FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA // CORESPONDENŢĂ DIN OLIVA NOVA

Ultima zi de stelişti, prima zi de nababi » Lucian Sînmărtean şi Lukasz Szukala au dezvăluit de ce au plecat de la Steaua

Ultima fotografie ca steliști a cuplului Szukala-Sînmărtean, sub palmierii de la Oliva Nova
Ultima fotografie ca steliști a cuplului Szukala-Sînmărtean, sub palmierii de la Oliva Nova

Articol de , - Publicat joi, 15 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 14 ianuarie 2015 21:26

Szukala şi Sînmărtean au părăsit ieri cantonamentul Stelei din Spania, urmînd să se alăture celor de la Al Ittihad. Mesajul a fost comun: banii arabilor nu au putut fi refuzaţi.

Lukasz Szukala şi Lucian Sînmărtean s-au despărţit ieri oficial de Steaua. Primul, după doi ani şi jumătate, iar cel de-al doilea după un an. Pentru amîndoi formaţia din Ghencea a reprezentat o afacere excelentă.

În tricoul roş-albastru fundaşul central a ajuns să evolueze pentru echipa naţională a Poloniei şi a bifat prezenţe în Liga Campionilor, iar Sînmărtean şi-a relansat cariera, devenind om de bază în echipa naţională.

Totul a culminat cu oferta de la Al Ittihad, acolo unde vor cîştiga 1,5 milioane de dolari pe sezon, în cazul stoperului de 29 de ani, respectiv 1 milion de dolari, atît cît va fi leafa anuală a mijlocaşului ofensiv de 34 de ani.

Ieri dimineaţă, într-o conferinţă de presă, cei doi şi-au luat la revedere de la suflarea roş-albastră. Mai afectat de despărţire a fost Lukasz Szukala. Vizibil emoţionat, polonezul a rememorat cu nostalgie momentele petrecute la Steaua şi, chiar dacă a încercat să pară tare, ochii i s-au umezit în unele momente.

Mult mai puternic a fost Sînmărtean, deşi se vedea că şi-a impus acest lucru. Amîndoi au recunoscut însă că banii reprezintă motivul pentru care au ales să meargă sub comanda lui Piţurcă: "Oferta a fost de nerefuzat! Ne asigură linişte financiară nouă şi familiilor noastre".

Oliva Nova, punct de despărţire pentru stelişti
Szukala şi Sînmărtean şi-au luat la revedere de la colegi în recepţia hotelului Oliva Nova Beach & Club. Adică exact acolo unde în urmă cu 6 ani Mirel Rădoi făcea acelaşi lucru. Căpitanul de atunci al roş-albaştrilor părăsea Steaua cu lacrimi în ochi tot pentru o formaţie din ţările arabe, plecînd la Al Hilal pentru 6 milioane de euro!

Cele mai bune declaraţii ale lui Szukala:
- ”Am spus de multe ori că vreau să rămîn în Ghencea. Negociam cu conducătorii Stelei atunci cînd a venit oferta arabilor. Diferenţa de bani a fost prea mare. Cei de la Steaua au înţeles că nu mai pot rămîne, deşi iniţial nu mi-am dorit să plec. Pînă la urmă, n-am putut refuza însă această ofertă! Ca jucător, plec, însă ca suporter voi rămîne toată viaţa stelist.”

- ”Am foarte mulţi prieteni, nu doar la Steaua, dar şi în Bucureşti. Am petrecut o perioadă minunată, cea mai bună a carierei mele. Totuşi, trebuie să merg pe alt drum. Al Ittihad şi domnul Piţurcă au făcut eforturi mari ca să mă ia.”

- ”Ce meci mi-a rămas cel mai drag? Greu de spus. Poate cel cu Dinamo, cînd am marcat două goluri, sau partida cu Chelsea de la Bucureşti. Îmi e greu să aleg un singur meci.”

Cele mai bune declaraţii ale lui Sînmărtean:
- ”Cred că în primul rînd trebuie să mulţumesc domnului patron de la Steaua. Fără dînsul nu aş fi avut posibilitatea acestui transfer la final de carieră şi nici nu aş mai fi strălucit în anul care a trecut. Acest contract cu Al Ittihad mi-a venit ca o mănuşă! Vreau şi eu să le mulţumesc acestor fani minunaţi, care m-au îndrăgit de la început”

- ”Deşi sînt de mai puţin timp aici decît Lukasz, m-am ataşat foarte mult de lumea de aici. Îmi e foarte greu să mă despart de Steaua. Tristeţea e maximă pentru că mi-aş fi dorit să-mi închei cariera în Ghencea”

- ”Eu cred că ultimele meciuri la echipa naţională mi-au demonstrat mie că încă mai pot evolua la un nivel înalt. Nu puteam rata acest transfer. Dacă cei de la echipa naţională se vor mai gîndi la mine pe viitor, voi veni cu inima deschisă şi voi fi pregătit să dau totul.”

- ”Cei de la Steaua mi-au zis că ar vrea să continui în Ghencea, mi-au făcut o ofertă, eu le-am zis ce vreau, ei au refăcut-o. Ne înţeleseserăm, dar înainte de a semna a venit această ofertă de la Al Ittihad. Era un tren pe care nu puteam să-l ratez.”

- ”Cred că cel mai bun meci al meu la Steaua e cel cu Ludogoreţ de la Bucureşti. M-am simţit foarte bine pe teren în acea partidă, aveam impresia că îmi iese orice încerc.”

- ”Cel mai mare regret al meu din carieră este că n-am ajuns cu Steaua în Liga Campionilor. Mi-am dorit enorm să ajungem acolo, dar n-a fost să fie.
Dorinţa lui Piţurcă de a mă lua nu m-a surprins doar pe mine, ci şi pe cei din familia mea, pe toţi oamenii din fotbal şi cred că şi pe voi, cei din presă. Îi mulţumesc că s-a gîndit la mine şi mi-a oferit o linişte financiară care îmi va asigura viitorul.”

1 milion de euro a plătit Al Ittihad Stelei pentru ca Piţurcă să-i aibă pe cei doi din această iarnă

"Vreau să le mulţumesc celor doi pentru tot ce au făcut la Steaua în aceste şase luni, cît am lucrat împreună. Le doresc succes pentru că merită. Au fost nişte jucători care au avut un cuvînt de spus în această echipă. Sper ca acolo unde merg, la Al Ittihad, să cîştige trofee" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
bvd_magheru
bvd_magheru  •  15 Ianuarie 2015, 10:20

Astazi s-au implinit 165 de ani de la nasterea lui Mihai . Ma gindesc la el . Ma gindesc la Romania . Primul lucru care l-am facut cind m-am intors acasa din Anglia am cumparat un buchet de flori pe care l-am asezat la mormintul lui . Cred ca e cel mai frumos lucru care l-am facut in viata mea .

grigoo43
grigoo43  •  15 Ianuarie 2015, 10:15

Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:  [email protected]

lalisezaricanebraska
lalisezaricanebraska  •  15 Ianuarie 2015, 10:01
Postat de jim_b_brown pe 15 Ianuarie 2015, 09:34

Azi dimineata la ora 7, 10 Shezarik din Tg. Mures a fost transportat de urgenta la spital, avea o potcoava infipta in cap..:))

www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/primar-targu-muresromiiadevarata-problema-a-romaniei-320036 Satra de gabori a lui Sezarica a adus la disperare locuitorii din Targu Mures si pe primar. Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat: "Le-am scos caii din bloc, i-am băgat pe ei în bloc, dar cu Sezarica orice tentativa a esuat".

Vezi toate comentariile (7)
Comentează