FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV / UPDATE A venit acordul de la FIFA! » Universitatea Craiova a bifat ultimul transfer al iernii, după finalul perioadei de mercato. Cum a fost posibil

Jalen Blesa, în albastru
Jalen Blesa, în albastru

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 20:17 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 20:27

Universitatea Craiova rezolvase de luni venirea atacantului Jalen Blesa, 23 de ani, de la FC Prishtina (Kosovo), dar ieri nu a mai apucat să înregistreze transferul înainte de închiderea ferestrei de mercato ♦ Azi, oltenii au primit o derogare de la FIFA, iar Blesa va fi noul fotbalist al Craiovei

UPDATE, ora 20:25 » Jalen Blesa, prezentat oficial de Universitatea Craiova

A venit acordul de la FIFA! » Universitatea Craiova a bifat ultimul transfer al iernii, după finalul perioadei de mercato. Cum a fost posibil

UPDATE, ora 20:15 » CSU Craiova a primit acordul FIFA pentru transferul lui Jalen Blesa

Din informațiile GSP.ro, FIFA a aprobat în urmă cu puțin timp apelul Universității Craiova cu privire la înregistrarea transferului lui Jalen Blesa. Spaniolul e noul jucător al oltenilor!

A fost într-adevăr o situație neobișnuită și dificilă din punct de vedere juridic. FIFA rareori aprobă astfel de excepții, iar reprezentanții celor de la Craiova au avut o conduită exemplară pe parcursul acestui proces, s-au mișcat foarte profesionist. 

Am trimis de dimineață, în numele jucătorului, argumentele noastre juridice, am citat precedentul foarte recent al transferului lui Said Benrahma de la West Ham la Olympique Lyon. Sunt fericit că transferul lui Blesa a fost finalizat în ciuda acestor obstacole și sper că o să aibă reușite importante în tricoul Craiovei

- Cristian Cernodolea, avocat sportiv și agent FIFA

Jalen Blesa, noul fotbalist al Universității Craiova

  • Spaniolul născut la Barcelona evolua din ianuarie 2023 la Prishtina, locul 4 din Kosovo, pentru care a marcat de 11 ori în 21 de partide din stagiunea 2023-2024. Are și 4 pase decisive.
  • Jalen Blesa este un vârf cu o tehnică peste medie, dreptaci, tare pe picioare. Are o statură impozantă, 1,87 metri înălțime.
  • Are dublă cetățenie, spaniolă și americană. Și-a început cariera în Spania, la CD Masnou, apoi s-a transferat în ligile inferioare din Anglia, la Arlesey Town. Transferul în Kosovo a însemnat pasul în față al carierei. Prima dată a jucat la KF Istogu, cu care a semnat în ianuarie 2022.
  • Jovan Markovic și Elvir Koljic sunt atacanții din lotul CS Universității, echipă aflată pe locul 4 în Superliga.

Știrea inițială: Universitatea Craiova a bătut palma cu Jalen Blesa, dar nu a apucat să înregistreze transferul

CSU Craiova a căutat un atacant în finalul campaniei de achiziții, iar GSP.ro v-a informat că oltenii aveau mai multe piste, între care și Muhamet Hyseni, fotbalistul lui KF Llapi. Până la urmă, echipa antrenată de Ivaylo Petev a bătut palma cu un alt vârf din Kosovo, Blesa, însă situația e complicată.

Potrivit surselor GSP, Craiova negocia de zile bune aducerea lui Blesa. Părțile au ajuns la un acord în decursul zilei de ieri, actele erau semnate, dar nu au mai fost înregistrate până luni, la miezul nopții, când s-a închis perioada de transferuri în Superliga.

Clubul din Bănie pune situația atipică pe lipsa de profesionalism a celor de la Prishtina, conform surselor Gazetei care au avut acces la discuțiile interne de la CSU Craiova. 

Cert e că a fost depus un apel la FIFA, se solicită astfel o derogare ca transferul lui Blesa la Universitatea Craiova să fie înregistrat în afara perioadei de mercato. „Poate să dureze 2-3 zile până când FIFA va oferi un răspuns”, susțin oameni specializați în domeniu contactați de Gazeta.

„Nu am ce să comentez”, a replicat Mihai Rotaru, principalul acționar al Universității Craiova, contactat de Gazeta Sporturilor.

Despre acest caz a scris și fanatik.ro.

Mihai Stoica, prins în ofsaid 

La mijlocul lunii ianuarie, Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, infirma că Blesa reprezintă o țintă pentru echipele din România: „Blesa ne-a fost propus și nu suntem interesați. Le-a fost propus și celor de la Craiova și nu sunt interesați”.

250.000 €e cota de piață a lui Blesa, conform portalului de specialitate Transfermarkt

VIDEO. Pleacă Bauza de la FCU Craiova? Adrian Mititelu: „Sunt discuții cu cluburi din zona golfului”

Mai multe articole despre CSU Craiova: 

CS Universitatea Craiova a mai renunțat la un jucător
OFICIAL
CS Universitatea Craiova a mai renunțat la un jucător
Sorin Cârțu, fără milă pentru oltenii lui: „Sunt pierduți complet, blackout”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Sorin Cârțu, fără milă pentru oltenii lui: „Sunt pierduți complet, blackout”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
dandana
dandana  •  14 Februarie 2024, 14:22
Postat de 10iul73 pe 14 Februarie 2024, 13:44

Corect,asta l am întrebat și eu pe acest *** dar evita sa răspundă....oricum este un frustrat

Asa patron la FC Unica, asa suporteri. Frustrați care nu au ce sa facă, dar știu ca ei cred ca țin cu Fcu dar iubesc universitatea Craiova. Doar ca din ipocrizia lor vor sa creadă ca iubesc o echipă anonimă ca Oltenia. Ce *** este asta? Când ii vedeți ca scriu aici nu uitați ca ei iubesc universitatea, doar că poate se tem de ceva

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10iul73
10iul73  •  14 Februarie 2024, 13:44
Postat de firaldo pe 14 Februarie 2024, 08:01

O întrebare,FC U, echipa ta de suflet a făcut 2 transferuri în ultimele zile, dar tu nu ai nici un comentariu acolo, dar aici ai cel puțin 5-6 comentarii la fiecare articol pe când la articolele despre echipa ta favorita ești o prezență discretă spre deloc.Tu sigur ești fan FC U sau ești simpatizant CSU dar tu cauți doar atenție și scandal?

Corect,asta l am întrebat și eu pe acest *** dar evita sa răspundă....oricum este un frustrat

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

firaldo
firaldo  •  14 Februarie 2024, 08:01
Postat de kuba.fcu pe 13 Februarie 2024, 18:17

Dupa FK Laći (Respect!) și Pristinha rade de c s Mohosoaia! Buahahhahaaaaaaaaa! Amatorism total al lui Mieita!

O întrebare,FC U, echipa ta de suflet a făcut 2 transferuri în ultimele zile, dar tu nu ai nici un comentariu acolo, dar aici ai cel puțin 5-6 comentarii la fiecare articol pe când la articolele despre echipa ta favorita ești o prezență discretă spre deloc.Tu sigur ești fan FC U sau ești simpatizant CSU dar tu cauți doar atenție și scandal?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează