat de câini! » Cum trăiește în Cluj: „Veniți și vedeți cu ochii voștri!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
FalconCrest
FalconCrest  •  03 Martie 2024, 11:59
Postat de Catalynn.16 pe 01 Martie 2024, 22:30

Așa-i ca și tu ai vrut băiat și … ghinion!? :-))))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

FalconCrest
FalconCrest  •  02 Martie 2024, 19:00
Postat de Catalynn.16 pe 01 Martie 2024, 22:27

Bă, pe mine NU mă interesează ce spui “înainte” ci pe “live”. Atunci când te declari victorios și pierzi pe final. Și nu doar la meciurile FC Fcsb ci și a contracandidatelor FC Fcsb! Însă te-am dresat și stai departe de live, nu mai îmi dai “ponturi”, dar e OK, vine acuș play offul! :-)))

ce frumos ***,la meciul cu voluntari am scris 1 pauza 2 final. ce frumos ***,im loving it: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/fc-voluntari-fcsb-live-gsp-732432-comentarii-pagina13.html qed ca ***. o sa vada toti commentul asta cum ***. ***. iti este frica sa faci pariu cu mine,si ala nu-i pe bani. ha ha ha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Catalynn.16
Catalynn.16  •  01 Martie 2024, 22:30
Postat de contrabas3 pe 01 Martie 2024, 17:53

***

Așa-i ca și tu ai vrut băiat și … ghinion!? :-))))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează