FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Talent irosit » Văzut ca o mare speranţă, Raphael Stănescu nu reuşeşte să facă pasul spre prima echipă

În 2010, Porumboiu era extaziat:
În 2010, Porumboiu era extaziat: "Am văzut un jucător supertalentat, Stănescu de la Dinamo. Să vedeţi ce jucător de superclasă o să ajungă!"

Articol de - Publicat luni, 15 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 15 octombrie 2012 02:46

Raphael Stănescu (19 ani) a rămas la statutul de speranţă a lui Dinamo, însă fără vreo şansă să progreseze din cauza modului în care se pregăteşte.

Au trecut doi ani şi jumătate de cînd Raphael Stănescu debuta în Liga 1 pentru Dinamo, la 17 ani, într-un meci cu Vaslui. Acum, la 19 ani şi patru luni, Rafi, aşa cum este alintat de colegi, joacă tot la echipa a doua a clubului, cu şanse minime să ajungă din nou la prima echipă.

Dinamo are doar un mijlocaş central de creaţie în lot, pe Cătălin Munteanu, şi plănuieşte să transfere altul de acelaşi profil în iarnă. Asta deşi în lot se află Raphael Stănescu, o mare speranţă a "cîinilor"! Gazeta a pus mai multe întrebări oficialilor şi antrenorilor din Ştefan cel Mare pentru a afla de ce puştiului nu i se oferă o şansă.

"A mers în toate cantonamentele alături de echipa mare, dar nu face faţă la un nivel înalt. Are calităţi, dar e indolent, nu munceşte şi are impresia că poate juca doar din talent. Nu se bate pentru minge, e mai mult preocupat să nu se lovească şi nu are dorinţă să reuşească", au explicat roş-albii.

"Dinamo nu creşte jucători!"
Fostul mijlocaş al lui Dinamo, Dănuţ Lupu, spune că roş-albii nu investesc în viitor, chiar dacă echipa din Ştefan cel Mare îşi propune să întinerească echipa. "Sînt foarte mulţi jucători care promit, dar de acolo pînă la a face ceva eu spun că e drum lung. Ţucudean a jucat foarte bine în Supercupă, dar uitaţi-vă cum joacă acum! Dinamo, în ultimii cinci ani, nu a mai crescut nici un jucător, nu a mai făcut nici un transfer şi de aici şi problemele. Singurul club care mai creşte jucători este Sportul Studenţesc", a spus Lupu la Sport Total FM.

1 milion de euro a oferit Porumboiu în ianuarie 2011 pentru transferul lui Raphael Stănescu, ofertă refuzată de Dinamo

75 de minute a intrat Stănescu în cele cinci meciuri jucate în trei ani pentru Dinamo, el reuşind să marcheze o dată

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (24)
aureldany
aureldany  •  16 Octombrie 2012, 19:29

rafi stanescu este mitea2 doar atat am de spus

adi-das
adi-das  •  16 Octombrie 2012, 01:00
Postat de raszzvan pe 15 Octombrie 2012, 16:12

bai, ganditi ma inainte sa vorbiti! Crezi ca, la Dinamo, unde sunt jucatori de varsta lui stanescu, gen dobrosavlevici, nica, s.filip, care joaca(desigur, nu toti titulari) poate vina nu este a conducerii/antrenorilor/becaliotilor etc? Nu va ganditi ca poate este vina lui?!?!

daca l-ai fi urmarit pe filip, la cate sanse a avut.... si in afara de viteza haotica n-a confirmat cu nimic si se tot insista pe el. eu n-am nimic cu filip. sunt convis ca in timp va deveni un jucator bun. dar cum au semnat cu fratii becali au si intrat la prima echipa. nu stiu cum se pregateste rafi, dar il vad destul de bun la nationala de tineret.

maccarone2006
maccarone2006  •  16 Octombrie 2012, 00:39
Postat de florindragos pe 15 Octombrie 2012, 20:06

Nica si Filip au contracte cu becali , Stanescu nu.

Din cate stiu si Stanescu are contract cu hienele,dar daca se tine cont de impresari,mai bine zis de cine impresariaza pe cine e grav,mai ales la juniori.. N-o vad prea bine pe Dinamo anul asta,desi continui sa-mi sustin echipa,indiferent de pozitie,situatie..

Vezi toate comentariile (24)
Comentează