FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. CSA STEAUA

UPDATE UEFA, răspuns pentru GSP în cazul mailului prezentat de suporterii FCSB: „Este un FALS!”

FCSB și CSA își dispută rolul de continuatoare a Stelei istorice
FCSB și CSA își dispută rolul de continuatoare a Stelei istorice

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 iunie 2022 14:26 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 16:00

Asociația Steaua 1947 a trimis 8 întrebări către UEFA cu scopul de a lămuri războiul identitar dintre FCSB și CSA Steaua. Astăzi a prezentat o serie de răspunsuri despre care susține că vin din partea UEFA. GSP a contactat forul continental, care clarifică situația: respectivul mail este un fals! 

Surse din cadrul UEFA au transmis pentru GSP.ro că mailul cu răspunsuri prezentat de fanii FCSB este un fals. 

UPDATE - Suporterii CSA Steaua demontează mailul prezentat de Asociația Steaua 1947:

AS47, asociația care susține Clubul Sportiv al Armatei, prezintă o serie de aspecte conform cărora răspunsul primit de Asociația Steaua 1947 ar fi un fals:

  • Faptul că în dreptul numelui expeditorului apare „UEFA Media Relations” urmat de „Asociatia Steaua 1947”. Argumentul AS47? „Lângă UEFA Media Relations ar fi trebuit să apară adresa de email”, în loc de numele Asociației;
  • Faptul că mailul nu prezintă semnătura aferentă departamentului media și de relații publice al UEFA;
  • Faptul că entitatea Asociația Steaua 1947 LTD, cea care a solicitat răspunsurile și a fost înregistrată în Anglia, figurează ca dizolvată din 29 martie 2022.

Știrea inițială 

Într-o scrisoare deschisă adresată UEFA, Asociația Steaua 1947, care susține ideea că FCSB este continuatoarea Stelei, a solicitat lămuriri în privința a 8 aspecte referitoare la acest subiect.

„FCSB este considerată ca fiind aceeași entitate sportivă fotbalistică cu Steaua București”, se arată în unul dintre răspunsurile despre care fanii FCSB susțin că vin din partea forului condus de Aleksander Ceferin.

Suporterii au atins și subiectul palmaresului, despre care UEFA ar spune că „aparține de activitatea sportivă în formă continuă. Astfel încât dacă o altă activitate sportivă nou înființată ar revendica un palmares sportiv de la o altă activitate sportivă neîntreruptă atunci cererea ar urma să fie nulă și lipsită de sens”.

A revenit de la Survivor România și a fost ofertat de o echipă de tradiție din Liga 1: „De luni te aștept la antrenamente!”
OFERTĂ
A revenit de la Survivor România și a fost ofertat de o echipă de tradiție din Liga 1: „De luni te aștept la antrenamente!”

Ce ar fi răspuns UEFA, potrivit Asociației Steaua 1947: „FCSB este considerată ca fiind aceeași entitate sportivă fotbalistică cu Steaua București”

În continuare, cele 8 întrebări și răspunsuri prezentate de Asociația suporterilor FCSB:

  • Întrebare: De ce consideră UEFA faptul că FCSB (fosta FC Steaua București) este societatea care continuă activitatea de fotbal prin preluarea echipei de fotbal de la Asociația Fotbal Club Steaua București ?
    Răspuns: UEFA respectă și aplică regulamentul FIFA în special atunci când este vorba de spețe sportive, bine definite în regulamentul anterior specificat. FCSB este considerată ca fiind aceeași entitate sportivă fotbalistică, cu Steaua București, datorită respectării articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA. Având în vedere faptul că, atât în 1998 cât și în 2003, toate elementele de identificare conform regulamentului FIFA au fost respectate, UEFA concluzionează faptul că ulterior respectării regulamentului, acțiunile sunt retroactive și nu afectează sub nici o formă identificarea aceluiași club.
  • Î: Vă solicitam un răspuns cu privire la comunicatul și respectiv recomandările făcute către UEFA înspre Federația Română de Fotbal, și Colegiul Divizionar A din România din anii 90’ cu privire la privatizarea echipelor de fotbal care se aflau sub tutela ministerelor și implicit motivul principal al acestei recomandări?
    R: La începutul anilor 1990, UEFA a trimis recomandări către asociațiile și federațiile afiliate la UEFA. Recomandările constau în respectarea fair play-ului financiar și moral din partea cluburilor deținute de stat în totalitate, față de cluburile private. În recomandările trimise către asociațiile și federațiile naționale afiliate la UEFA, se specifică faptul că orice club susținut în totalitate de un minister al statului, ar trebui să își privatizeze activitatea sportiv fotbalistică și aceasta să continue sub conducerea unui privat.
  • Î: Care sunt consecințele care ar fi urmat să apară în urma refuzării, privatizării echipelor indiferent de țara respectivă?
    R: UEFA nu poate obliga asociațiile și federațiile naționale afiliate la aceasta să respecte recomandările trimise având în vedere că nu sunt susținute de un articol de lege, însă toate recomandările au fost aplicate și respectate de toate asociațiile și federațiile afiliate la UEFA.
  • Î: Opinia dumneavoastră cu privire la palmaresul sportiv. Este o speță care ar trebui să se judece la un tribunal sportiv sau este o speță care se poate judeca la un tribunal civil fără a se regăsi articole de lege și termenul de palmares cuprinși în codul civil de procedură din țara respectivă?
    R: Dreptul asupra unui palmares sportiv fotbalistic este stabilit de către comisia de disciplină FIFA (FDC), la fel și recunoașterea succesiuni sportive.

  • Î: Dacă un palmares sportiv este legat de continuitate sportivă și urmează echipa care l-a realizat sau palmaresul rămâne la vechea formă de organizare și implicit echipa obține un nou palmares și o nouă istorie chiar dacă și-a continuat activitatea sportivă însă sub conducerea unei alte forme de organizare?
    R: Conform efectului de lucru judecat în speța palmaresului de către comisia de disciplină FIFA, acesta aparține activității sportive în formă continuă care îl realizează neîntrerupt și nu aparține unor forme juridice.
  • Î: Câte echipe de fotbal mai există astăzi în Europa care să aparțină de un minister fără ca acestea să treacă la privat și care sunt acestea?
    R: Conform asociațiilor și federațiilor naționale afiliate la UEFA, astăzi nu mai există nici un club de fotbal care să fie în totalitate sub conducerea unui minister de stat, toate fiind reorganizate ca și entități juridice private.
  • Î: Care sunt modalitățile prin care o formă de organizare preia coeficientul european de la o altă formă de organizare?
    R: Preluarea și transmiterea unui coeficient care aparține unui club se face prin recunoașterea și respectarea articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA, comisia de disciplină (FDC) urmând să verifice dacă sunt respectate cerințele aferente și în caz contrar sunt atenționate asociațiile și federațiile naționale care la rândul lor sunt obligate să modifice și să actualizeze datele privind coeficientul.
  • Î: Cum definește UEFA un palmares sportiv și dacă o echipă nou înființată poate să preia un palmares de la o altă echipă care nu și-a întrerupt niciodată activitatea sportivă și continuă să existe și astăzi?
    R: Un palmares sportiv fotbalistic aparține de activitatea sportivă în formă continuă. Astfel încât dacă o altă activitate sportivă nou înființată ar revendica un palmares sportiv de la o altă activitate sportivă neîntreruptă atunci cererea ar urma să fie nulă și lipsită de sens.

4 procese au avut loc sau încă sunt în desfășurare între CSA Steaua și FCSB:

  • primul a fost câștigat definitiv de MApN, cel în care Gigi Becali a fost deposedat de marca Steaua;
  • în al doilea, Becali vrea să deposedeze CSA de toate mărcile deținute. Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis în acest caz dosarul privind marca „Steaua” înapoi la Curtea de Apel București, iar procesul va fi rejudecat;
  • al treilea are verdictul și la Apel, favorabil tot Armatei, dar nu în totalitate, în privința palmaresului Stelei. Recursul la ÎCCJ va fi judecat începând cu 3 noiembrie;
  • iar în cel de-al 4-lea Steaua îi solicită lui Becali despăgubiri de 37 de milioane de euro, pentru a se acoperi prejudiciul cauzat de folosirea ilegală a mărcii Steaua între 2003 și 2014. Nu s-a luat o decizie definitivă.

SITUAȚIA DIN PREZENT A PALMARESULUI, PÂNĂ LA JUDECAREA RECURSULUI

Palmares CSA Steaua București (1947-1998):

  • 20 de titluri de campioană în Liga 1
  • 19 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei

Palmaresul în aer: 1998-2003

  • 1 titlu de campioană
  • 1 Cupa României
  • 2 Supercupe

Palmares FCSB (2003-prezent):

  • 5 titluri de campioană în Liga 1
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

CSM Reșița i-a decis viitorul lui Dan Alexa, după umilința de la barajul de promovare în Liga 2

Edi Iordănescu revine asupra declarațiilor din Muntenegru: „E o problemă când îmi sunt puse cuvinte în gură! Vă spun la ce m-am referit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (193)
ceglumabuna
ceglumabuna  •  21 Iunie 2022, 09:00
Postat de hristo33 pe 11 Iunie 2022, 11:11

prostalau cu acte))

Hahaha .. te roade.. toti vedem cat de varzalau esti .. fcsb = steaua .. Cei de la csa nu au demonstrat nimic .. Pentru uefa fcsb este steaua .. de asta jucam in cupele europene .. de asta csa joaca la amatori .. faca csa era steaua .. erau in liga 1 .. pana atunci spor la amatori ... cu clonuta infiintata in 2017 ... Fcsb este steaua.. si csa este o echipa sustinuta din banii romaniei .. o rusine pentru celelalte echipe .. daca statul vrea sa ajute fotbalul .. de ce nu da si lui dinamo bani .. ei nu sunt romani ? Csa o aberatie de echipa care profita de 300 capete seci ..

ceglumabuna
ceglumabuna  •  21 Iunie 2022, 08:59
Postat de hristo33 pe 11 Iunie 2022, 11:11

prostalau cu acte))

Hahaha .. te roade.. toti vedem cat de varzalau esti .. fcsb = steaua .. Cei de la csa nu au demonstrat nimic .. Pentru uefa fcsb este steaua .. de asta jucam in cupele europene .. de asta csa joaca la amatori .. faca csa era steaua .. erau in liga 1 .. pana atunci spor la amatori ... cu clonuta infiintata in 2017 ... Fcsb este steaua.. si csa este o echipa sustinuta din banii romaniei .. o rusine pentru celelalte echipe .. daca statul vrea sa ajute fotbalul .. de ce nu da si lui dinamo bani .. ei nu sunt romani ? Csa o aberatie de echipa care profita de 300 capete seci ..

Hcm27
Hcm27  •  11 Iunie 2022, 11:27
Postat de hristo33 pe 11 Iunie 2022, 11:11

prostalau cu acte))

Dar cel puțin eu am qcte cum spui tu,dar tu ce ai?Nimic

Vezi toate comentariile (193)
Comentează