FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLATIVELE GSP 2019

SUPERLATIVELE GSP 2019 // VIDEO Dan Petrescu e nemulțumit: „Omrani ar putea ajuta naționala. Doar în România se întâmplă să nu se dorească naturalizări”

Articol de - Publicat miercuri, 18 decembrie 2019 16:23

Dan Petrescu (51 de ani), tehnicianul lui CFR Cluj, desemnat antrenorul anului 2019 în cadrul Superlativelor GSP, militează pentru naturalizarea francezului Billel Omrani (26 de ani).  

„Mi-aș dori să văd inclusiv mulți străini de la CFR Cluj la națională. Doar în România se întâmplă asta, eu n-am auzit ca în altă țară să nu se dorească jucători naturalizați pentru națională.  

La CFR sunt mulți jucători buni. Nu numai Burcă, Bordeianu sau Păun, ci și străini, precum Billel Omrani, care ar putea ajuta foarte mult echipa națională”, a spus Dan Petrescu, la Gala GSP 2019. 

Omrani, votat fotbalistul străin al anului în ancheta GSP, a fost crescut de Olympique Marseille, dar n-a reușit să se impună la echipa de pe Stade Vélodrome. A ajuns la CFR Cluj în 2016, iar de atunci a reușit 37 de goluri în 132 de meciuri în toate competițiile.

„Sunt doi jucători străini pe care i-aş putea identifica în momentul de faţă ca jucători care ar putea fi naturalizaţi, Omrani şi Nicolao Cardoso. Sunt jucătorii care mie îmi plac şi o să avem o discuţie la nivel de Federaţie. Nu avem cum să facem procedurile până la meciul cu Islanda” - Mirel Rădoi, selecționer România

În trecut, FRF a avut mai multe tentative de a naturaliza jucători, însă ideea a rămas de fiecare dată fără finalitate. 

Vezi și: 

Întrebarea care l-a „prins” pe Billel Omrani, cel mai bun străin în 2019: „Nu m-am pregătit pentru un răspuns, nu e în regulă să vorbim despre asta” 

SUPERLATIVELE GSP 2019 // VIDEO Dan Petrescu, așa cum nu l-ai mai văzut » Moment emoționant pe scenă: „Dedic acest trofeu unei persoane speciale” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
haideusicfr
haideusicfr  •  24 Decembrie 2019, 17:54

Camora e de 10 ani in Romania.

amicu
amicu  •  19 Decembrie 2019, 08:04

pentru straini sunt suficiente competitiile intre cluburi. Pentru competitiile intre nationale nu ar trebui permise naturalizarile.

steaua.libera
steaua.libera  •  18 Decembrie 2019, 23:49
Postat de mateiserban pe 18 Decembrie 2019, 21:03

Pai ma Petrescu, obositule, oparitule, ca habar n-ai ce vorbesti. Nu e vorba ca nu ii vrea lumea, dar legile sunt clare: daca nu ai sedere cel putin 5 ani consecutivi in tara aia, UEFA nu te lasa sa joci pentru nationala. Si asta cu 5 ani mi se pare ca e cei care se si casatoresc in Romania, altfel e vorba de 7 ani. Unde sa joace Omrani la nationala cand el are abia 4 ani in Romania si ganduri de plecare?

Greșești, UEFA nu se implică în procesul de acordare a cetățeniei. Mâine, dacă vrea, statul român poate acorda cetățenie unuia venit în țară acum 5 zile. Folosind diverse derogări și motivând interesul național, dar ideea e că poate. Iar odată ce jucătorul X este posesorul cetățeniei (pașaportului românesc în speță), poate juca la Națională. UEFA nu e birou de Imigrări sa calculeze când a venit X în țară. Dacă le arăți pașaportul, joci.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează