FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Un jucător din generația crescută de Ionuț Chirilă, declarații după aproape trei decenii: „Am rămas cu plăcerea de a juca fotbal, era un idealist”

Ionuț Chirilă a fost antrenor la juniorii lui Dinamo și Rapid și a pregătit și naționala U21.
Ionuț Chirilă a fost antrenor la juniorii lui Dinamo și Rapid și a pregătit și naționala U21.

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 octombrie 2020 09:00 / Actualizat sambata, 24 octombrie 2020 15:50

Eugen Popistașu (44 de ani), fost jucător la Dinamo, a rememorat la GSP Live perioada în care a fost antrenat în „Ștefan cel Mare” de către Ionuț Chirilă.

Se întâmpla în perioada junioratului, Popistașu fiind membru în supergenerația pregătită în anii '90 de Chirilă, din care au mai făcut parte jucători precum Cătălin Hîldan, Mihai Tararache, Florentin Petre, Cezar Dinu sau Laurențiu Lică. Fostul jucător a oferit detalii despre metodele lui Ionuț Chirilă - inclusiv celebrele antrenamente pe zgură - acesta având doar cuvinte de laudă la adresa tehnicianului:

„Cu Ionuț Chirilă, nu simțeai antrenamentul. Eram în priză în permanență, nu știam când începe și când se termină! Am rămas cu plăcerea de a juca fotbal. Era o plăcere! La Dinamo, se făcea pregătirea fizică numai cu mingea, în regim de viteză, ceea ce m-a bulversat la început.

Stăteam 3-4 ore pe teren, ne pierdea Dumnezeu pe acolo. Ieșeam de pe terenurile de zgură roșii cu toții. Antrenamentele pe zgură erau foarte bune, sunt diferite de cele făcute pe gazon”, a povestit Eugen Popistașu, la GSP Live. 

„Ionuț Chirilă? Un idealist!”

Rugat de moderatorul emisiunii să-l descrie într-un singur cuvânt pe Ionuț Chiriă, Eugen Popistașu nu a ezitat, numindu-l pe tehnician un „idealist”.

Ionuț Chirilă a antrenat de-a lungul carierei la Electromagnetica, CSM Focșani, Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna, CSM Poli Iași și ASA Târgu Mureș. A fost antrenor la juniorii lui Dinamo și Rapid și a pregătit și naționala U21. 

A fost în aceeași generație cu Hîldan și Petre, dar și-a încheiat cariera la Tractorul Brașov

Eugen Popistașu a făcut parte dintr-o generație de excepție a lui Dinamo, alături de nume importante precum Florentin Petre, Cătălin Hîldan, Cezar Dinu, Mihai Tararache, Marius Coporan sau Ion Voicu, însă nu a reușit să se impună la prima echipă din „Ștefan cel Mare”. A debutat în Divizia A în 1993, într-un meci Dinamo - Sportul 4-2, dar n-a apucat să joace prea mult pentru „câini”. A ajuns ulterior la Tractorul Brașov, unde și-a încheiat prematur cariera. 

Citește și alte știri din emisiunea GSP Live: 

EXCLUSIV Dopat de propriul club?! A jucat la Dinamo și face dezvăluiri ȘOCANTE: „Simțeam că mai pot încă 90 de minute! Nu vreau să spun perioada, dar au fost niște momente...”

DINAMO. „Simți că ai făcut parte dintr-o generație blestemată?” Colegul lui Hîldan și Cezar Dinu, răspuns sincer la GSP Live: „Nu știu ce a fost cu noi”

EXCLUSIV Momente neștiute cu Cătălin Hîldan, povestite după 25 de ani de un fost coleg: „Pe noi ne-a pufnit râsul. Ăsta era el!” + cum întreținea atmosfera în vestiar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
IliEflornromulus
IliEflornromulus  •  09 Mai 2023, 21:11

Am jucat și eu la ionut chirila cu lica tararachie mugurel Hildan rosu Cezar Dinu ionut chirila este nr 1

ali.bec
ali.bec  •  24 Octombrie 2020, 17:33

Îl vrem la FîCîSîBî

romeverest
romeverest  •  24 Octombrie 2020, 15:41

Atat de multe a avut de invatat de la “specialistul” Ionut Chirila incat nimeni nu a auzit de fotbalistul Eugen Popistasu !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează